Фраза, която мразя

• 1 220 398
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 10 140
Хаха, Ева, значи така пита началството... Да, прозира коварство във въпроса... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 10 141
Нормално е "Ти си знаеш" да дразни, когато хората го чуват в знак на несъгласие от събеседника. Все пак в повечето случаи не искат съвет, а някой да се съгласи с тях.

# 10 142
  • Countryside
И мен ме дразни "Ти си знаеш", особено ако е дискутира нещо, т.е. ти явно не знаеш, щом го дискутираш. За мен е признак, че човека изобщо не го интересува и не иска да коментира. И ми е малко сопнато.

"Евала", "Машала" и подобни ползвам само като се лигавя, но чак пък да мисля, че са признак на ниска култура...по-скоро паразитни изрази.

Ева, на твое място за плановете, автоматично отговарям с "Да", ако питат какви казвам, че имам работа на вилата и дори предлагам да дойдат да помогнат Mr. Green

# 10 143
Аз заминавам да посрещам Джулая. Който иска - да работи.

Дразнят ме едносричните фрази на щерката и дано като мине пубертета да се оправи. А? Ъ? Опа! Хи-хи!
Копчето за настройките ѝ се е разбутало нещо.

# 10 144
И мен ме дразни "Ти си знаеш", особено ако е дискутира нещо, т.е. ти явно не знаеш, щом го дискутираш. За мен е признак, че човека изобщо не го интересува и не иска да коментира. И ми е малко сопнато.

Скрит текст:
"Евала", "Машала" и подобни ползвам само като се лигавя, но чак пък да мисля, че са признак на ниска култура...по-скоро паразитни изрази.

Ева, на твое място за плановете, автоматично отговарям с "Да", ако питат какви казвам, че имам работа на вилата и дори предлагам да дойдат да помогнат Mr. Green
То наистина този израз може да се възприема различно, но ето случай с моя близка приятелка. Та споделя, че мислела да се разведе/да му бие шута/, защото следват някои подробности, които според мен не са основателни за такава стъпка. След като си казвам аз какво мисля и тя продължава на своето, какво друго да кажеш освен"ти си знаеш". Все пак и може да спестява нещо в отношенията им, знам ли?

# 10 145
  • SF
"Ти си знаеш." го казват най-често, когато не знаят какво да кажат.
Никакви заплахи не са. Просто едно празно от съдържание изречение.

# 10 146
"Ти си знаеш." го казват най-често, когато не знаят какво да кажат.
Никакви заплахи не са. Просто едно празно от съдържание изречение.

Или когато виждат, че мненията се разминават.
Един вид, "правИ каквото си знаеш".

# 10 147
  • София
Или може да означава "не знам дали не криеш нещо и ми казваш всички факти"

# 10 148
Супер не ми харесва следното: бебеправене, бебеносене, малчо, малък бонбон.

# 10 149
Не е фраза, но много ме дразни думата "парички".

# 10 150
Пример.
Сестра ми си търси ютия.
Препоръчвам от Кауфланд, заради 3-те години гаранция.
Тя обаче искала от Търговията. Виждам я, че няма да ме послуша и ѝ казвам, "ти си знаеш".

# 10 151
  • ...живея на последния етаж...
Не е фраза, но много ме дразни думата "парички".

И мен, също така и темичка, въпросче, супичка, салатка. И много други такива умалителни думи, които срещам тук в темите.

# 10 152
  • ту тук, ту там
“Гъбки” ми е най-любимата от всички тези... 🤭

# 10 153
Много ме дразни заквасЕна сметана а не заквАсена сметана. Навсякъде из кулинарните /а и не само/ предавания така го произнасят, не мисля, че това  е правилното ударение! Rage

# 10 154
Не мога да си извъртя езика да кажа заквАсена, нито съм чувала някой да го казва така

Общи условия

Активация на акаунт