Фраза, която мразя

• 1 217 982
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 945
  • Сф
Да, ибани , ибани , обаче масово се използва "Прати ми invoice фактурата"  ooooh! #2gunfire #2gunfire

# 946
Не ми харесва "ам чи къ" идващо от "ами че как"  Blush

# 947
  • SF
Когато навлизат нови думи, те се запазват такива, каквито навлизат. Опитите да бъдат преведени и да им се измисли български еквивалент също биха били смехотворни. Аз не знам как е i-ban на български, или как може да се каже с 1 дума, вместо с "идентификационен банков номер дръж ми шапката".

# 948
  • където ми харесва
Да, ибани , ибани , обаче масово се използва "Прати ми invoice фактурата"  ooooh! #2gunfire #2gunfire
Ох...два пъти прочетох "фрактурата" и така се притесних  Embarassed Joy Joy Joy Joy

# 949
Сигурно има причина въпросният номер вече да се е утвърдил като "айбан", а не "ибан".  Laughing

Ако някой започне да ми говори в умалителни на работното си място (служител в мобилен оператор, банка или друго учреждение), ще ми звучи като Ути Бъчваров и сигурно ще се разсмея. Досега не съм попадала на такива, за щастие.

# 950
Сигурно има причина въпросният номер вече да се е утвърдил като "айбан", а не "ибан".  Laughing

Ако някой започне да ми говори в умалителни на работното си място (служител в мобилен оператор, банка или друго учреждение), ще ми звучи като Ути Бъчваров и сигурно ще се разсмея. Досега не съм попадала на такива, за щастие.

Късметлийка.

# 951
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ами в магазин за дрехи?
Питате: имате ли по-голям номер?
Отговарят ви: Имаме само "еска" и "емка". "Елката" свърши, а "хикселка" не получихме.

# 952
Хи хи, как се сети! Hug

# 953
Да, и на мен емките са ми любимки.  Laughing Но нещо, което по ми прави впечатление, са "бадемки". Една бадемка, три бадемки. Ядки, бадеми и стават на бадемки.  Laughing

# 954
  • SF
И оттам идва и "доматка".

# 955
И оттам идва и "доматка".

Неее, доматките идват откъм морето - Варна, Бургас.
От Бургас идват също "дънкитата" и"полатата" Joy Joy (ед.ч.поло - мн.ч пОла, членувано: полатата)

# 956
  • София
А от къде идва "дънкен" плат или "дънкено" яке ?

# 957
Правилно е "дънков" плат, "дънково" яке Joy Joy идва от "дънки", а откъде идва "дънкиТО", е загадка за мен Joy Joy Joy

# 958
  • София
Правилно е "дънков" плат, "дънково" яке Joy Joy идва от "дънки", а откъде идва "дънкиТО", е загадка за мен Joy Joy Joy
Да , аз знам , че дънков и дънково е правилно. Grinning Просто често съм чувала някои хора да използват "Дънкено " Което е ....... Може би е от Дънкин Донътс Grinning

# 959
Да , аз знам , че дънков и дънково е правилно. Grinning Просто често съм чувала някои хора да използват "Дънкено " Което е .......

Бъзикам се аз с "правилното" ...щото нищо правилно няма нито в дънки, нито в производните им, ама ...глас народен, глас божий.
По цял свят хората им викат "jeans" и си решават проблема, пък ние се чудим как да си изкълчим езика. Ама нищо де, обогатяваме го Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт