Фраза, която мразя

• 1 200 234
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 13 920
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Много съм съгласна относно " каузата".
Мен пък много ме дразни изразът " изпих му соса". Дразни ме меко казано, нещо гадно намирам в него.

# 13 921
  • Пловдив
София е мегаполис. От Северозапада съм. Мъжът ми е от Плевенско. Родила съм дете в този мегаполис преди 17 години. Просто говори на български.Аре стига лигавщини с тези диалекти.За два часа превкючвам на диалект ако попадна в средата.Ама да говориш книжовен български в България как е проблем за някого не мога да схвана. Туй ще да е чудо извънземно....
Ако се разбира каква е драмата и поантата тук, аз съм трамвай. Flushed

-----

Не, "чушка" не е аналог на "чепка". Аналог е на "фурма".

# 13 922
За Снежанка-та.
Ето Велинградско меню.
Млечна салата.
Скрит текст:

# 13 923
  • SF
И аз тук бих питала: Каква е тази млечна салата?
- Цедено кисело мляко с краставици и копър.
- А! Снежанка!!! Добре, една такава салата, ако обичате.

# 13 924
Аз обратното.
Ако пише Снежанка, и ми кажат, че съдържа кисело мляко, краставици и копър, ще кажа  - А, млечна салата, значи. Simple Smile

# 13 925
„Млечна салата“ е имало още преди някой гений от Балкантурист да се сети да я кръсти „Снежанка“ за по-интересно. Simple Smile

# 13 926
Май разликата между двете салати е, че Снежанката се прави с кисели краставички, а Млечната с пресни краставици, нещо като "сух" таратор. Така са ми обяснявали разликите в двата вида салати и така съм запомнила -
класическата Снежанка си е с кисели краставички определено, а Млечната е просто сух таратор. Grinning

# 13 927
  • DE
Винаги се чудя, защо хората публикуват линкове без каквото и да е било обяснение какво съдържат Thinking
Какво трябва да означава линк към уикипедия който не съдържа никаква информация. Че трябва някой да създаде страница с нужната информация?

# 13 928
  • Пловдив
Дане,
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0% … 0%B0%D1%82%D0%B0)

Перуника по-горе неволно е пропуснала една скоба.

# 13 929
Май разликата между двете салати е, че Снежанката се прави с кисели краставички, а Млечната с пресни краставици, нещо като "сух" таратор.

Млечната винаги се е правела с кисели краставички. То в онези времена къде ти пресни краставици посред зима? Пускаха малко по Нова година и то на баснословни цени.
В нашия град имаше верига кулинарни магазини (така се и наричаха – „Кулинарен магазин“), в които продаваха насипни „Руска салата“ и „Млечна салата“ – и двете страшно вкусни, затова и много бързо свършваха.

# 13 930
  • In The Middle Of Nowhere
    Много ме впечатли полската салата Мизерия в уикито Simple Smile и като видях снимката, направо си отговаря.

# 13 931
    • В градината...
    Ох, сега Снежанка ми се дояде.....

# 13 932
    • София
    Ох, сега Снежанка ми се дояде.....

Взе ми го от устата!:)

# 13 933
    • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
    снежанката ли?
    Wink

# 13 934