Фраза, която мразя

• 1 217 403
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 345
"Уникално", употребено за нещо съвсем не уникално в смисъла на думата.

Когато изразиш отрицателно мнение за някого и веднага те обвинят в "злоба и завист".  ooooh! Но никога не отчитат когато се възхищаваш от някого. Тогава в какво трябва да бъдеш заподозрян? Thinking

"Нищо лично". Какво пък означава това точно и трябва ли да ме успокои след изказаната, най-често обида или негативно отношение към споделеното, преди така важното уточнение.

"Иде реч". Това и аз започнах да го употребявам, даже преди малко отново. Нямам обяснение защо. Embarassed
И при мен нещо подобно - чувам  някакъв говорител по телевизията, който няколко пъти употреби - "по него време" и тъкмо се бях зачудила това архаизъм ли е или  проста неправилност и  написах в отговор на някакъв пост точно същото. Даже после не можах да повярвам, че съм го написала аз и току да се вмъкна в темата за странностите Laughing

# 346
Пропуснах и култовото за мен "бебеправене"  Grinning;

"Кога бебеправихте?"

Къде остана добрият, стар секс  ooooh!

# 347
  • В един копнеж!
Полудявам на:  Twisted Evil

У-НИ-КАЛ-НО!- масово из фейсбук;
Аз казах ли ти?!!- фраза от майка ми;
Добре сега, какво искаш?!!-фраза на мъжа ми;
...само сега..../на еди каква си цена, или еди каква си промоция/-ТВ фраза;
И сега кво праим?!-фраза на шефката ми;
Опичай си акъла!-фраза на баща ми.

# 348
  • София
Това го видях и аз преди малко в една тема.Другото е бремелинки и бременеене.

# 349
  • София
"Слушам те..." и "КажИ".  #Cussing out

# 350

Винаги се вбесявам, когато някой ми заяви: "Проверката е висша форма на доверие!" Пълна глупост!

# 351
"Каквото не те убива, те прави по-силен." Не, просто не. За последен път го чух от психиатър останах смяна.
"Само Господ може да ме съди." Ох, моля те.
"Така е било писано." Ахааа....
"Кой както се урЕди."
"Ем...шанс."
"Не, че нещо, ама в смисъл, 'начи" ...Какво?
Наскоро чух "по междудругото" и "по принципно"  Sick
И няколко популярни английски израза са ми смешни, защото не се използват с оригиналното си значение- като "curiosity killed the cat" (буквален превод- любопитството уби котката), оригиналния цитат е "curiosity killed the cat, but satisfaction brought it back". Съвсем различен смисъл. Има още около 20 такива, които се използват неправилно, но това е друга тема.

# 352
Използвано като аргумент'' Живеем в 21 век, все пак''. #Cussing out

# 353
  • ❌❌❌
Оххххххххх, колко много неща ме дразнят... Mr. Green Ама чак да мразя някакви определени фрази... май не се сещам newsm78 За сметка на това тонът за мен е много важен. Аз и без това съм емоционален хамелеон, но нечий тон определено може да подпомогне стабилно. Mr. Green

"кък"; "ши/ше" (напр. правя); "в смисъл?" - ами БУКВАЛЕН примерно?!?; "какво?" или още по-зле - "а?", след като съм попитала нещо съвсем, съвсем ясно; вмъкване на "в" - "лакирвам", "гримирвам"... най-добрата ми приятелка го прави това Mr. Green

Едни от мноооооооооооооооооооого дразнещите ме фразички Mr. Green, за сметка на това доста срещани във фб, са "не забравяйте да се усмихвате - това е най-важно" и всякакви производни, свързани с веселие, усмивки и т.н. Ама много прости ми идват, бре!... Crazy Mr. Green

# 354
Обръщение между близки приятели:ейй копелеее.... Sick #2gunfire,веднъж моя приятелка се обърна така и към мен #Crazy.Беше за пръв и последен път Naughty

# 355
"Ама аз не съм виновна" - като точно тя е виновна!

# 356

Едни от мноооооооооооооооооооого дразнещите ме фразички Mr. Green, за сметка на това доста срещани във фб, са "не забравяйте да се усмихвате - това е най-важно" и всякакви производни, свързани с веселие, усмивки и т.н. Ама много прости ми идват, бре!... Crazy Mr. Green

О, да, всякакви банални позитивни цитати и аз ги подминавам с леко сгърчване.
"Следващата година по това време, ще искаш да си започнал днес."
"Голямата възможност може да е под носа ти."
"Не можеш да изкачиш стълбата на успеха с ръце в джобовете."
Един приятел ги пуска по 10 на ден такива.

# 357
  • UK
Най престъпно тъпата от тези фрази за мен е онази с приятеля, дето не ти бършел сълзите. Направо ме избива на агресия от нея.

# 358
Най престъпно тъпата от тези фрази за мен е онази с приятеля, дето не ти бършел сълзите. Направо ме избива на агресия от нея.

Не бе ,единия ти ги бърше ,пък другия те е разциврил Joy

# 359
  • UK
Тъй де, ама тоя, дето те е разплакал не ти е приятел, обаче и тоя, който ти бърше не ти е приятел. Тоест - ако ревеш по някакъв повод, нямаш приятели. Simple Smile Тая фраза е като роман на Паоло Коелю в едно изречение.

Общи условия

Активация на акаунт