Фраза, която мразя

• 1 217 869
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 1 425
Сетих се за нещо отвратително, което в действителност съм чувала да се употребява : Топвам чушлето или Да топна чушката Sick

Аз вчера се бях сетила.
Обаче само тук съм го срещала, реално не съм го чула от никого.

# 1 426
Много ме дразни и "към момента", непрекъснато се използва в интервюта.Не може ли просто "сега"...

# 1 427
  • София
Пазаря, напазаря, вместо пазарувам.

# 1 428
Т'ва с чушката ми хареса  Laughing
И съм го чувала даже  ooooh!

# 1 429
Много ме дразни, когато мъж нарича атрибутът си малкият войник, звяра, питона, близалка, и ред други такива  ooooh!

# 1 430
 Joy или бебчо.

# 1 431
Ако пък му дава и име  #2gunfire

# 1 432
  • В Космоса
Не мразя, никак дори, но моментално визуализирам мършава кранта пред монитора като прочета, че някоя "цвили" от смях. Grinning

# 1 433
Акаша ти с много богато въобръжение Simple Smile
Мен пък никаква фраза не ме дразни и не си представям нищо, докато ви чета . Peace

# 1 434
  • В Космоса
Акаша ти с много богато въобръжение Simple Smile

Това е така, определено. Grinning Визуализирам и още как! Mr. Green

# 1 435
  • Ямбол
Пазаря, напазаря, вместо пазарувам.

+1

Как не правят разлика между два различни глагола.  Rolling Eyes

Дразни ме и некнижовното изписване на глаголите вляза/влезна; изляза/излезна и производните им.  Tired

Макар че това не за фрази, а граматични неточности.

Не ми допада като чета текст на български език, да има вмъкнати изкуствено английски фрази, ей така, за по-готино.

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 03:45 от DimiLoca

# 1 436
Преди малко за пореден път чух английската думата демидж използвана като заместител за вреда, щета и т.н. Много ме дразни някой като каже Претърпя демидж!  ooooh!

# 1 437
"Изплюх си кафето на клавиатурата от смях".  Rolling Eyes Всяка втора го пише и аз си го визуализирам.  Stop В повечето случай май се пише по инерция, като фраза, че е прочела, чула, видяла нещо много смешно.

# 1 438
  • София
Е, естествено никой реално не си плюе кафето(не съм го срещала), не пада от стола или под масата от смях... това са си идиоми някакви.

# 1 439
  • В Космоса
Такива изрази като изплютото кафе, изкъртен зъб, паднала пломба и пр. от смях в един момент стават много банални. Възможно е и аз да ползвам някои подобни без да се усещам, но като цяло мисля, че ги избягвам, защото са ми изтъркани. Предпочитам да кажа скучното "Умрях от смях", отколкото уж да е по-интересно, да ползвам някое от горните, пък то вече да е досадно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт