Фраза, която мразя

• 1 219 158
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 2 040
  • Варна
Под "куча марка" разбирам нещо стабилно, издръжливо, от непопулярна марка.
А за мен винаги е било синоним на некачествено. Все едно да кажеш "китайски боклук", примерно. Освен това и от неизвестна марка.
И за мен е така.
Нещо като да кажеш марка "бай х§й"

# 2 041
  • В Космоса
Куча марка е нещо издържливо.

# 2 042
  • IT
Като споменахте "куче марка" ми е дразнещо  като се каже за дреха, че е маркова, вместо дизайнерска или от някаква конкретна марка, върху която искат да се акцентира. "Любимо" ми е  -"гъзарско марково дънкено лотче от Англия/Италия........."  Mr. Green

# 2 043
Докато сме накучета се сетих, че мразя израза "накучила". Използва се за жена с две - три породени деца.
" БързАла е да ги накучи!"  Sick Израза ми докарва позиви за повръщане, толкова е груб и гнусен.

# 2 044
Докато сме накучета се сетих, че мразя израза "накучила". Използва се за жена с две - три породени деца.
" БързАла е да ги накучи!"  Sick Израза ми докарва позиви за повръщане, толкова е груб и гнусен.

Ужасно звучи!

# 2 045
" БързАла е да ги накучи!"  Sick Израза ми докарва позиви за повръщане, толкова е груб и гнусен.

Аз съм срещала "окотила". Обаче не във всички случаи, когато имат няколко деца с малка разлика между тях, ами когато някак изглежда, че са правени без много мисъл как ще се гледат, някак по животински.

# 2 046
Куча марка е нещо издържливо.
И аз в този смисъл съм чувала и употребявала израза.

ПП Благодаря, че публикувахте историята. Не знаех произхода на израза.

# 2 047
Не смятам, че като не знаем произхода на израза, сме 'тъпи и неграмотни' . Ей, много се ограмотих като прочетох историята на някаква марка грамофони от началото на миналия век.
Значението съм го употребявала и подразбирала точно такова, каквото е посочено в ограмотителната статия. Mr. Green
Като споменахте "куче марка" ми е дразнещо  като се каже за дреха, че е маркова, вместо дизайнерска или от някаква конкретна марка, върху която искат да се акцентира. "Любимо" ми е  -"гъзарско марково дънкено лотче от Англия/Италия........."  Mr. Green
по- актуално ще звучи, ако кажем 'кифленско марково'..., а не  'гъзарско' Wink

# 2 048
Не смятам, че като не знаем произхода на израза, сме 'тъпи и неграмотни' . Ей, много се ограмотих като прочетох историята на някаква марка грамофони от началото на миналия век.
Значението съм го употребявала и подразбирала точно такова, каквото е посочено в ограмотителната статия. Mr. Green
А кой е казал, че "сте тъпи и неграмотни" ? Това, че ти така го възприемаш, е твой проблем. Повечето пъти съм го чувала като синоним на некачествено.

# 2 049
А кой е казал, че "сте тъпи и неграмотни" ? Това, че ти така го възприемаш, е твой проблем. Повечето пъти съм го чувала като синоним на некачествено.
Разбира се, че не го възприемам така, иронята не я ли усети. Wink
Това е последното изречение в статията. 'Тъпи и безграмотни ще си умрем.'

# 2 050
Да, така е Peace . Но аз споделих това, провокирана от неправилна употреба на израза, не с цел да обидя някого Peace .
Явно не съм разбрала иронията, извинявай Hug .

# 2 051
  • София
''адидаски''. Днес го чух в парка и ме досмеша. Една гъска викаше по детето си да не си изцапа адидаските, че иначе баща му ще го пердаши  Rolling Eyes

# 2 052
  • В Космоса
 Joy

Аз едно време казвах "Найковете". А сега "Екото", "Етниса"... Laughing

# 2 053
  • София
''адидаски''. Днес го чух в парка и ме досмеша. Една гъска викаше по детето си да не си изцапа адидаските, че иначе баща му ще го пердаши  Rolling Eyes
Хихи. Аз едно време сама си пазех като очите си Ромики-те.  Joy
Скрит текст:
Спомням си ги визуално. Много са били грозни, ама за мен си бяха върхът.  Crazy

# 2 054
Ее, важно е всички в парка да разберат, че е с "адидаски" Laughing , но и че са толкова ценни Flutter , че ще яде бой, ако ги нацапа  Mr. Green . То бива селяния, ама чак пък толкова Crazy .

Общи условия

Активация на акаунт