Фраза, която мразя

• 1 217 792
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 615
А, в контекста на предходния пост - изключително много ме дразни: На кой предадохте доклада? С кой ще участвате на конференцията? А когато го чуя от журналисти, тотално се изприщвам!

Също много ме дразни изразът "едни пари". Защо едни, какъв е смисълът на този израз?

# 616
А, в контекста на предходния пост - изключително много ме дразни: На кой предадохте доклада? С кой ще участвате на конференцията? А когато го чуя от журналисти, тотално се изприщвам!

И мен ме дразни, но това е грешка (защото си е точно грешка!), която почти на никого Mr. Green не прави впечатление.

# 617
  • Kопенхаген

И мен ме дразни, но това е грешка (защото си е точно грешка!), която почти на никого Mr. Green не прави впечатление.

Момичета, много ми бе полезна тази информация. Не бях се замисляла за правилната употреба на: Кой и Кого.

За останалите ето правилата:
Цитат
Когато изпълнява служба на подлог, се използва формата Кой.

Кой изрисува Паметника на Съветската армия?
Така и не се разбра кой е премахнал пътния знак.

Когато изпълнява служба на пряко или непряко допълнение, се използва формата Кого.

Ще намеря кого да попитам, ако е важно за теб.
Винаги трябва да внимаваме на кого даваме личните си данни.

Ако пред местоимението има предлог (на, с, за, пред и др.), то е непряко допълнение в изречението и затова трябва да се употреби формата Кого.

Пътят не е от значение, важно е с кого ще го извървиш.
Пред кого трябва да послужи банковата референция?

Възможно е вместо съчетанието на кого да се употреби дателната форма кому, но тя все по-рядко се използва, защото звучи архаично.

# 618
Така е, хората трябва да задават точни въпроси, за да получат точни отговори:

http://gamedayr.com/lifestyle/athletes-2/andy-murray-eats-strawberries-111697/

# 619
Аз обичам да ме наричат Акашо! Embarassed
. И аз съм свикнала с Нино и не ми прави впечатление. Но и много хора ми казват Нинче, когато се обръщат към мен, предполагам по причини писани в темата с пример "даниела-даниело". Не знаят, че на Нино не се обиждам.

# 620
  • Другата България
Да вметна, че последните страници не са изобщо в контекста на темата.
Взехме да се доказваме кой е по-по-най грамотен или да си цитираме гуглето? Grinning

# 621
Дразни ме фразата по повод на дете, което изостава с проговарянето: "Ми, той и Айнщайн не е говорил до 4-годишна възраст!". Е, много умно, вместо да се потърси консултация, да се самоуспокояваме с Айнщайн!

# 622

На 43-та страница си е крано времене за това!  Laughing

# 623
  • Kопенхаген
Взехме да се доказваме кой е по-по-най грамотен или да си цитираме гуглето? Grinning

Аз пък подкрепям едни такива отклонения, от които можеш да научиш нещо полезно. По добре да се цитира гуглето от колкото 2- 3 да си чешат езиците пак не по темата.  Grinning

# 624
  • Другата България
Моето мнение е, че който иска да научи нещо няма да чете тук, в темата цитати от Гугле-то, а ще се порови и потърси сам да разбере нещото, което го интересува.
Ама щом казваш.....  33uu

# 625
  • Kопенхаген
Merri_An, критиката ти не е градивна  Grinning

# 626
  • София
О, много хубаво ме подсети, че това ми е една от омразните фрази - "градивна критика".

# 627
  • Другата България
Merri_An, критиката ти не е градивна  Grinning
WTF? hahaha
Кого критикувам?
Само казвам, че се отклонихте от темата.

# 628
  • Kопенхаген
WTF?- "What the fuck ?!?"  newsm09

Ето видя ли, че съм по темата. И Andariel го потвърди  Laughing

# 629
О, много хубаво ме подсети, че това ми е една от омразните фрази - "градивна критика".

Защо?
Градивната критика е добронамерена и ти посочва пропуските.
А деструктивната има за цел да те унижи.

Общи условия

Активация на акаунт