Фраза, която мразя

• 1 218 175
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 17 130
А ако някой,тук,във форума,не иска да казва имената на децата си?Както сме повечето,как да ги назоваваме?
Извън форума си ги наричам с имената,но и посочените не ми пречат.

# 17 131
Лично аз не харесвам и не ползвам щерката, но не ме дразни у другите.
Мен ме дразни, когато близки говорят за членове на семейството, но не с имената им, а с родствената връзка.
Пример - леля ми честити РД на дъщеря ми, но не казва ЧРД на Пенка/ примерно, а ЧРД на дъщеря ти?! Все едно не я познава и не знае името ѝ. И така е всяка година, не е инцидентно.

# 17 132
Използвам щерката, защото е по-кратко от дъщеря ни. Не харесвам тези-  нахендри, наспорт, лочи вино, нагруха и т.н.

# 17 133
  • Крайбрежен район
Използвам щерката, защото е по-кратко от дъщеря ни.

С 1 буква. Satisfied

За другите съм съгласна. Най-вече "лочи вино" като го чуя, особено от жена ми се повръща. Confounded

# 17 134
Не само във форума и пред познати не я наричам с името, защото не всички са длъжни да ѝ помнят името, а на мен не ми се влиза в обяснения.

# 17 135
Пред колеги и недотам познати не използвам име, казвам дъщеря ми. Не дъщерята или щерката.

# 17 136
Щерка си е съвсем на място за да се избегне повторение все на "дъщеря".  В края на краищата си е 100% синоним.

"Изплиска легена" е същото като "Уби вожда", носи някакъв смисъл.

# 17 137
Днес сигурно 15 пъти чух "чичко Гугъл" и осъзнах, че много ме дразни.

# 17 138
Цитат
Операта на Стара Загора случи своя първи Бал в Операта на 22 октомри 2022 година!

Заглавие в медия. Това „случи“ да не казвам къде ми бърка.

# 17 139
  • SF
Аз случвам
Ти случваш
Той случва
Непознаване на граматиката.
Може би, ако е като възвратен глагол: Аз се сучвам, но пак не мога да го вкарам в изречение.

# 17 140
# 17 141
  • София
Щерка си е съвсем на място за да се избегне повторение все на "дъщеря".  В края на краищата си е 100% синоним.

Първото е, че някой е прекалил в нещо. То и второто май има подобен смисъл, но по-скоро че си направил нещо невероятно, изключително, неочаквано, прекалено за подобна ситуация.
Нещо като "изби рибата", "ут(р)епа коча с лопатата/мистрията"
Първото ми звучи по-негативно.

# 17 142
Щерка си е съвсем на място за да се избегне повторение все на "дъщеря".  В края на краищата си е 100% синоним.

Първото е, че някой е прекалил в нещо. То и второто май има подобен смисъл, но по-скоро че си направил нещо невероятно, изключително, неочаквано, прекалено за подобна ситуация.
Нещо като "изби рибата", "ут(р)епа коча с лопатата/мистрията"
Първото ми звучи по-негативно.
+ "Кърти мивки".

# 17 143
Цитат
Операта на Стара Загора случи своя първи Бал в Операта на 22 октомри 2022 година!

Заглавие в медия. Това „случи“ да не казвам къде ми бърка.
Ужасно ме дразни и мен, и ми бърка точно там, където и на теб! Weary

# 17 144
  • Down south
Цитат
Виктория и Хепи са сейм шит
споменато от няколко души.
Отвратително Close
Колкото и да е ужасно да е в тези места, сигурно има друг начин за изразяване.

Общи условия

Активация на акаунт