Фраза, която мразя

• 1 219 110
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 17 640
Няма.Капитонова я "наложи".

# 17 641
Няма.Капитонова я "наложи".
Изтървала съм го това, благодаря. Дано не изпълзи извън онази тема.

# 17 642
Нее, това е вътрешен хумор, от миналия сезон е думата и означава само и единствено изгонване от Ергена Joy Няма как да излезе от темата Grinning

# 17 643
  • Пловдив
Аз май съм писала - една от служителките в работата ми си я употребява вече като нормална дума, аз я чух от нея и дори късно разбрах, че била от "Ергенът".

# 17 644
Аз май съм писала - една от служителките в работата ми си я употребява вече като нормална дума, аз я чух от нея и дори късно разбрах, че била от "Ергенът".
От това се страхувах 😂

# 17 645
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
от каквото се страхуваш - това те стига.

сега започвам да умирам от страх, че ще отслабна драстично и че ще забогатея неприлично. Wink

# 17 646
  • Крайбрежен район
"Изпидурка" как разгадахте, че е изгонване? На мен ми звучи като нещо, което се изпива. "Изпидурках една бира". Smile

# 17 647
Просто първо се използва всмисъл изгонване.Посе вече кой ,както иска.

# 17 648
  • Пловдив
По контекста, иначе няма как.

# 17 649
Не знам за "изпидурка", но покрай тази дума се сетих колко отвратително ми е било винаги "изпърдяването на зъбче" в смисъл на смяна на млечен зъб.

"Него ден" и други от сорта като "Влязох в нея стая и седнах на него стол" са ми странни, но не са ме дразнили. Придобивайки рода и приятели от Североизточна България, съм го приела като тяхна регионална особеност, нещо като местен диалект. Защото и аз не се отказвам от думи и изрази, които се използват в моя край и с кеф ги употребявам сред хора, които ще ги разберат правилно.

# 17 650
  • Mediterraneo
Изпидурка не, но изпидира в смисъл на изгони я знам, че и ползвам. Я се изпидирай оттук, в смисъл Изчезвай- също. Тате я ползваше Simple Smile

# 17 651
  • Пловдив
Това не е ли "експедира"? Ползва се в тоя смисъл.

За изпърдяване на зъбче не съм чувала.

# 17 652
Това не е ли "експедира"? Ползва се в тоя смисъл.

За изпърдяване на зъбче не съм чувала.

+1 и за двете неща.

# 17 653
И аз знам думата "изпидира" още от дете. Баща ми я използваше. Точно в смисъл на изгонване.

# 17 654
Ама точно така ли се пише, или е завалено произношение? Защото аз я знам като експедира, което в някой регион може да се произнесе като икспидира, и ако се пропусне к, става въпросната дума.

Общи условия

Активация на акаунт