Фраза, която мразя

• 1 217 362
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 5 250
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
За толкова години в този форум съм научила, колко е важно спазването на българските правописни норми.
Но не знаех, че се борим също и за чистота на английския правопис.

...

ний сме интернационални боркини - борим съ за сичко и по сичките земни кълбета Crazy

...
Доста рано в езиковото обучение се учи, че "How do you do" всъщност не е въпрос, а израз при запознаване.
...

така сме го учили преди 1000 години  Wink но езикът е жива работа - мени се с времето и както си много добър изведнъж се оказва, че има нови правила и ти си в грешка или в най-дория сслучай - архаичен  Laughing
няма да забравя как преди 5-6 години умишлено използвах lorry , защото групата беше от Великобритания, един от англичаните попита другия какво е това, а той му обясни, че е остаряла, почти не използвана вече дума за камион;
година-две по-късно се оказа, че преподавател по английски не използва elder, според нея правилото вече е остаряло и не се прилага  Peace

# 5 251
  • София
каква забава.
УК опит к'во ще рече? унайтед, унификейтед, етц... Peace

с радост бих чела превод на идиоми Simple Smile

# 5 252
"опит в Убединеното кралство"

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 21:50 от Априлска вълшебница

# 5 253
За толкова години в този форум съм научила, колко е важно спазването на българските правописни норми.
Но не знаех, че се борим също и за чистота на английския правопис.

...

ний сме интернационални боркини - борим съ за сичко и по сичките земни кълбета Crazy

...
Доста рано в езиковото обучение се учи, че "How do you do" всъщност не е въпрос, а израз при запознаване.
...

така сме го учили преди 1000 години  Wink но езикът е жива работа - мени се с времето и както си много добър изведнъж се оказва, че има нови правила и ти си в грешка или в най-дория сслучай - архаичен  Laughing
няма да забравя как преди 5-6 години умишлено използвах lorry , защото групата беше от Великобритания, един от англичаните попита другия какво е това, а той му обясни, че е остаряла, почти не използвана вече дума за камион;
година-две по-късно се оказа, че преподавател по английски не използва elder, според нея правилото вече е остаряло и не се прилага  Peace
Lorry остаряло? За сведение още си го ползват заедно с лори драйвър, както и елдерли ...направо се чудя от къде черпите тази информация .

# 5 254
Кика, Добри говори за степенните форми на old, не за elderly. Някога учебниците твърдяха, че когато се отнася за възраст на хора, се казва old-elder-eldest. Напоследък май наистина има промяна.

Уф, оспамихме тотално. Скоро да съм казвала, че мразя "айляк" и всички фрази, които го съдържат?  Laughing Mr. Green

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 21:51 от Априлска вълшебница

# 5 255
Лорри и трак се употребяват за различни неща, така че няма как лорри да е старо!

# 5 256
  • София
И тази тема отиде....
И да не е спам с едно "откоригирвам"

# 5 257
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
... Скоро да съм казвала, че мразя "айляк" и всички фрази, които го съдържат?  Laughing Mr. Green

обичам айлякх Crazy най-вече когато аз го прилагам  Crazy

не знам защо не съм го използвала до сега ooooh! самопорицавам се  Sunglasses

# 5 258
  • Вече в моята си приказка...
Не ми допада употребата на думата "кафеви", вместо "кафяви"...

# 5 259
  • София по рождение
И тази тема отиде....
И да не е спам с едно "откоригирвам"

оо много е противно това

# 5 260
Дразни ме "бела" вместо "беля".

# 5 261
В една от темите, потребителка във всеки пост пише "парички". Един път ще го понесе човек, но минимум 15 пъти за три страници, в повече ми дойде. Накрая обясни, че щом се давали на дете (100 лв.), били "парички". Rolling Eyes

# 5 262
  • ту тук, ту там
Ох, и мен ме дразни много това "парички", особено когато се повтаря няколко пъти в едно изказване. Обаче направо потрес ми докарва "гъбки" - в Кулинарния, в рецепти, в готварски предавания. Имам чувството, че направо намразих ястия с гъби.  Laughing

# 5 263
Аз не обичам използването на умалителни в менюто по заведенията.

"Салатка от краставички, доматки и зеле"

"Сочно кюфтенце"

"Картофи със сиренце"

"Крехко пиленце"

Не мога да си обясня защо ме дразнят толкова.

# 5 264
И мен ме дразнят, но след вчерашните мини порцийки разбрах защо ползват умалителни.

Общи условия

Активация на акаунт