Фраза, която мразя

• 1 217 567
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 4 560
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

и към него "те усещат кой е лош" Tired

# 4 561
Мразя да ми кажат "не си ми в обувките", всеки втори ми го казва, не ми е приятно да съм в нечии обувки, още мога да се поставям на нечие място.
Или "преценям" , "имам напредвид/впредвид" и "на София, на Банско" - все ми кънти в главата " на май***а си", като го чуя.

# 4 562
  • София
Коментираше се в темата за "педи" (от педиатър), което и на мен не ми харесва, но току що попаднах на

Цитат
джипката
  ooooh!

# 4 563
Аз онзи ден някъде из темите бях попаднала на "ветката" Mr. Green

# 4 564
Мразя  мацо, маце като обръщение към жена.

# 4 565
  • Пловдив
Сетих се за една сравнително често срещана фраза, която не ми харесва, звучи ми доста простоватичко: "Какво ме направи!".

"Джипка" аз си го употребявам открай време. "Педи" не ме кефи обаче.

# 4 566
Аз не харесвам док, педи, дори и GP, на български е личен лекар. Който не е задължително да е общопрактикуващ. Нашата ЛЛ е педиатър.

# 4 567
  • Пловдив
"Док" и аз никак не го харесвам. Джипката ме радва явно заради другия вид джипка. Wink

# 4 568
" Варна, морето, сините вълни"  посочено под аватара като местоживеене. Доста досадно ми е. И...  тъпо.

# 4 569
" Варна, морето, сините вълни"  посочено под аватара като местоживеене. Доста досадно ми е. И...  тъпо.

Тъпо е, море и сини вълни има по цялата морска ивица. Харесвам Варна много, но не и изтърканите клишета.

# 4 570
"Мюсли", "мюслитата".   Sick

# 4 571
  • по морето
"ей сега"

# 4 572
Напоследък са актуални по ред причини, както и арабелите и мангустите. Mr. Green

# 4 573
  • SF
Мразя да ми кажат "не си ми в обувките", всеки втори ми го казва, не ми е приятно да съм в нечии обувки, още мога да се поставям на нечие място.
Или "преценям" , "имам напредвид/впредвид" и "на София, на Банско" - все ми кънти в главата " на май***а си", като го чуя.

Преводачите на филмите са виновни за голяма част от масово навлизащите в езика ни нови изрази.
Ако имаш деца и на два от трите ви телевизора в къщата ви тече Cartooon network, ще спреш вече да охкаш, а ще аучваш. Децата ги боли с "ауч", радват се с "уау" (съответно и ние), отказват да ядат с "бляк" и "йък". Когато им говориш глупости, не приказваш алабала, а бла бла....
Така често попадаме в шити ситуации, изгубени в превода. Simple Smile

# 4 574
" Душа, как си?" или " Здравей, душата..." Отврат!

Общи условия

Активация на акаунт