Фраза, която мразя

• 1 218 046
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 3 555
Изразът "бяла и добра", който се е навъдил като паразит из форума, че и в друг един. Знам откъде идва, но за пръв път го прочетох тук като отговор на една моя публикация. Почудих се доста на неуместният отговор на съфорумката, но самият изразът не ми направи на първо време особено впечатление. Точно оттогава обаче почна да се появява във всяка втора тема някак си. На 5-6. път почна да ми втръсва. Sick

с повече четене и по-малко мразене нещата ще са по-добри  Peace

Цитат
Понякога съм бяла и добра.
Как рядко ми се случва да съм бяла!
Тогава искам сън да подаря
на всекиго. И свойта обич цяла

всеки втори мрази всяка втора фраза/дума/израз... Tired

Казах, че знам откъде идва. А мразенето е прекалено силна дума в случая.  Sunglasses Освен това, цялото дразнене не идва от израза, а от начина по който се употребява: "какво ми се правиш на бяла и добра!", "И ти понеже си бяла и добра"....

Тоест, е тъкмо обратното. Този израз се употребява тук най-вече в негативен смисъл. Да не говорим пък колко често. Точно от това се дразня най-много.

# 3 556
  • В един копнеж!
Повдига ми се от изказването "нека да коментираме", " ще коментираме" и думата " коментираме", сама по себе си. Свързвам я с работата  си. Иначе, не е грозна, неправилна. Обачееее... Sick По съм съгласна на " обсъдим".

# 3 557
"и" вместо "е". Все по-често и по-често във форума. Отдавна си го мисля, но не ми хрумваше подходящ пример. Преди малко го мернах:

Цитат
откакто стана модерно, масово хората се сетиха, че и добро решение

Не знам на какво се дължи, но всеки път изумявам, като го засека и много ми боде очите.

# 3 558
"и" вместо "е". Все по-често и по-често във форума. Отдавна си го мисля, но не ми хрумваше подходящ пример. Преди малко го мернах:

Цитат

Не знам на какво се дължи, но всеки път изумявам, като го засека и много ми боде очите.

Според мен в цитата е допусната неволна грешка, иначе не виждам смисъл. Но съжЕлявам, крастЕвица, личи сЕ и т.н. ги срещам често и ужасно много ме дразнят.

# 3 559
  • Другата България
А генеколог? Mr. Green Sunglasses

# 3 560
Не знам какво имаш предвид под "неволна", аз говоря за все по-масовото изписване на глагола "е" като "и", а не общо за всяка буква "е" с "и". Много често взеха да го сбъркват. Така го чуват ли, не се замислят над смисъла ли, не знам.

"жал ме е" също ми е "любимец", но там категорията е друга.

# 3 561

Цитат

И аз мен това е неволна грешка. Пиша на фонетик, но погледнах БДС кирилицата на клавиатурата - е и и са съседни, лесно е да се сбъркат. Отделно, че колкото и да бързам, хвърлям вече поглед какво публикувам, защото на няколко пъти се хващам в смайващи за мен грешки, примерно й вместо и /на фонетик са по диагонал/.

# 3 562
# 3 563

Цитат

И аз мен това е неволна грешка. Пиша на фонетик, но погледнах БДС кирилицата на клавиатурата - е и и са съседни, лесно е да се сбъркат. Отделно, че колкото и да бързам, хвърлям вече поглед какво публикувам, защото на няколко пъти се хващам в смайващи за мен грешки, примерно й вместо и /на фонетик са по диагонал/.

Дай да не спорим. Щом като казва Вещицата, че го е срещала, какво да обяснявам какво имам предвид под "неволна"?

# 3 564
  • ту тук, ту там
Не съм срещала "и" вместо "е", но много често срещам вече "е" вместо "я" (в смисъл "нея"). "Не е видях" напр.  Tired

# 3 565
Бу, възможно е, и аз това погледнах, преди да публикувам, защото обикновено това обяснява  нещата. Ама как пък веднъж не сбъркаха "е" с "о", "у" или "а". Също съседни. Затова си мисля, че у незамисляне, звучи им като "и".

Всъщност, каквато и да а причината, ме дразни, това исках да кажа.  Laughing

(последните две изречения са за илюстрация.  Laughing)

Херц, сега ти видях новия пост. Ами питам какво имаш предвид под неволна, за да те разбера, ето, Бу е обяснила и я разбрах. Вероятно си имала предвид същото като нея?

Елени, да, и това, за което ти пишеш, също ми е попадало.

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 01:08 от Вещица в чужбина

# 3 566
Бу, възможно е, и аз това погледнах, преди да публикувам, защото обикновено това обяснява  нещата. Ама как пък веднъж не сбърках............
Блу съм аз, не Бу.
Виждаш ли, че понякога стават неволни грешки? Laughing

Понякога казвам грейпфурт. Embarassed Сигурно като малка така съм го запомнила, пък и не говоря много за грейпфрути.

# 3 567
Херц, сега ти видях новия пост. Ами питам какво имаш предвид под неволна, за да те разбера, ето, Бу е обяснила и я разбрах. Вероятно си имала предвид същото като нея?
Да, това имах предвид, грешен клавиш, тъй като аз не съм срещала използване на "и" вместо "е" Peace

# 3 568
 Joy Аха, ама тази не е неволна в смисъла на грешка при набиране, ами е грешка при разбиране - прочетох Бу вместо Блу и веднага визуализирах известната ни Бу с огромен ЛЛЛ стаж, чак се учудих, защо пише при нас, но отговорих, на нея.  Laughing Не че би имало разлика в отговора.  Hug

Докато сме на тази тема, някой ще помогне ли с многострадалното ударено "и"? Какви ли не комбинации въртя на клавиатурата си, няма и няма. Накрая се принудих да пиша "й", което ми е отвратително, пък било и само във форума.

# 3 569
Joy Аха, ама тази не е неволна в смисъла на грешка при набиране, ами е грешка при разбиране - прочетох Бу вместо Блу и веднага визуализирах известната ни Бу с огромен ЛЛЛ стаж, чак се учудих, защо пише при нас, но отговорих, на нея.  Laughing Не че би имало разлика в отговора.  Hug

Докато сме на тази тема, някой ще помогне ли с многострадалното ударено "и"? Какви ли не комбинации въртя на клавиатурата си, няма и няма. Накрая се принудих да пиша "й", което ми е отвратително, пък било и само във форума.

Аз пиша на БДС и "ѝ" е между Z и shift.

Общи условия

Активация на акаунт