Фраза, която мразя

• 1 217 874
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 6 015
Него месец/ден/сезон е характерен за Варненския регион. Местен диалект.

# 6 016
  • SF
И Сливен, и Стара Загора. Мисля, че и в Русе се използва.

# 6 017
Може. За там нямам поглед.

# 6 018
Сигурно сте го споменавали, но аз да си кажа
Него ден, него месец, него сезон   #Crazy

А, относно "Как си" Имам приятелка, която вика: "По-добре да ме поздравяват с "Как си", отколкото с "Кво стаа"
И това е характерно за Североизтока. Като се замислиш, какво вика, на кого вика вместо казва. Хората са си израснали с това и не ги дразни.

# 6 019
И аз използвам "вика", от СИ съм. Дори веднъж в София една баба столичанка ми подслуша телефонния разговор и ми направи забележка че така не се говори. Тогава останах доста озадачена.

Много мразя като съм на работа и някой колега каже "Кога ще стане пет, че да си ходим". Ами ще стане, трябва ли някой да го повтаря през пет минути. Crossing Arms

# 6 020
И аз използвам "вика", от СИ съм. Дори веднъж в София една баба столичанка ми подслуша телефонния разговор и ми направи забележка че така не се говори. Тогава останах доста озадачена.
Скрит текст:
Много мразя като съм на работа и някой колега каже "Кога ще стане пет, че да си ходим". Ами ще стане, трябва ли някой да го повтаря през пет минути. Crossing Arms
Ти пък и кажи, че е много културно да се подслушва чужд разговор Whistling Пък и те софиянците от кога говорят правилно?  ooooh!

# 6 021
  • София
Скрит текст:
Ти пък и кажи, че е много културно да се подслушва чужд разговор Whistling Пък и те софиянците от кога говорят правилно?  ooooh!
То няма как да не чуе бабата горката. Като има такива, които на висок глас коментират с приятелки по джиесема в градския транспорт кой какво "вика" в продължение на 10-15 мин поне и слушаш по неволя тях, а  е невъзможно да си чуеш собствените мисли. Селянията е пълна.
Правилно говорят онези софиянци, които по празници не си заминават по родните места.

# 6 022
Скрит текст:
О не. Софийският диалект далеч не е правилен, и вие го знаете  Naughty

Темата за селянията е друга  bouquet

# 6 023
  • София
Скрит текст:
О не. Софийският диалект далеч не е правилен, и вие го знаете  Naughty

Темата за селянията е друга  bouquet
Скрит текст:
Да се твърди, че шопизмът е сам по себе си истинският софийски говор,
е толкова смешно -- колкото и някой да ни уверява, че янките са индианци.  Laughing

# 6 024
  • Пловдив
Пуснах си вчера да гледам "MasterChef". Хиляда пъти казаха "хоби готвачи". ooooh! Толкова ли е трудно да се използва "любители готвачи"?

# 6 025
Ами по- възвишено звучи. Или селърито, което така и не запомних какво. Те и за обикновенния лук използват в Мастер Шеф- а някаква дума, пак по- модерному звучаща.

# 6 026
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пак се сещам за разликите между полента с бекон и качамак с пръжки  Mr. Green

селъри май е листна целина, лукът може би е чивес Peace

балдаранолистен азмацук  Crazy див керевиз

# 6 027
Сега намерих- шалот е лука.

# 6 028
Celery - целина
Shallot - вид дребен лук

Само дето това са английските думи.

# 6 029
  • Пловдив
пак се сещам за разликите между полента с бекон и качамак с пръжки  Mr. Green
Едното е много обикновено, а другото е по-фешън, или има и друга разлика?  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт