Фраза, която мразя

• 1 217 844
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 4 290
"Вземи тоя демидж"  ??? Може ли превод?

Ти от прекален стрес и когнитивен дисонанс си закърняла интелектуално. Може ли да не схващаш такива възвишени фрази???

# 4 291
Ми де знам, пък и тук на село, никой не говори така Simple Smile.

# 4 292
# 4 293
113   -foofighter1. Laughing

# 4 294
  • SF

Също и "Бъди естествен", "Бъди себе си" казано на човек с тревожност или депресия...

Това е такова празнодумство, че като го чуя, знам, че човекът е или без никакви идеи за нищо, или с много беден речник и лоши умения за водене на разговор с познати или с непознати...
Да бъда себе си... Не, бе, искам да съм си Парис Хилтън! Преча ли му на някого с това желание?
Вече го обсъдих в темата това "Бъди себе си, радвай се на малките неща, бъди естествен..." Много модерни изрази от американските книги за самоусъвършенстване и мотивиращите лектори, но са в състояни да съсипят всякакъв разговор.
Особено дразнещо е, когато човек има някакъв проблем или намерение (например си търси работа) и споделя с приятели, които започват да го съветват да не се отчайва, да бъде себе си, да се радва на малките неща... Много полезно, градивно и продуктивно!
Затова така сме го закъсали. Защото се съветваме един-друг и се учим да се радваме на малките неща.

# 4 295
И мен "кажи" ме дразни, но повече ме влудяваше едно време със стационарните телефони да вдигна и отсреща да чуя: "кой се обажда?". Кажи кой търсиш, какво ме питаш коя съм.

И мен ме влудяваше! Twisted Evil
Дигаха ми кръвното за цял ден!
Ти се обаждаш, кажи кого търсиш! Naughty

# 4 296
  • SF
Сега има друга мода, разпространена сред по-посредствените хора.
- Ало?
- Добър ден, Ало.

Също ми е тъпо, с хора, с които добре се познаваме и никога не сме имали период, в който да си говорим на Вие, изведнъж да минат на учтива форма. - Здравейте, мадам! Как сте, моля ви се? Какво си правите? Много добре изглеждате!
Мадам?!!!?? ooooh!

# 4 297
  • София
В тази тема ли обсъждахме сминдуха или в друга? Ако някой ме насочи, моля, че имам оплакване.  Laughing
Мисля, че беше в темата за особеностите на езика.
Мерси. Отивам там да се оплача.  Laughing
Може ли линк? Заинтересувах се какво му е на сминдуха или и той дразни нечий възвишен слух?

# 4 298
  • София
Също и "Бъди естествен", "Бъди себе си" казано на човек с тревожност или депресия...
Това е такова празнодумство, че като го чуя, знам, че човекът е или без никакви идеи за нищо, или с много беден речник и лоши умения за водене на разговор с познати или с непознати...
Да бъда себе си... Не, бе, искам да съм си Парис Хилтън! Преча ли му на някого с това желание?
Вече го обсъдих в темата това "Бъди себе си, радвай се на малките неща, бъди естествен..." малките неща... Много полезно, градивно и продуктивно!
Бъди себе си, нищо, че може да си психо и социопат.
Вкъщи се чудехме защо котаракът ни се оказа толкова откачен - дали като малък са му взимали мишката

# 4 299
Моля някой да ми преведе " вземи тоя демидж".

# 4 300
  • София
Моля някой да ми преведе " вземи този демидж".

Щета на английски - може би го използват в застрахователния бизнес.

# 4 301
Знам какво е damage, но самото съчетание с вземи никога не съм го чувала ...
Вземи тази щета? Wink

# 4 302
В тази тема ли обсъждахме сминдуха или в друга? Ако някой ме насочи, моля, че имам оплакване.  Laughing
Мисля, че беше в темата за особеностите на езика.
Мерси. Отивам там да се оплача.  Laughing
Може ли линк? Заинтересувах се какво му е на сминдуха или и той дразни нечий възвишен слух?

Вече се оплаках в другата тема. Прочети там, да не се повтарям.  Grinning

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=903860.825

Ти си поискала линк, но аз още спя.

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 10:27 от sophiemmaspencer

# 4 303
  • sofia
Знам какво е damage, но самото съчетание с вземи никога не съм го чувала ...
Вземи тази щета? Wink
Авторът може да е искал да каже нещо със смисъла на "Господи, събери си вересиите"  newsm78
Иначе и аз не мога да разбера смисъла.

Esmee, имам един колега, с когото така си говорим - на мадам и мосю, но си наша е закачка. Аз все го поправям, че на документи съм мадмоазел. Той е френско говорящ и знае, че аз на френски мога да напиша само пикник  Laughing

# 4 304
"В интерес на истината" .Хората имат интереси,истината-не!!!Често политиците ни започват така дълбокосмислените си речи.Абсолютно грешно е и когато чуя израза се дразня,защото няма никакъв смисъл в него.И също" Ако трябва да бъда честен/а".Какво ще рече това?Че преди това си лъгал/а ...?!?

Общи условия

Активация на акаунт