Фраза, която мразя

• 1 219 023
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 17 760
  • София
Вярно, че може да си вържеш езика, докато кажеш "гастоентеролога и ендокринолога", затова стават "гастрото и ендото" Simple Smile

# 17 761
  • София
И оториноларинголога, тъкмо групичка да си станат тримцата Simple Smile

# 17 762
Извинете, на това последното му се казва "унъгъ" Smile

# 17 763
Отдавна не следя темата и няма да съм съвсем по нея, но и отдавна искам да измрънкам колко много се дразня на изречения, завършващи с низ от удивителни и въпросителни. Разбирам, че авторите не могат да намерят думите или фразата, с която да опишат силните си (и негативни обикновено) емоции, но едно !? е достатъчно. Конкретно днес съм провокирана от сравнително ежедневна драма, разказана в няколко изречение, всяко поне с 4 знака в края, а финалното - с 8.

# 17 764
  • София
Хората смятат, че емоциите им са уникални и само те преживяват такива неща.
Или по новия правопис: Имоцийте им са уникални (при изговор ударението е на "у")

# 17 765
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
опитах. не мога да го сложа на "у". Sad

# 17 766
Аз понякога използвам три въпросителни ако искам да покажа колко абсурдно е някое твърдение. Например някой пише:
- За да преборим инфлацията трябва държавата да определи колко да струват стоките.
На което аз пиша:
-  Ти имаш ли представа какво ще се случи, ако държавата направи това???

Само една въпросителна бих сложила на нормален въпрос. Но в случая става дума за нещо като риторичен въпрос, показваш моето отношение към абсурдността на другата теза.

опитах. не мога да го сложа на "у". Sad

Лесно е, започни все едно искаш да кажеш "уникум", ама преди да завършиш превключи на "уникални" Grinning

# 17 767
  • София
И двете сте прави Simple Smile
Наистина има хора, които пишат всяко изречение с изобилие от удивителни, въпросителни и емотикони. За предпочитане - всяко изречение на нов ред и целият текст с главни букви (някои по-възрастни не са наясно, че главните букви се приемат за викане, просто така виждат по-добре)

# 17 768
Аз се дразня, когато пишат въпросителна накрая на нормално изречение, което не съдържа въпрос. Не от порядъка на "Купила си картофи?", където се подразбира продължението "така ли?", а неща от типа на "Купих кило картофи?". Е ако ти не знаеш какво и колко си купила, аз ли да знам?

# 17 769
Явно са неграмотни.

# 17 770
а неща от типа на "Купих кило картофи?". Е ако ти не знаеш какво и колко си купила, аз ли да знам?
Аз пък всеки път започвам да търся някакъв подтекст, обикновено няма такъв.

# 17 771
  • София
Аз се дразня, когато пишат въпросителна накрая на нормално изречение, което не съдържа въпрос. Не от порядъка на "Купила си картофи?", където се подразбира продължението "така ли?", а неща от типа на "Купих кило картофи?". Е ако ти не знаеш какво и колко си купила, аз ли да знам?

Може авторът или авторката да има фобия от купуване на картофи /съответно да пита сам себе си наистина ли е успял да го направи/ или да не е наясно колко тежат направените покупки /и това да е опит да получи потвърждение дали наистина са кило или не/.

# 17 772
Е то в момента има в предложенията от форума точно такава тема - "Помощ! Гълъби?"

# 17 773
  • София
Е то в момента има в предложенията от форума точно такава тема - "Помощ! Гълъби?"
Въпросителната явно замества "как да се справя с..."
Обаче иска да ги гони ли, да ги готви ли Simple Smile ... Или не е сигурна гълъби ли са, гларуси ли са

# 17 774
Ооо, това ми напомни за нещо, което ме вбесява. Пише някой за някаква ситуация, която го е възмутила и накрая: "Народе?!" Обикновено за някаква тъпотия става въпрос, даже конкретно от вчера, публикация на някаква бледо-жълта течност, a.k.a. сок от портокал от кутийка за 30 ст. и възмутено - какво ни продават вместо сок! Народе?!

Общи условия

Активация на акаунт