Фраза, която мразя

• 1 217 452
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 5 040
Мен ме дразни думата "кенеф". Sick
Чак не искам да я напиша. ooooh!

По-гадна от нея е "клозет", поне в моите уши.

# 5 041
  • София

И мен ме дразни клозет  Sick, но майка ми си я употребява, така си е свикнала.
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=28&WorkID=321&Level=2

# 5 042
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

И мен ме дразни клозет  Sick, но майка ми си я употребява, така си е свикнала.
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=28&WorkID=321&Level=2

ай с'я добавете и "нужник" Laughing
преди десетина години до паметника "Левски" имаше бар "Грозна като смъртта".
там бяха декорирали със стари емайлирани табелки, грамофонни плочи, картини върху стените...
много забавно беше като видях табелката "Нужникъ" между закованите грамофонни плочи във вътрешния двор Laughing

липсва ми този бар.

# 5 043
  • Има много детски смях.
"пИка ми се", с удярение на И- то. Направо потръпвам като го чуя, а употребата е ужасно масова.
"Мензис"- мен пък това ме е гнус да го пиша. Бляк.
Неправилната употреба на 1лмн. ч- "пеемЕ", "ходимЕ".
И любимото разместване на ударенията- "казАх", "направИх".

# 5 044
  • ту тук, ту там
Umma, добави сега "премерен" и "обран" и ти резюмира направо цялата тема от 337 страници!  Laughing  Hug

# 5 045
  • Ямбол
Може и да съм го споменавала, но ми е ужасно дразнещо замяната на местоимението "я" в смисъл на "нея" с "е". Пример "още е боли гърлото", а всъщност е "още я боли гърлото".

# 5 046
  • ту тук, ту там
Олеле, днес ми попадна такъв пост, но не помня в коя тема! Във всяко изречение по два пъти сигурно беше заменено "я" с "е".  Rolling Eyes

# 5 047
  • София
"пИка ми се", с удярение на И- то. Направо потръпвам като го чуя, а употребата е ужасно масова.
Неправилната употреба на 1лмн. ч- "пеемЕ", "ходимЕ".
И любимото разместване на ударенията- "казАх", "направИх".

И мен ме дразни много.
Това са диалектични думи от западните говори. За съжаление са част от съвременния сленг и повечето млади хора го използват умишлено. Не знам защо си мислят, че стават неотразими по този начин.
Друга част са си просто от западните краища и така си говорят. Но само недобре необразованите не се стремят да изчистят диалекта.

# 5 048
  • ту тук, ту там
" Недобре необразованите" какво ще рече? А "диалектични"?

# 5 049
  • София
" Недобре необразованите" какво ще рече? А "диалектични"?
Грешка при писането, пардон. Embarassed
Нека се чете "недобре образованите" и "диалектни".

# 5 050
  • Има много детски смях.
Може и да съм го споменавала, но ми е ужасно дразнещо замяната на местоимението "я" в смисъл на "нея" с "е". Пример "още е боли гърлото", а всъщност е "още я боли гърлото".

Срещала съм го в писмен вид само и винаги съм го приемала за клавиатурна грешка.  Laughing

А относно моите "дразнители", за съжаление се използват по всички краища на Бг. В началото определено са били диалектни изрази, но вече цяла Бг говори така.

Помня, навремето познати от източна Бг нарочно говореха с шопски ударения, за да ги мислят за столичани.  Joy Joy Joy 

ПП. ellen, мен "обран" и "умерен" си ме кефят, стига да са правилно употребени и изречени.  Mr. Green

# 5 051

Срещала съм го в писмен вид само и винаги съм го приемала за клавиатурна грешка.  Laughing

познавам персона от пловдив да говори така, но не съм сигурна дали произходът й е от този град  Tired

# 5 052
  • Вече в моята си приказка...
Ох, дразни ме изразът "мулти-култи"... Предпочитам цялото изписване - "мулти култура" иначе, ние в Пернишкия край така си говорим - в множествено число "аз ЧЕ ходим", "аз ЧЕ купим"

# 5 053
Това е може би по характерно за Североизточна България.

# 5 054
  • Ямбол
Първо и аз си мислех, че е неволна грешка, после и аз реших, че е особеност на някой край на България, обаче в последно време се убеждавам, че си е чиста неграмотност.
Срещнах го последно у една от югоизточен край, която по принцип си е неграмотна.

Общи условия

Активация на акаунт