Фраза, която мразя

• 1 217 981
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 18 795
  • София
Ее, и богатите ядат дюнер.

# 18 796
Ее, и богатите ядат дюнер.

Именно, на път колко такива можеш да видиш пред капанчета за шкембе или бобена чорба...

# 18 797
  • София
То шкембето вече е деликатес, поне на цена.
Дори трюфели и мраморно телешко сигурно понякога омръзват Simple Smile

# 18 798
То както е тръгнало, не само шкембето, свинските уши, пилешките сърчица и т.н. карантии, но и чисто вегетарианските ястия ще ни струват по-скъпо от черния хайвер и трюфелите.
Най-евтино (и дълго засищащо) излиза някакво месо на промоция. Сега, колко % е месо, само търговците си знаят.

# 18 799
Е, аз последно го чух, когато си избирах рамки за очила. Казах, че искам метални, но от по-евтините, защото другият вариант беше да кажа, че няма нужда да ми показва тези, чиято цена се определя от името на марката. И служителката каза "аха, от по-бюджетните..." Satisfied

# 18 800
Иначе що циг@ни съм видяла с Баленсиага, марката би трябвало да се самозакрие от срам

Недей, че много марки ще трябва да се самозакрият тогава.
Аз се чудя, дали вече се е родило първото поколение Баленсиаги и Баленсиаговци. Да са живи и здрави на чичо им Гучи и леля им Версачи.

# 18 801
"Благодаря, но нямаше нужда" - при получаване на подарък.
Щом го чуя и ми идва да си взема подаръка обратно и да избягам. SmileLaughing

# 18 802
  • Plovdiv
"като сме най-зле така да сме"-мисля, че е много тъпо под някоя снимка

# 18 803
"като сме най-зле така да сме"-мисля, че е много тъпо под някоя снимка

Ама това не е за снимки, а за тост пред отрупана трапеза Simple Smile

# 18 804
Защо да е тъпотия?
Това е стар израз, като пожелание най-тежките моменти да са такива. Т.е. да сме винаги добре и нищо да не липсва.

# 18 805
знаем какво означава, позволете ни да ни дразни Simple Smile

"..... иде реч" ми бърка в мозъка вече

# 18 806
  • Пловдив
Всички знаем какво значи. И аз не го харесвам много този израз. И за тост в това число. Не е лош като смисъл на пожеланието, но се употребява конкретно в определен вид ситуации. От серията "дай ми пържоли и червено вино, па ме чакай да умра" ми е малко. Представям си нещо като развеселен, малко простоват и грубоват чичак с тумбак. Или млад подобен типаж без тумбак. Знам, че не всички, които го употребяват, са такива! Flushed

# 18 807

"..... иде реч" ми бърка в мозъка вече

и "считам" е по същия параграф. Flushed Чуждици, също като тези от английски.

# 18 808
Всички знаем какво значи. И аз не го харесвам много този израз. И за тост в това число. Не е лош като смисъл на пожеланието, но се употребява конкретно в определен вид ситуации. От серията "дай ми пържоли и червено вино, па ме чакай да умра" ми е малко. Представям си нещо като развеселен, малко простоват и грубоват чичак с тумбак. Или млад подобен типаж без тумбак. Знам, че не всички, които го употребяват, са такива! Flushed

Според мен всички са такива, тип Бачорски.

# 18 809
Много ме дразни изразът "Отнякъде трябва да се почне". Не помня дали съм писала преди за него, но наскоро пак се сетих колко го мразя. Не, че не е верен понякога, но най-често се ползва за оправдание, че "се е почнало" от възможно най-неподходящото място или по възможно най-неподходящия начин.

Общи условия

Активация на акаунт