Фраза, която мразя

• 1 218 014
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 3 840
сменявам

Моя е грешката, погледнах, от 2012 е изпаднало от речниците, нямах актуална информация.

# 3 841
  • ту тук, ту там
Стейси, като закъсам ще свиркам! Макар че мама е доста продуктивна!  Mr. Green Heart Eyes
Иначе нали се разбрахме тук, че не обсъждаме просто правилни и грешни, а изрази/думи, които, било то и граматически и езиково издържани, ни дразнят!

# 3 842
Стига да не излезеш само по тях. Laughing
Явно не си запозната с иновациите.  Плетените вълнени терлици са идеални ледоходки (обуват ги върху ботушите при сериозни поледици).  Laughing

# 3 843
Явно не си запозната с иновациите.  Плетените вълнени терлици са идеални ледоходки (обуват ги върху ботушите при сериозни поледици).  Laughing

Аз така си счупих пръста на големия крак.

Скрит текст:
Някой ни даде "гениалния" съвет да сложим някакъв вид килимче на външно стълбище, за да могат по-лесно да го ползват възрастните ми баба и дядо. Всичко чудесно, но забравиха да ни кажат, че на сутринта въпросното килимче ще е като ледена пързалка. В комбинация с плетени терлици става буквално летално! Добре че полетях аз, а не някой възрастен. Щяха да се пребият, буквално. Така че и с тях трябва да се внимава.

# 3 844

Скрит текст:
Някой ни даде "гениалния" съвет да сложим някакъв вид килимче на външно стълбище, за да могат по-лесно да го ползват възрастните ми баба и дядо. Всичко чудесно, но забравиха да ни кажат, че на сутринта въпросното килимче ще е като ледена пързалка. В комбинация с плетени терлици става буквално летално! Добре че полетях аз, а не някой възрастен. Щяха да се пребият, буквално. Така че и с тях трябва да се внимава.
Ох, Софи, пръста на големия крак Joy  Joy  Hug
Ще се сърдиш ли, ако го занеса в смешките?  Joy Hug

# 3 845
    Съжалявам Софи, че ти се е случило. Мислех си, че бабите са измислили нещо гениално. Почти всяка зима ги виждам да се предвижват по този начин, а не съм пробвала, защото не се е налагало.
     Леле, аз си го възприех като "големия пръст на крака" и не се усетих.  Laughing  Hug

# 3 846
  • SF
"Честито ти рожденик!" съм го чувала от моята приятелка в Бургас. Но тя много думи не съгласуваше. Сигурна съм, че се използва и в Североизточна България, защото го видях и изписано върху торта. Моя приятелка спечели една награда и й поднесоха торта в ресторант с надпис "Честито ти награда!"

# 3 847
Говори се така в Североизточна България, факт, но да се изпраска върху торта вече е прекалено.
Изобщо няма да обърна внимание, ако някой ми каже "честито ти ....", но ако го видя написано някъде със сигурност ще реагирам.

# 3 848
Мъжът ми е дочул един израз, харесал му е и го е вкарал в почти ежедневна употреба. Стига тичала, стига пипала и тн. Не знам къде говорят така, но много ме нервира, като някой пубер ми е.

# 3 849
Ще изядеш едната буква от тортата, нали?  Laughing

# 3 850
В този ред на мисли, любимо ми е "тихо-те, де!" (Не знам даже как би следвало да се изпише), вместо "млъкнете, де".

# 3 851
В този ред на мисли, любимо ми е "тихо-те, де!" (Не знам даже как би следвало да се изпише), вместо "млъкнете, де".

Аз съм го чувала "тихо-ти, де". Майката и бабата на моя приятелка говореха така. Но дядото беше руснак, може от него да са се "научили".

# 3 852
Това "тихо(-)те" съм го чувала от една от леличките в детската градина, както и "стига(-)те" . Било е преди много години, но явно силно ме е впечатлило. Laughing
Май сме го обсъждали вече тук. Simple Smile
Лелята казваше също и " Ръ́це да не мРъ́дат" , много серт беше  Laughing .

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 18:19 от Ензим®

# 3 853
Това "тихо(-)те" съм го чувала от една от леличките в детската градина, както и "стига(-)те" . Било е преди много години, но явно силно ме е впечатлило. Laughing
Май сме го обсъждали вече тук Simple Smile .

Да, заедно с "хайде-те".

# 3 854
Тихо ти!
Хайде ти!
Стига ти!

Общи условия

Активация на акаунт