Фраза, която мразя

• 1 219 209
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 1 950
  • Там, където ме обичат
не понасям ''мома'' , ''женица'' и подобни , винаги са изречени от жени , с което иронизират други жени ...
повече ме дразни "женка" изречено от мъж.
  Joy Това го бях забравила, от трети клас май не съм го чувала, момчетата наричаха момичетата "женки"  Joy , от възрастен мъж не съм го чувала, засега hahaha . Дразни ме "женски" вместо "жени" .
И това, и това.  Mr. Green

# 1 951
Мен ме дразни "булка" за семейна жена. Много селско ми звучи. Crazy

# 1 952
Дразни ме, когато съм започнала разговор  и в отговор събеседникът ми каже: "Слушай какво сега ..."  или "Ама виж какво сега ...". Не обичам обвинително - назидателния уклон, макар че едва ли това е търсен ефект от събеседника ми.
Не обичам и възклицанието "Супер!", особено в служебни разговори.
Едни колеги португалци при идването си в България много се впечатлиха от честата употреба на "Яко!", бяха запомнили думата на български и питаха какво означава  Simple Smile

# 1 953
Мен ме дразни "булка" за семейна жена. Много селско ми звучи. Crazy

a , да , и това дразни

# 1 954
Изключително ме дразни употребата на "обичкам" вместо обичам. Примерно: "Обичкам те, мило". ooooh! Много лигаво и е крайно инфантилно големи хора да говорят по този начин.
Да не говорим, че никога не бих приела сериозно ако някой ми изтърси колко много ме "обичка".

# 1 955
  • по пътеката
най-много  ме дразни "мило"! и лигавите глаголи!

# 1 956
Скрит текст:
Хм ние като сме намирали таралеж само лаем и подскачаме, не сме толкова смели

# 1 957
  • София
"Изненадай ме" ме дразни. Като смятам, че подтекстът е такъв: И на главата си да застанеш, няма с какво да ме изненадаш, но ти се постарай, пък аз ще видя дали ще те оценя.

# 1 958
  • SF
Изключително ме дразни употребата на "обичкам" вместо обичам. Примерно: "Обичкам те, мило". ooooh! Много лигаво и е крайно инфантилно големи хора да говорят по този начин.
Да не говорим, че никога не бих приела сериозно ако някой ми изтърси колко много ме "обичка".

Вече не си спомням дали не писах назад в темата колко ме дразни мъж, голямо момче, да ме кани на кафенце и да ми предлага водичка, тортичка, за него биричка, салатка, да иска менюнцето от сервитьорчицата да остане на масичката в кафененцето, защото можело да поискаме и десертче накрая..

# 1 959
Наистина мразя някой да каже "обран" вместо "семпъл, изчистен, сдържан, резервиран". А все по-често го чувам.

не понасям ''мома'' , ''женица'' и подобни , винаги са изречени от жени , с което иронизират други жени ...
Аз използвам "мома" и "момък", но не с негативен подтекст, а само защото ми звучи симпатично.
Виж, "женица" е неприятно. Ти коя си, че да наричаш другите "женици"? Ай сиктир.

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 10:32 от Songes

# 1 960
  • София
''обран'' ме дразни и мен.
"натокана" - отвратителна селска дума, не разбирам защо във форума толкова се употребява. В обкръжението ми никой не я използва, за щастие.

# 1 961
Ее, "обран" е много модерно напоследък Laughing . А "натокан" и "облякан" са си на майтап май в повечето случаи  Laughing .

# 1 962
И около мен никой не казва "натокана". Май във форума я научих, във фразата "натокана и направена".  Stop
Какво значи, че жената е на токчета ли?

Ее, "обран" е много модерно напоследък Laughing .
Гадно е и се използва от нискообразовани хора. Има един израз, с извинение,
Скрит текст:
"върти се като обран евреин"
И всеки път като чуя думата, се сещам за това.

# 1 963
Когато чуя "натокана", си представям това ,

въпреки че е характерно за мъжките екземпляри.

# 1 964
И аз не знам откъде дойде тази дума натокана?
Много чалгарско ми звучи. Sick Явно нещо от там ще да е.
Слава Богу в моето обкръжение не съм я чула. Peace
Облякана е диалект. Майка  ми е хасковлийка, там съм чувала.

Общи условия

Активация на акаунт