Фраза, която мразя

• 1 217 220
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 5 370
Еми кво да правим ся?Да земем да си направим харакири ли Simple Smile.

# 5 371
Ей, голяма драма с това еми. Mr. Green Mr. Green
Няма такава дума, много ясно.
Е'ми = е, ами.

# 5 372
Още ли дъвчете Емито (е, ами-то, за тези, които ще подскочат)?

# 5 373
Ей, голяма драма с това еми. Mr. Green Mr. Green
Няма такава дума, много ясно.
Е'ми = е, ами.

Амчи как иначе ще покажем колко сме начетени Simple Smile.

# 5 374
  • Ямбол
...
Амчи как иначе ще покажем колко сме начетени Simple Smile.
Само с такова участие не се показва начетеност.

# 5 375
Ти па ся   Mr. Green.

# 5 376
Не е фраза, но все повече ме дразни модата на слято написаните думи. Отначало беше оригинален и то ако само ако е използван на място този нов похват, но с масовото му навлизане вече взе да ми опротивява. Преди беше с тиренца между думите, сега вече директно ги сливат.

Имам предвид - несебутайазбяхпредитеб, изяжсиведнагасупата итаканататък.

# 5 377
О да, вбесява ме това! И не си правя труд да чета подобни остроумия. Много ме дразни "стиснати палчета и от мен", особено като стискаш за нещо, дето не знаеш какво е.

# 5 378
Слетите думи не вървят ли с "#" пред тях (хаштаг). Ако не е такъв случая е странно и неясно, какъв е смисъла.

# 5 379
Слетите думи не вървят ли с "#" пред тях (хаштаг). Ако не е такъв случая е странно и неясно, какъв е смисъла.

Не, не говоря за социалните мрежи, а за стандартен текст, срещала съм го и във форума. А какъв е смисълът... някакъв опит за оригиналничене явно.

# 5 380
  • София по рождение
а защо някои казват "въобще изобщо"

# 5 381
  • Ямбол
Току що го срещнах: "Чешам си клавиатурата".  Sick Това даже не е диалект, а плод на простовата неграмотност и в съчетание с друга дума във фраза - на мен ми звучи противно.

# 5 382
Отвратително е, наистина. "Чешам" ми е много противно, наред с "облякана" и "влечат".

Още нещо, което мразя, ама не е фраза, а по-скоро манеризъм, който засякох при себе си наскоро - да бъркам пълен член, когато допълнението ми е първата дума в изречението. Пиша пълен по инерция от чужд език с фиксиран словоред, при който винаги подлогът е преди глагола и съм почнала несъзнателно да пренасям логиката, че щом е първа, значи е подлог, значи е пълен. Естествено, веднага щом мерна, че съм "подлогясала" допълнението, се поправям, но ме дразни това несъзнателно неправилно допускане.

# 5 383
  • Пловдив
Не мразя, но се учудвам на практиката дъртите котки да бъдат наричани "котета".
Котето е под около едногодишна възраст, другото е възрастен индивид.

То вярно, че и дърти мъже и жени на 30-40 и повече години си викат едни на други и на себе си "момчета" и "момичета"... Wink

# 5 384
То вярно, че и дърти мъже и жени на 30-40 и повече години си викат едни на други и на себе си "момчета" и "момичета"... Wink

Дъртите индивиди на 30-40 понякога и "котета" си викат  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт