Фраза, която мразя

• 1 219 062
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 2 220
чинка не казваха ли на някаква птичка?
Леля е правилното.  Crossing Arms

# 2 221
Чинка идва от "жената на чичо", някои му казват "стринка".
Трудно е да се каже кое е правилно и кое не, след като във всеки район се казва различно.

Има и птица "чинка", да.
А това, че в София е прието да се казва някак си, никак не значи, че това е най-правилното.

Ето какво казва Уикипедия:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%B … D0%B7%D0%BA%D0%B8

"Како" е едно от обръщенията към мен, което не мога да преглътна. Звучи ми като "ако" и това си е. Пък особено, когато любимата и единствена братовчедка, го обърне на "каке" - което на немски си е чисто "лайно", започвам да гледам на кръв. Twisted Evil

# 2 222
Учинайка и тетинчо са ми най-смешни. А при нас се използва също " свако", за съпруга на биологичната леля.

# 2 223
Хахах, тетинчко го "чувам" за севте сега  Joy
Заедно с "лелинчо" си ги представям неизменно под чехъл.

# 2 224
  • IT
Баща ми е от Бургас, а майка ми от Плевен и ние сме родени в Плевен. Веднъж свако и леля и чинка и чичо дойдоха на гости. Децата ме питаха какво е свако и чинка, не помня какво съм им обеснила, но едното каза по някое време-"Ето го, вуйчо ти Свако."

# 2 225
Чинка и леля не е едно и също.
Стринка и чинка е еднакво, значи жената на чичото, т.е. на двама братя жените са чинки, а мъжете чичовци.

# 2 226
  • София
Да, особено в комбинация: "Аалооуу, госпожаа!" много уважително звучеше, когато бях дете.
Преди това може да е било наистина такова, но аз в детството си го свързвах с известна язвителност, защото тогава всички си пазеха кожата и се правеха на "другари".
Ами нормално е в устата на селяндур, който по презумпция мрази градски чеда с обноски. Sunglasses

# 2 227
Чувала съм за стринка още да се използва и учинайка или на кратко чана.

# 2 228
Ще ми обясните ли какво значи иразът " голяма бяла птица " ?  Thinking Не ме дразни, но го срещам често из форума и сякаш всеки си го използва в свой контекст . Любопитно ми е откъде идва .
Погледнах в Гугул, но ми излизат рецепти  Crazy
С бялата лястовица ли  е свързан...че някой е различен, рядко срещан ?!?

# 2 229
  • UK
Патка.

# 2 230
...или гъска...

# 2 231
Фразата "Жива да не бях" ми звучи доста зловещо. Не бих казала, че ме дразни, но никога не съм я употребявала. И не смятам и да го правя.

# 2 232
  • UK
Важното е да е голяма, и бяла, и тъпа.

# 2 233
Стига бе ! Толкова просто, а аз в такова дълбокомислие влязох  ooooh!
Благодаря   bouquet
Явно и аз съм една голяма .... ...., но наистина не го знаех.

# 2 234
Фразата "Жива да не бях" ми звучи доста зловещо. Не бих казала, че ме дразни, но никога не съм я употребявала. И не смятам и да го правя.
Винаги се сещам за една песен на "Контрол" , като го чуя Joy

Общи условия

Активация на акаунт