Фраза, която мразя

• 1 219 065
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 2 190
А аз вече се радвам, като ме наричат момиче, ако ще да е пренебрежително Joy .
hahaha
В този ред на мисли...
Ми, мен пък ме дразни обръщението "госпожа".  Crossing Arms Онзи ден пред лекарския кабинет един ме нарече госпожа...Мен...Аз...госпожа... Tired
Рекох си, айде няма да му посягам, че и без това в болницата си имаха доста работа  Twisted Evil
Изводът : Момиче не може, госпожа също, най-добре Ей, ти .

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 02:04 от валия

# 2 191
Девойче ме наричат много често. Ама аз си изглеждам малка. И продавачки, които на всички други говорят на "Вие", към мен са на "ти".
Госпожо ме наричаше един мой ученик, когато преподавах език за кратко. Бях на 20, той - няколко години по-малък. Идеше ми да го наритам.

# 2 192
Една жена с малко дете, на което се зарадвах, ме нарече "какичката". После се вгледа по-добре и станах "леличката". Sad

# 2 193
Ух, като почнат да лельосват... А като стигнат до "баба", е направо страшно. Никак не е политкоректно.

# 2 194
  • София
Аз пък се дразня от ''госпожа'', без значение дали от деца или от възрастни. Когато преподавах, студентите се обръщаха към мен по име - така се бяхме разбрали.

Нямам нищо против дете да ми каже леля. Моето също казва лелички/чичковци на разни непознати, а не госпожи и господа. Казва и какички  Wink

Често се случва възрастни жени да я подкачат, и когато им каже ''леля", те сами я поправят, че за нея са баби.

# 2 195
Моят син, като идваше за ваканциите в България, се обръщаще към големите хора със "синьор" и "синьора" (иначе като цяло говори доста добър български). Една приятелка на майка ми ѝ беше казала: "Чакам внука ти да дойде, за да ме наричат пак "синьора"." Laughing

# 2 196
Девойче не са ми казвали отдавна. Sad  Засега съм все още какичка. На леличка няма да реагирам лошо, макар да не ми се нрави особено. Но на Госпожа не съм съвсем сигурна... Twisted Evil Laughing

По темата- "наготвих" ме дразни много. Както и "навитак". Stop  Не че "навит съм" ми харесва, но в сравнение с навитак е по-приемливо.

# 2 197
  • Down south
За да няма излишни драми, към всички дами, незвисимо от възръстта, в обкръжение/работна среда,  се обръщам/е с "Miss", очаквам/е адекватно отношение и в 95%  го получаваме.
Има значение от кой щат са клиентите.

# 2 198
Това с бабичката и дядото за обръщение към човек, който не е роднина, мисля, че само при нас го има.
И лелката...Ауу.

# 2 199
Към жена, освен ако не е девойка, казвам ''дамата'', така избягвам разни сконфузни ситуации. А обръщението ''госпожа'', вместо ''госпожо'' така дълбоко навлезе, че както му се дразнех в началото вече ме досмешава и не ми прави такова впечатление Simple Smile

# 2 200
Обръщението "Госпожа" мисля е малко архаично. Баба ми, като срещнеше приятелка, някак на майтап се обръщаше така към нея. Но май си е архаично, де. Сега пак ли е на мода, не знаех  Grinning .

# 2 201
Е те бабите, които са били в разцвета си по време на соц.режима, "госпожа" съвсем подигравателно са го приемали.

# 2 202
Да, така е, но мисля, че такова си е било официалното обръщение в миналото, не "госпожо" , а "госпожА" .

# 2 203
Да, така е, но мисля, че такова си е било официалното обръщение, не "госпожо" , а "госпожА" .

Така е. Не е било подигравателно.

# 2 204
Аз мразя в нашия край като казват "сутриНАТА", вместо "сутринта".

Общи условия

Активация на акаунт