Фраза, която мразя

• 1 217 869
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 1 380
И аз от форума го научих Mr. Green

# 1 381
  • SF
ДПШ = Дълбоко почистващ шампоан.
БНД = Бащата на детето ми.

ДПШ??? Това е последното нещо, което бих се досетила какво ли може да значи, дори и в тема за шампоаните. Може би защото до момента в целия си живот не съм използвала изразът "Дълбоко почистващ шампоан". Маска за лицето - да, но за шампоан...
Какво е ПШ, обаче, можеш ли да отгатнеш?

Сега ще използвам поста за абревиатурите и ще се оплача от всякакви zdr, нз, мб, цг и така нататък. Знам, че тези съкращения идват от есемесите за спестяване на знаци, но не ми харесват и ми стоят прекалено "мързеливо".

# 1 382
Цитат
Дразни ме "лелката", когато става въпрос за менструация.
Shocked Това го чувам за пръв път. Значи и тук може да се научи нещо  Grinning
Това и аз не съм го чувала.Научих нещо ново Grinning Grinning

# 1 383
 На английски един от жаргонните изрази за 'месечен цикъл' е Aunt Flo, предполагам оттам е заето.

Правят ми впечатление някои постове със силно аргументативен тон, нетърпящ възражение, съдържащи  повече от 3 правописни грешки. Грешки, не лапсуси, понеже в последващи включвания отново са налице..

Скрит текст:
'възСпитание'..

# 1 384
Като стана дума за месечен цикъл се сетих, че се вбесявам, когато някой използва думата мензис. Звучи ми много просташко. Както и употребявана в този израз, когато някой иска да каже, че са го ядосали: Вдигна ми мензиса!  newsm78  ooooh!

# 1 385
Като стана дума за месечен цикъл се сетих, че се вбесявам, когато някой използва думата мензис. Звучи ми много просташко.

Е какво му е просташкото Rolling Eyes От латински е.

# 1 386
На мен не ми харесва и така ми звучи.

# 1 387
Слагам в скрит текст, понеже е по същата, не много приятна за всички тема:

Скрит текст:
Аз не харесвам думата "цикъл" в този контекст, особено като се използва за синоним на самата кръв. При всички случаи предпочитам мензис, защото за мен е по-неутралната и научна дума. Не че на "цикъл" и има нещо, но понеже се ползва в основното си значение в много други ситуации, намирам "мензис" за по-точна, защото обозначава едно конкретно циклично явление.

# 1 388
Като чуя "мензЕс" и "пуберИтет" и  Sick
Как може изобщо?!

# 1 389
Цитат
Дразни ме "лелката", когато става въпрос за менструация.
Shocked Това го чувам за пръв път. Значи и тук може да се научи нещо  Grinning

Aunty Flo е колоквиализъм на английски, предполагам от там....

Изпреварили са ме.

# 1 390
Като чуя "мензЕс" и "пуберИтет" и  Sick
Как може изобщо?!

За първото, ето така може:  Wink

Скрит текст:
"monthly discharge of blood from the uterus," 1590s, from Latin menses, plural of mensis "month" (see moon (n.)). The monthly flow of blood and cellular debris from the uterus that begins at puberty and ceases at menopause. Also called emmenia, menstrual period.

За пуберИтета не знам, мисля, че преди време е бил по-разпространеният вариант, но не знам със сигурност, а нямам подръка речник от 50-те.  

# 1 391
  • Варна
Като чуя "мензЕс" и "пуберИтет" и  Sick
Как може изобщо?!
Мензес е месец на латински. Та.. явно може.  Wink

# 1 392
Да, бе, баш латински е като те попитат "Да нЕмаш мЕнзес?", при положение, че преди това съм споменала, че ме боли корема Laughing
Латински отвсякъде!

# 1 393
Esmeeq, извини ме, не мога да се сетя какво значат "мб" и  "цг"? Само "дг" знам Simple SmileАаа, да не би да е мегабайти?  newsm78

# 1 394
Аз научих какво е ДПШ, а преди си блъсках главата. Ама още не знам какво е ЯЧРМ  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт