Фраза, която мразя

• 1 200 217
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 13 950
  • София
Между другото РСВ салата няма нищо общо със снежанката. Прави се от прясно зеле и домати. 100% гаранция - баба ми беше дългогодишна служителка в РСВ, а пък дядо ми беше началник влак и началник гара.

# 13 951
  • София
Мразя "Уау". Ама наистина го мразя. Не продължавам, за да не обидя някого.

Всъщност, това е единственото, което наистина ненавиждам.
Като чуя да изблее някой със слънчасал поглед, ме втриса.
Спирам, че ще ме заметат за реч на омразата.

# 13 952
  • Пловдив
"Моето всичко" Sad

# 13 953
"Направено с любов или с много любов".
То не беше ремонти, гозби, плетки или каквото се сетите.

# 13 954
Много ме дразни "дано не съм лош пророк". Нещо като "диванче праз".
Абе май е "диван чапраз", ама хайде. По подобие на мега простотията "имам си аз" (виждал съм го написано поне 2 пъти) - чул някой недочул като му казват "има си хас".

# 13 955
  • here and now
Някои са по-стиснати, само "щипка любов" слагат...

# 13 956
  • Пловдив
Абе май е "диван чапраз", ама хайде. По подобие на мега простотията "имам си аз" (виждал съм го написано поне 2 пъти) - чул някой недочул като му казват "има си хас".
Наистина ли не стана ясно защо съм го написала така?Rolling Eyes И то при положение, че само преди няколко поста съм обяснила какво съм имала предвид. Но не,  BCD бърза да се покаже колко е умен без изобщо да осмисли написаното.Чакам след още 3 публикации още някой да ме цитира и да ме поправи...

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 00:20 от Козирогче

# 13 957
  • España
“ДиванЧЕ прас” нещо като “Джипче Роки”( Jeep Cherokee)...🥴

# 13 958
Наистина ли не стана ясно защо съм го написала така?Rolling Eyes И то при положение, че само преди няколко поста съм обяснила какво съм имала предвид. Но не,  BCD бърза да се покаже колко е умен без изобщо да осмисли написаното.Чакам след още 3 публикации още някой да ме цитира и да ме поправи...
[/quote
Ох, успокои се, че не само на мен ми е прозвучало така. След като го обясни чак разбрах. Между другото, за първия израз се заблудих, защото аз палзвам "Дано да не съм права, но...", затова това "не"  ми се стори правилно.

# 13 959
  • España
Дразни ме това, че масово изразът се използва във варианта, който посочих, а всъщност правилното е "дано да съм лош пророк", т.е. да не мога да предвиждам (някакво отрицателно събитие). Общото между двата е неправилната им употреба, иначе знам, че е "диван чапраз" и какво означава.
Може би използващите този израз наблягат на “моралните характеристики” на въпросния пророк - добрият носи доби новини или каквото там ... а лошият -лоши 😉!

# 13 960

От Метро София, специален поздрав за Esmee. Joy Hug

И мен ме учудва, доскоро навсякъде пишеше чушки, явно е на мода пиперът. Joy

# 13 961
Имам една позната - мила и умна жена, но по някаква причина прихваща изрази от нашумелите реклами и ги ползва ежедневно дълго време.
Ти да видиш звучи от няколко месеца Rage

# 13 962
  • София
Много ще внимавам, значи!
Единственият израз, който не ми звучи пошло и понякога, в писмена реч, го използвам.

# 13 963
И мен ме дразни това "Ти да видиш", но го слушам вече втора година.
Тя късно го е научила. Simple Smile

# 13 964
Внимавай, Абсурт, внимавай, че само писмено ще комуникирам с теб Stuck Out Tongue Winking Eye

И за друг израз се сещам: "Колеги, да преминем към следващата точка"
по време на оперативка. Едно време на партийните конгреси се чуваше само "против, въздържали се - няма". Това е същото.

Общи условия

Активация на акаунт