Фраза, която мразя

• 1 218 851
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 15 075
не ме дразни 'изготвяне на експертиза', а напр. 'министър с експертиза в ...."
Биляна Гавазова много им търси експертизите

# 15 076
Е, те експертизите се изготвят, в съда от вещи лица, тъй, че и мен не ме дразни, но "Министър с експертиза" ми звучи като с "епикриза", хем и актуално в настоящите политически кални борби. Joy

Мен пък ме дразни нашумялото "подкаст", подкаста на този, подкаста на онзи. Аз "каст", "кастинг" свързвам с избор на актьори за роля, откъде дойде тоя подкаст и какво искат да кажат с него изобщо не знам. Вчера в един филм голямо "подкастване" падна. Четох из нета какво значи, ама пак не се ориентирах много, много. Бива ли такова невежество от моя страна. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 15 077
И аз не знам. Какво се има предвид?

# 15 078
  • София
Подкаст е все едно радиопредаване на запис или пък блог, но в аудио форма. Има множество платформи, в които може да се качи записа, респективно да се слуша от последователите. Или по друг начин като ютюб видео, но не е видео, а аудио и не е точно в ютюб, а в аналогични на нея платформи, но за подкасти 😁

Актуални са от 2005-6 насам и и има огромен избор с прекрасно съдържание (вече на и българския автори)

Дано стана ясно Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 09:47 от Тристана

# 15 079
  • В градината...
Автентикираме юзъра пред дейтабейз сървъра. Удостоверяване самоличността на потребителя пред услугата за бази от данни. Неграмотен студент към мъжа ми, който му преподава. Реакцията - Ами, колега, аз също знам английски, ако искате да минем на английски направо.

# 15 080
  • SF
Подкаст е ново течение в журналистиката, с тази разлика, че може да се прави от всеки, любителски и по-професионално. С практиката любителите се усъвършенстват и трупат опит. Някои са по-следени от големи професионалисти.
На мене ми харесват тези нови възможности, които могат да се ползват от всеки - да се правят филми, видеа,  състезания, риалитита, "радиопредавания" - не върви да ги наричам така, защото не са радиопредавания, няма разпръскване на радио вълни. Те са си подкаст, защото се разпространяват в интернет.
Като малки си играехме на журналистки. Записвахме си интервютата на касетофон и си въобразявахме, че говорим по радиото. Винаги съм искала да се снимам във филм, да участвам в реклами, да говоря по телевизията, но съм знаела, че за целта трябва да съм актриса, завршила НАТФИС или някой да ме "вземе в радиото", връзки.... Ето, сега всички имат възможността да се изявят, да пробват да сбъднат мечтите си и да успеят.

# 15 081
"Бейс" се произнася.

# 15 082
  • Пловдив
Херцен, извършването на експертиза ("изготвяне" не ми звучи съвсем добре, изготвя се заключението, да речем) е в "старото" значение, затова не те дразни. Wink

# 15 083
моята логика - извършване е процесът на проследяване на явленията, закчлючението (изводите) са изготвянето
ама министър с експериза ще прелее ли язовир???
за ме е замяна на 'опит в...'

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 23:02 от Herzen

# 15 084
Нещата всъщност са прости. "Стародавното" значение на думата "експертиза" е оценка от специалист/експерт. С това значение и с тази употреба сме свикнали. Но, както става напоследък, с цел да звучи по-така някой внася английското значение и го лепва директно в българския език  - expert skill or knowledge in a particular field.
Но, на нас, с древното ЕГН, ни звучи кофти. На младите сигурно не.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 23:19 от Черна станция

# 15 085
мхм, като "на терен'
а все си мислех, че след 'входирам/изходирам' няма нищо да ме впечатли

# 15 086
  • Крайбрежен район
Думата, която най-мразя е мерси. Като ми каже някой мерси направо получавам обрив. AstonishedFearful
А имаме такава хубава дума Благодаря. Язък! Rolling Eyes

# 15 087
  • Down south
Думата, която най-мразя е мерси. Като ми каже някой мерси направо получавам обрив. AstonishedFearful
А имаме такава хубава дума Благодаря. Язък! Rolling Eyes
Недей така, мерси е къде-къде по-приятно от тенкЮ Joy

# 15 088
  • Крайбрежен район
Недей така, мерси е къде-къде по-приятно от тенкЮ Joy

Еднакво неприятни са. Виж грасиас ме кефи. Satisfied

# 15 089
  • Down south
Грасиас, придружено с широка усмивка Flowers Hibiscus

Преди доста години имаше някаква нашумяла реклама за мармалад или лютеница, вече не помня. Баща ми и мащехата дойдоха на гости и тя сполучливо имитираше "Кажи, бабо, тенкЮ" или нещо подобно Sunglasses
Още го помня Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 03:13 от Daylily

Общи условия

Активация на акаунт