Фраза, която мразя

• 1 207 600
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 195
Много мразя торбичката с "коледни лакомства". Това "лакомства" ми е отвратително, ама и вкусотии също не ми харесва. Лааакомстваааа, аууу  Twisted Evil

# 196
Другото, което го нямаше в моята младост, е масовата употреба на "дена". Мн.ч. на ден е дни. Сега и в уж редактирани издания и във вестници срещам "дена" и направо полудявам.
"Дена" не е грешно.
Плашиш ме  Simple Smile
Ако е така, значи имам проблем. Звучи ми направо ужасно.

# 197
Не се дразня на жаргонни изрази, но явно доста съм изостанала. Странен ми е, един използван на последък: "нахрани ме", "ще го/я нахраня", в смисъл ще му кажа нящо неприятно. Поне аз в такъв контекс го разбирам.
Иначе се дразня на "пазаря" Simple Smile.

# 198
Ооо,много се дразня ,когато някой ми каже "еми съжалявам"Не може да разбиеш живота на някого,да предадеш приятел,който е вярвал в теб или пък да смачкаш мечтата на някой човек като салфетка и да кажеш просто "съжалявам"

# 199
Не е грешно, прочети за бройни същ. имена. В случая 5 дена изразява количество и е съвсем правилно да се напише така. Но и дни е правилно.
Вие добре се дразните, ама поне се дразнете с основание  Laughing

# 200
  • Пловдив
Докато се борех с репродуктивни проблеми изразът „успокой се и ще стане” ме докарваше до тих (понякога и не толкова тих) бяс.
Дразни ме ти „ти трябва да ...”. Просто много мразя да ми казват какво трябва да правя без да съм питала.
Неприятен та дори смешен (ако не се ядосам) ми е и изразът „аз не знам / не съм чувал ...”, когато искат да го използват за аргумент в спор. Значи „аз не съм чувал някой да прави така” следователно така не се прави и точка по въпроса.

# 201
  • SF
Дена - дни е като часа - часове и лева - левове. Има съществителни бройни и съществителни множествени. 1, 2, 3, 5... и много.
Чакам те часове наред. - От 5 часа те чакам.

# 202
  • UK
Сетих се нещо, което ужасно, ама ужасно ме дразни - тук казват "та" вместо "благодаря". "Та" като израз ме дразни доста, но още по гадно ми е като използват двете заедно, а непрекъснато го правят - "thanks ta". ЗАЩО???!!!?!?! Направо ме вбесява.

# 203
Странен ми е, един използван на последък: "нахрани ме", "ще го/я нахраня", в смисъл ще му кажа нящо неприятно. Поне аз в такъв контекс го разбирам.

Когато го чух за първи път и на мен ми беше странно и налучках смисъла на израза по подразбиране, както се казва Laughing и  досега ми е така като го чуя това. В този смисъл ми е и другия израз "Сипах му отделно".  Whistling

Куркума, "пънеш", аз го разбирам като напъваш. Какво се пънеш, Какво се напъваш, чувала съм го и като Какво се напиняш. Grinning

# 204
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!

Искам да измоля милост за употребата на "мила" във форума. Аз много я използвам. Заявявам с нея добронамереност, съчувствие, симпатия, съпричастност. В нормалното общуване човек разполага с израза на лицети си, жестовете на тялото, гласа си, интонацията за да покаже каква е нагласата му към събеседника. Във форума това го няма и затова използвам "мила". Понякога думите могат да се тълкуват превратно, чувството за хумор да не се разбере и някой да се засегне или обиди, а това е нещо, за което аз много внимавам. Не бих си простила, ако неволно съм накарала някого да се почувства кофти във форум, в който влизам за отмора и забавление.

Аз и в живото общуване ползвам мили думи. Тъй като изпитвам нежност към хората, обичам да ги наричам с "мила", "душко", "сладурче" и, признавам си, "пиленце", "писанче", "сладкишче", "кукличка" и много още такива, адресирани към децата.
Обичам също да измислям на хората галени имена, производни от името им.
Обичам да им показвам, че ги харесвам, така хората са по-спокойни и по-естествени са отношенията.

# 205
"По прницип", "разбираш ли", "приоритетно", "напримерНО" и всякакви други паразитно използвани думи, по две във всяко изречение.

# 206
  • SF
Имам в напредвид.

# 207
  • София
имам впредвид

(на това със  "скъпа, мила и др." отговарям с репликата на другаря Снегов от Топло към академика - "Не ме наричайте "скъпа", не съм ви любовница!"

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 13:01 от Andariel

# 208

Аз и в живото общуване ползвам мили думи. Тъй като изпитвам нежност към хората, обичам да ги наричам с "мила", "душко", "сладурче" и, признавам си, "пиленце", "писанче", "сладкишче", "кукличка" и много още такива, адресирани към децата.
Обичам също да измислям на хората галени имена, производни от името им.
Обичам да им показвам, че ги харесвам, така хората са по-спокойни и по-естествени са отношенията.

вероятно към познати ползваш подобни обръщения. ако някой се обърне към мен така, би ми било безкрайно противно, ще се нервирам много и ще 'пусна' бариерата помежду ни, вероятно завинаги.
много мразя лигави обръщения, и като дете мразех, а да назовеш възрастен така ми е проява на фамилиарничене , което едностранно е нежелано.

# 209
Какво значи hoor? В буквален превод.

Иначе и на мен това с "нахраних го", "сипах му да яде", ми звучи много просташко и чалгарско.
Може би, защото от културни хора не съм го чула.

Общи условия

Активация на акаунт