Фраза, която мразя

• 1 217 332
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 5 265
Не се приема за възпитано да се употребяват умалителни имена в официалната реч. Някъде го бях чела. И моят слух се дразни от тях.

# 5 266
Защото с умалителни говорят на бебета, на луди и на хора с ментални дефицити. Нормалният мозък на възрастен индивид го възприема като подценяване и дори като подигравка. Ако трябва да съм съвсем пряма- "мразя да ми говорят все едно съм идиот".

# 5 267
И мен ме вбесяват умалителните за храна! Naughty
Мисля, че от Ути дойдоха тези лигавщини. newsm78

# 5 268
Аз не обичам използването на умалителни в менюто по заведенията.

И аз! Много се дразня, още повече ако има и допълнителни хитроумия, поясняващи рецептата - примерно "пилешка супичка, ама ние слагаме царевица и сметана". Звучи ми селяндурско. Все едно не може да се напише пилешка супа и в скоби да се изброи какво съдържа.

# 5 269
  • SF
Аз съм абсолютно убедена, че вече е обсъждано, даже не само веднъж, но не съм го срещала из темата и ще се възмутя от "Човек", когато е всяка втора дума.

Онзи ден супер вайзор(кат)а ни ме вика на среща с моя колежка, която трябва да й говори за проблемите си в процеса на работа. Изумуна бях!! Без да иска, не защото е невъзпитана или проста, няколко изречения започнаха с "човек" и завършиха пак така. И това, казано на шефката ни! "Човек! Казвам ти сериозно, не знам, човек, как ми се получава това, ама ми писна, човек! Ще я заключа, човек, тази системна грешка. Не се издържа с нея, човек! Повярвай ми! Човек!"

# 5 270
Има и още една братче или братчето ми/независимо на мъж или жена говори/.
Не знаех къде бях братчето ми, или братче ти видя ли ме, братче можеш ли да повярваш, братче.

# 5 271
  • Вече в моята си приказка...
Има и още една братче или братчето ми/независимо на мъж или жена говори/.
Не знаех къде бях братчето ми, или братче ти видя ли ме, братче можеш ли да повярваш, братче.
Аха, и "мацка" употребена в подобно изречение. Или пък "душа"... Забелязвам, че всяка паразитна дума употребена 100 пъти в разговор ме дразни... ако е веднъж, два или три пъти - о.к., няма да ми направи впечатление, но повече пъти - дразни.

# 5 272
Мен много ме дразни "Ох, Котьооо!".

# 5 273
Мен много ме дразни "Ох, Котьооо!".
За пръв път я чувам май?

# 5 274
В Пловдив е много популярен възклицателен израз.
Използва се главно от мъже, за сексуални мераци към хубава жена. Sunglasses

# 5 275
  • София
От брат ми съм чувала за келнер, рекламирал пържола с гъбички

# 5 276
От брат ми съм чувала за келнер, рекламирал пържола с гъбички
Мммм, прекрасно, бих си поръчала веднага. А гарнитурата ще е фунгицид, разбира се.

# 5 277
Е, какъв е смисълът тогава пържолата ти да е с гъбички? Crossing Arms

# 5 278

Отвратително звучи /като гъбички по ноктите и т.н./, поне да беше гъбки - пак малко по-добре. ooooh! 

# 5 279
  • София

Отвратително звучи /като гъбички по ноктите и т.н./, поне да беше гъбки - пак малко по-добре. ooooh! 
Нямаше да пиша тук,  ако бяха просто  гъбки

Общи условия

Активация на акаунт