Фраза, която мразя

• 1 218 009
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 6 780
  • SF
Пуловерът на татко аз обичам - любима песен, която си пеех непрекъснато, набиваше ми се в главата  и в магазин винаги, винаги, когато виждах Пурлан, се сещах за песничката. И после задължително я запявах. Даже си преправях гласа, за да наподобявам онова суинг звучене.
И Пурлан за дрехите си купувах, въпреки че имаше много други продукти от сорта на рафта. Което значи, че противно или не, набиващо се, дразнещо - рекламата работи! Не при всеки. Но още 1000 музикални като мен да им влязат в магазина днес... свършили са си работата!

# 6 781
  • UK
Не познавам човек, който да не харесва рекламата на Пурлан. Simple Smile

# 6 782
  • София
Ей да - виненият пуловер на таткото как отиваше на светлорусото бебе от Пурлан.
И песничката беше много добра, с мелодия, която се помни. В интерес на истината, макар и с ориенталско звучене, такава е и песничката на Молфикс.
И в момента имам Пурлан за вълна, но май не мирише толкова силно, чак натрапчиво, както преди години.

В една съседна тема цитираха жена, която на обръщението "г-жо" не пропуска да уточни, че е г-ца.

# 6 783
Рекламата на Пурлан не е измислена от българи. Спомням си, че съм я слушала по гръцки телевизии преди да я пуснат по българските. Не търдя, че е гръцка, може и да не е, но имайки предвид, че първо я излъчваха по гръцки телевизии преди българската (може и по други чужди канали да са я излъчвали, но по онова време имахме достъп само до гръцки, турски и руски канали), ще е много невероятно, ако е българска:

https://www.youtube.com/watch?v=Qmb9m2R0OcY

# 6 784
  • UK
Не е българска, но е много добре адаптирана. Напоследък забелязвам, че не си дават много зор с адаптацията, само превеждат. Имаше една реклама на Рафаело или нещо подобно, която започваше с "Лятото приключи, но еди какво си", а рекламата се излъчваше през май. После през септември - подобна реклама, която започваше с "Идва лятото".

# 6 785
Ей да - виненият пуловер на таткото как отиваше на светлорусото бебе от Пурлан.
И песничката беше много добра, с мелодия, която се помни. В интерес на истината, макар и с ориенталско звучене, такава е и песничката на Молфикс.
И в момента имам Пурлан за вълна, но май не мирише толкова силно, чак натрапчиво, както преди години.

В една съседна тема цитираха жена, която на обръщението "г-жо" не пропуска да уточни, че е г-ца.

Неее, само не сравнявайте песничката от рекламата на "Пурлан" с отвратителните чалга ритми от "Молфикс",
моля!  Sick

# 6 786
И аз не харесвам римуваните бездария под никаква форма.

Последна редакция: ср, 24 май 2017, 22:38 от Априлска вълшебница

# 6 787
  • София
Неее, само не сравнявайте песничката от рекламата на "Пурлан" с отвратителните чалга ритми от "Молфикс",
моля!  Sick
Говоря за набиваща се мелодия в главата.
"Чалга ритмите" са си съвсем на място за турска реклама, харесва ти или не.

# 6 788
  • Пловдив
Цитат
Коя тема, коя, коя, коя?  Sunglasses

Не че няма много такива жени - не го разбирам аз това, ама има - с почти всякакво семейно положение (моми, разведени със и без деца, "съжителстващи" с деца и т.н.), които държат да са госпожици, не ги знам що, но щом цитират случката в друга тема, значи вероятно има нещо весело в нея.

# 6 789
Изключително ме дразни, когато "креативността" и стремежът към оригиналничене раждат безумия. Сега има един билборд на някаква фирма за климатици (явно).
Първо, има изображение на НЕСЪЩЕСТВУВАЩ елемент от голо тяло, което е много объркващо - хем прави препратка към тяло, хем като се взреш, разбираш, че такова място в човешкото тяло просто няма.
И второ - надписът е "Яко GREE". За използващите шльокавица може да е ОК, но за хората с утвърдени навици в разделянето на български от английски (или какъвто и да е чужд текст), това е /gri:/ и всеки опит да се прочете като "грее" (какъвто явно е величайшият замисъл) също е дразнещ и объркващ.
Резултат от рекламата: да, забелязах я, обсъдих я с хора. Не, няма да си купя този продукт, при никакви обстоятелства, защото вече ми е създал дискомфорт на графично ниво. Нямало лоша реклама  Stop

# 6 790
  • ту тук, ту там
Много ме дразни "взаимствам".

# 6 791
  • София
Коя тема, коя, коя, коя?  Sunglasses

Не че няма много такива жени - не го разбирам аз това, ама има - с почти всякакво семейно положение (моми, разведени със и без деца, "съжителстващи" с деца и т.н.), които държат да са госпожици, не ги знам що, но щом цитират случката в друга тема, значи вероятно има нещо весело в нея.
Искат да докажат, че младеят. А темата е за селските пинизи - как една жена си купувала 1 час пуканки и кола и на обръщението "г-жо" решила да уточни. А не се сещат, че "г-ца" може да се използва в смисъл, че няма мъж, който да я вземе.

# 6 792
  • София
конотацията е в ушите на слушащия Laughing

# 6 793
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Много ме дразни "взаимствам".

Ако някой пише или казва "заимствам" по този начин и ме би ме подразнило ... от взаимност ли идва ?

# 6 794
"Паля кецовете" - егати тъпия израз. Преди малко го прочетох.

Общи условия

Активация на акаунт