Фраза, която мразя

• 1 218 204
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 1 905
Аааа, разбрах, интер идва от интересува . Аз помислих, че е от Интернет и умувах какво значи " Ко ма Интернет "  Crazy

# 1 906
  • Ямбол
Мен ме дразни "...и те така"  Rolling Eyes Откъде се появи не знам, но последно време често го чувам.Изреждат нещо си, нещо си ... и те така. Даже не знам правилно ли го чувам  Grinning
Чувала съм го от хора от Плевен и наоколо.
В нашия край аналогът е "и тъй на".
За 18 години живот в Плевен не съм го чувала, но във врачанския край съм го чувала.
Всъщност си мислех за Монтана, но защо съм написала Плевен, нямам представа. Да, и Враца също.

# 1 907
Мисля да обявя награда за този, който се сети какво се има предвид под "се1" Joy

# 1 908
Мисля да обявя награда за този, който се сети какво се има предвид под "се1" Joy
Все едно newsm78  Laughing Или не? Laughing Каква е наградата, кафеварка тип джезве Grinning

# 1 909
  • Другата България
Лесно е.
Все едно, все тая.
Нещо като 4ю. Grinning

# 1 910
В някои порции си е баш така. А какво ще кажете за "сутришно кафе" и "експресо" Wink
О, да, неправилно прочетените италиански думички са направо отделен жанр - еКспресо, чИабата, пистаЧо, БианЧи... Crazy

Шамфъстъкът не е ексклузивно италиански.  Wink На италиански може да е пистакио, но на английски се произнася писташиоу, на френски - писташие, на немски - пистацие. Тъй че неправилността зависи от гледната точка.

Не пипайте свободния словоред в българския, поне едно нещо да ни е гъвкаво и свободно.  Laughing

Последна редакция: чт, 07 май 2015, 15:24 от Nickkie

# 1 911
Лесно е.
Все едно, все тая.
Нещо като 4ю. Grinning

На вас ви е лесно, аз се озорих, докато разбера. : ))

# 1 912
  • IT
Сега чух "... ме прави да се чувствам...." и се сетих за дразнещата ме фраза "имахме невероятно/хубаво/.../ време с ......"-на английски може и да е правилна, но на български е  Shocked
Всъщност си мислех за Монтана, но защо съм написала Плевен, нямам представа. Да, и Враца също.
Доходило ти се е до Плевен. Simple Smile

# 1 913
  • Sofia
Лесно е.
Все едно, все тая.
Нещо като 4ю. Grinning

На вас ви е лесно, аз се озорих, докато разбера. : ))

А какво ще кажете за 10х?  Party

# 1 914
Още по-елементарно и от се1. 10х - thanks - благодаря/мерси.

# 1 915
  • София
"Ко ма интер" Така недовършена думата много ме дразни.
"Здрави ли сте?" Откачам като чуя този въпрос и категорично съм забранила да ми се задава.

Какво означава това? А какъв е проблемът със "Здрави ли сте?", има някаква предистория, или...? Не схванах.
Абе дразнещо си е наистина. "Здрави ли сте?" на мен ми звучи като прокоба. Много по-добре ми звучи "Как сте?", примерно.

# 1 916
Аз се дразня на "кво ме интерва". Само "интер" не съм чувала.

"Не ме интерва" се употребяваше масово от съучениците ми. Детските ми години отдавна отминаха, не съм го чувала скоро.

# 1 917
  • UK
И аз, но се сетих, и ме дразни. Simple Smile

# 1 918
  • Ямбол
В този ред на мисли употребата на "комп" вместо компютър е също дразнеща. БГ вместо България

# 1 919
Дразни ме честата употреба на "викам"  ooooh!  Някои хора толкова са свикнали да я използват, че са забравили думи като "рече, каза, сподели"  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт