Фраза, която мразя

• 1 218 189
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 3 255
Аз пък се изприщвам, че в продължение на поне две седмици ще чувам: "честита Нова година". Първите пет пъти го понасям, но после...

# 3 256
Аз пък се изприщвам, че в продължение на поне две седмици ще чувам: "честита Нова година". Първите пет пъти го понасям, но после...
И аз така! То само да беше две седмици, а то: не сме виждали, хайде  "честита Нова година".
Е, понякога до март отива,

# 3 257
А, ето, в тази връзка да кажа, че "За много години" страшно ме дразни.
Какво е това за много години?! Crazy
Ако ще се честити, по-добре е "Честита нова година".

# 3 258
Не ви е лесно. Simple Smile))))

# 3 259
Повече ме дразнят напъните за оригинални пожелания. Обикновено са преписани от някой сайт и звучат изкуствено. Разбира се, има и по-нестандартни, в които се усеща искреността на този, който ти ги пожелава.
Но си признавам, че и аз минах през фаза, в която се дразнех на  "за много години", " да си жив и здрав" и подобни.

# 3 260
  • Ямбол
В последно време много дразнещо ми е изразяването с "по празниците да не правим/говорим нещо си". Ми аз пък искам да си правя каквото си искам, какво ме интересува, че някой е решил да лицемерничи и да се държи като малоумен "по празниците".

# 3 261
  • София
В последно време много дразнещо ми е изразяването с "по празниците да не правим/говорим нещо си". Ми аз пък искам да си правя каквото си искам, какво ме интересува, че някой е решил да лицемерничи и да се държи като малоумен "по празниците".
Подкрепям. Всъщност много хора се депресират и по празниците, и заминавайки на почивка. И стават много раздразнителни т.е. празниците и почивките, дори и дълго чаканите, сами по себе си, често не носят положителни емоции и добро настроение, а напротив.

# 3 262
А!!! Благодаря!
Фраза, която мразя - "Не ме юркай!" newsm78 Това на някакъв диалект ли е или е чуждица?
Какво значи някой да се почувства юркан (или юрнат може би)? Ами да се чувства както му е удобно!

Заповядай, Есме:

http://www.bgjargon.com/word/meaning/%D1%8E%D1%80%D0%BA%D0%B0%D0%BC

# 3 263
"Не го мисли за да не го предизвикаш "
(ОСОБЕНО КОГАТО НЯМА КАК ДА НЕ ГО МИСЛИШ )
Много мразя тази фраза

# 3 264
  • Ямбол
"Не го мисли за да не го предизвикаш "
...
Това не съм го чувала. По-скоро съм чувала "внимавай какво си пожелаваш!". Но не ме дразни, симпатично е.

# 3 265
Много се дразня от израза "практичен човек".

# 3 266
Много се дразня от израза "практичен човек".

Това пък защо???

# 3 267
"тази майка ми", "този баща ми" - отвратително

# 3 268
"тази майка ми", "този баща ми" - отвратително

Преди време беше популярно "нашия" и "наш'та".
Скоро не съм чувала, за радост.

# 3 269
  • SF
Дева, аз съм я чувала тази фраза с юркането, но не ми е приятна. Не ме дразни, защото не ме придружава в ежедневието, но не е приятна. Мисля, че се отнася за говедата и овцете, които се пасат по  ливадите и ги юркат да се прибират. Може и да е придобила друг смисъл впоследствие.

Общи условия

Активация на акаунт