Фраза, която мразя

• 1 208 056
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 14 445
  • Mediterraneo
На щерка какво му е? И татко така ни наричаше. Но ако започна да ползвам принцеса, съншайн или нещо подобно за децата си, ще се гръмна.

# 14 446
  • София
Щерка е ок, но синковец не ми харесва, защото отношението е отрицателно - синът не е стока, направил е нещо лошо.

# 14 447
  • В градината...
Добри, копил е дете на румънски, да.

# 14 448
Лапе и на мен не ми харесва.

# 14 449
Чави на цигански означава дете. Оттам е чавето.
Като чоджук /на турски/. Много хора го ползват като израз - чоджум /детето ми/.
Чоджум е "момчето ми", "сине". Къзъм е "момичето ми". Чоджук не мисля, че съществува.

# 14 450
  • В градината...
Чави на цигански означава дете. Оттам е чавето.
Като чоджук /на турски/. Много хора го ползват като израз - чоджум /детето ми/.
Чоджум е "момчето ми", "сине". Къзъм е "момичето ми". Чоджук не мисля, че съществува.
Щом казваш.
Окончанието "м" - според думата "ум", "ъм" и др. е за притежание, равносилно на "ми" в Бг.
чоджук-чоджум
къз-къзъм
джан-джанъм /душа моя, пак и за рожба се ползва/
бян /аз/ -беним /мой/

# 14 451
Чоджум/къзъм съм чувала в СИ, често се ползват като обръщения.
Чоджук не, не знам какво е.

# 14 452
  • Велико Търново
Доколкото разбирам,
чоджук - момче, дете
чоджум - момчето МИ, детето МИ

Също съм чувала "чоджум" като обръщение, но по-скоро принципно, а не конкретно към дете - "защо, бе, чоджум, отиде там?", примерно. Може би по тази причина съм го възприемала повече като "да му се не види" Satisfied

# 14 453
  • Варна/Амстердам
След разпален спор, в който опонентът ми ме е нагрубил и е говорил на висок тон, а аз отвръщам в своя защита и той/тя отговори изненадано: "Ама аз нищо не съм казал/а!"
🤔🙄😠

# 14 454
  • Велико Търново
Хахах, да.
Или пък когато някой подхване някаква тема и в разговора/спора започва да "губи почва", изведнъж да каже "Хайде, хайде, стига толкова/стига сме спорили", просто защото няма аргументи.

# 14 455
Сменяне на темата по време на спор от манипулатор 😡

# 14 456
щях да напиша +1, но и това дразнело някого. Simple Smile
нечовешко е да наричаш дете "парче месо", а когато чух бащата на онази акушерка, да нарича пребитото дете "кило кайма", ми идеше да счупя телевизора.

Ами това +1 е много дразнещо. Толкова ли не може да се напише “аз също” или “ и аз”?  Вчера четох коментари под една статия и отдолу имаше 20 реда с +1.Много мързеливи станахме!

# 14 457
Дразни ме, че децата на всички около мен са Принцове и Принцеси, Аман джанъм, дет се вика! Аз за моята дъщеря взех да казвам "Нейно височество"! (пред семейството де, още не съм добила куража пред други 😁😁😁)

# 14 458
  • В градината...
Дразни ме, че децата на всички около мен са Принцове и Принцеси, Аман джанъм, дет се вика! Аз за моята дъщеря взех да казвам "Нейно височество"! (пред семейството де, още не съм добила куража пред други 😁😁😁)
Ами "джанъм" я наричай. Таман ще си пп-оригинална Wink

# 14 459
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

По разни майчински групи съм го срещала това с "принц" и "принцеса", ползват го май основно мургави наши съграждани. Мен ме дразни и "госпожицата" за момиченце на две, три годинки, ама никои не ме пита Neutral Face

Общи условия

Активация на акаунт