Фраза, която мразя

• 1 217 632
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 5 820
  • SF
Това Y2K много се наложи при настъпването на новия МИЛениум (ако някой държи, мога да кажа и столетие). Голяма мода беше!
Аз лично имах колан с катарама с едни голееееееми лъскави У2К. Имах го и на фланелка, която ми донесоха от Лондон. Чанти, аксесоари... всичко беше изписано У2К.
Мен вече не ме дразни това 2К, когато трябва да се напишат 2000.
(Повече ме дразни тяхното изписване със запетайка преди хилядните - 2,000.)
Много свикнахме и го привнесохме от интернет комуникацията и компютрите - 173 КВ (килобайта) и така К-то се превърна в знака за трите нули.

Вмъкването на руски думи ме дразни адски много. Много повече от английски, френски, италиански и сръбски, ако щете!

Водеща на сутрешния блок по наша телевизия често повтаря "все така" (от руски все таки). А мой приятел каквото и да говори, "все таки" присъства непрекъснато. Не харесвам и да се балтаят, гуляят, да шофират осторожно и да правят акуратно нещата. Знам от къде идва, но осъждам!

# 5 821
Нещо съм го пропуснала това У2К.
За пръв път го срещам.
И ми е странно, защото от 1999 започнах да уча английски, все щеше да ми се мерна някъде.
Иначе и мен ме дразни К-то.

# 5 822
То и бъг такъв имаше – Y2K problem Grinning

# 5 823
  • Пловдив
"Все така" на водещата не вярвам да има общо с руското "все таки" (все пак). Все така си е все така - продължава да е все така, както преди, както винаги.

# 5 824
  • SF
О, да! Беше много разпространено! Сега се сещам, че на блузката ми точно това беше изписано - черна с големи бели надписи - Y2K problem за компютрите.
Ако изнамеря този колан, ще ви го снимам. Май и ключодържател имах такъв.... Хм...
И оттогава като тръгна това К вместо 000 - не ме дразни. Но най-вече на компютрите го дължим.

# 5 825
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Това Y2K много се наложи при настъпването на новия МИЛениум (ако някой държи, мога да кажа и столетие). Голяма мода беше!
Скрит текст:
Аз лично имах колан с катарама с едни голееееееми лъскави У2К. Имах го и на фланелка, която ми донесоха от Лондон. Чанти, аксесоари... всичко беше изписано У2К.
Мен вече не ме дразни това 2К, когато трябва да се напишат 2000.
(Повече ме дразни тяхното изписване със запетайка преди хилядните - 2,000.)
Много свикнахме и го привнесохме от интернет комуникацията и компютрите - 173 КВ (килобайта) и така К-то се превърна в знака за трите нули.

Вмъкването на руски думи ме дразни адски много. Много повече от английски, френски, италиански и сръбски, ако щете!

Водеща на сутрешния блок по наша телевизия често повтаря "все така" (от руски все таки). А мой приятел каквото и да говори, "все таки" присъства непрекъснато. Не харесвам и да се балтаят, гуляят, да шофират осторожно и да правят акуратно нещата. Знам от къде идва, но осъждам!

а още по-добре хилядолетие  Peace

не знам коя е водещата, но "все така" е едно, а "все таки=все пак" е съвсем друго  Peace

# 5 826
  • SF
"Все така" на водещата не вярвам да има общо с руското "все таки" (все пак). Все така си е все така - продължава да е все така, както преди, както винаги.

Не. Използва го в контекста на "все пак". Иначе нямаше да ми направи впечатление и нямаше да го пиша тук. Не съм толкова неразбираща.

# 5 827
  • SF

а още по-добре хилядолетие  Peace

не знам коя е водещата, но "все така" е едно, а "все таки=все пак" е съвсем друго  Peace

Да де! ХИЛЯДОЛЕТИЕ! Simple Smile

# 5 828
  • София
Аз пък въпросното 2К като хиляди (за пари) съм чувала като 2 "каймета". Не че знам откъде идва, де.  Laughing
Скрит текст:
http://talkoven.onlinerechnik.com/duma/%D0%BA%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D0%B5
Гледам, че това е била турска банкнота с номинал 2 лири, но не се е задържала много

# 5 829
Каймета и аз съм чувала.

# 5 830
Каймета и аз съм чувала.
Каймета или къймета има, но не съм го срещала/чувала вместо хиляда, а като общо понятие за книжни пари.
Баба ми даде две каймета или Намират ли ти се каймета/пък колко са, никой не знае/.

# 5 831
Да, точно за книжни пари.

# 5 832
  • София
Кайме май че е турска.
Сещам се за едно неправилно съкращение - "така нареченият" често виждам да се съкращава "т.н.", а правилно е "т. нар."

# 5 833
т. н. не е ли така нататък?

# 5 834
  • София
Ако не се лъжа 1К или 2К и т.н. идва от онлайн покера, а не от кило.

Общи условия

Активация на акаунт