Фраза, която мразя

• 1 208 063
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 14 460
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
май не, близалчице.
не са само мургавите нащи сънародници го използват, както и не само те използват "чаве".
нацията ни се циганизира. Sad

# 14 461
  • София
Някои изрази са възникнали по време, когато хората не са били толкова тънкообидни. За родителите си детето си е съкровище и т.н., но това не променя факта, че някои новородени приличат на ЕТ или Йода (моят син например). У нас му викаме "фараонът", вдъхновени от една история в "Дневници и нощници".
Ако се подхожда с чувство за хумор, вместо да се дебне за обида, животът е много по-лесен и приятен.
Удхаус оприличава лигавещите се бебета на някакви ужасни създания, от които дори силни мъже се плашат.

# 14 462
  • SF
Не става въпрос за обиждане. Нито принцеса, нито това казъм (момичето ми) са обидни, но да започна сега да те наричам Принцесо, във всеки пост или ти мене "казъм"... Ако някой ми го каже случайно, няма да ме издразни, но при натрапчива употреба, ще ми стане неприятно. Бих се обидила, ако помоля да спре, но продължава. Но тогава обидата няма да е заради думата, а заради поведението. Самите думи не са обидни.

# 14 463
  • София
Нов фаворит за фраза, която мразя -
"... събитието ще се проведе при спазването на всички противоепидемични мерки"
"... при направената проверка се установи, че са спазени всички противоепидемични мерки".

На всички е ясно, че това са кухи фрази.

# 14 464
Да, така е, но нали знаеш, че трябва да има запис. Изискване.

# 14 465
Често срещам думата „залк“ и множественото число „залци“.Например:  „Един залк не успях да хапна“ или „Приседнаха ми залците.“ Чак рових в речника, да не би пък аз да смятам за  грешно - залЪк- залЪци.

# 14 466
„Залци“ е остаряла форма, „залк“ не съм срещала.

Цитат
ЗА̀ЛЪК, мн. за̀лъци и (разг.) за̀лци
https://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D0%BA/

# 14 467
  • SF
На мене ми е противно това с троловете, троленето... "Ти да не си трол!"

Какво всъщност е да те обвинят в трол, който троли?

# 14 468
Мен много ме дразни въпросът/отговор "СлучаЕност? Не мисля."

# 14 469
  • Велико Търново
Esmee,
Цитат на: Уикипедия
В жаргонната терминология на Интернет, тролът е човек, който публикува противоречиви, провокиращи или извън темата съобщения във Фейсбук, в онлайн дискусионни форуми, стаи за разговори (chat rooms), блогове, коментари към вестникарски статии и др.п., с основна цел да предизвика емоционален отговор от другите потребители, да ги провокира или тормози, или просто да попречи на нормалния тон на водения разговор.

# 14 470
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Мен много ме дразни въпросът/отговор "СлучаЕност? Не мисля."

това е като "и почвам да бегам, брат" и другите такива - "млад меринджей", "ще се самоубия безкрайно", "исках, но нямах желание"...
за кратко стават известни, прилепчиви и ги чуваме от всички страни, след това замират.

# 14 471
И...За един прЕател питам.
😂

# 14 472
  • Mediterraneo
Мен пък ме кефят. Дават някаква пъстрота на ежедневното общуване.

# 14 473
На мен любими са ми: "Ми той умрял, ма!" и "Ша чупя тоз телевизор" Trollface

# 14 474
  • Mars Hotel
Много ми е грозна думата "семка", когато става дума за произход или род. "Такава им е семката" или "Те не са от нашата семка". Отвратително ми е.

Общи условия

Активация на акаунт