Фраза, която мразя

• 1 217 961
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 18 810
  • Пловдив
А, сетих се за още един - "каша ти е в главата". Сега го видях написано в нета и не знам как е в конкретния случай, но в масовия издава снизходително самочувствие на пО разбирач, а вместо това нерядко казващият не е вникнал в думите на отсрещния.
Подобни са "бъркаш Х с У", когато много добре даже ги различаваш; "мислИ"... всъщност много изрази могат да бъдат дразнещи според ситуацията, не е толкова до израза сам по себе си, но с всеки от тези си имам по един такъв вбесяващ спомен и видя ли ги, се сещам.
"Каша ти е в главата" всъщност си е грубо отвсякъде, де.

# 18 811
За мен изразът си е съвсем на място, ако се използва на място Wink

# 18 812
  • Пловдив
Да, зависи от ситуацията. Но "каша ти е в главата" си е грубо и отвисоко и всъщност ме подразни от раз, докато ровех из постове за нещо друго; не изследвах защо е казано.

# 18 813
Като тръгне мода на някои изрази и ги ръсят на място и повече не на място. Второто дразни.

# 18 814
Ох, за някои хора в някои теми си е баш на място Wink

# 18 815
  • Г. О.
"Чуваме се" за край на разговора. Много ме дразни, а явно е модерно и доста често се използва.

# 18 816
Също и "правим го", когато се разбираме да направим нещо заедно.

# 18 817
“Никой не е казал, че ще е лесно”.
Преди малко го прочетох някъде и много ме подразни.
😳

# 18 818
От много време ме дразни това "Мислиш ли?" след като изразя някакво лично мнение или отговор на въпрос. След като го казвам, мисля го... толкова ли е алогично? Grinning

# 18 819
От много време ме дразни това "Мислиш ли?" след като изразя някакво лично мнение или отговор на въпрос. След като го казвам, мисля го... толкова ли е алогично? Grinning
Аз пък го разбирам по друг начин. Мислиш ли? - т.е. изказваш някакво съмнение, че на събеседника му се удава тази дейност, и напразно си се напъва Joy

# 18 820
  • Plovdiv

Означава "Убедена ли си"в това което казваш Smile ,е кажи Да Smile

# 18 821
  • Mars Hotel
За мен "Мислиш ли?" се употребява по-скоро саркастично, все едно събеседникът ти е казал нещо адски очевидно, което е можел да си спести.

# 18 822
За мен е по-скоро е начин да изразиш съмнение по дискретен начин и да покажеш, че са ти необходими още доводи за да се убедиш напълно. Аз не намирам израза за дразнещ.

# 18 823
A има и съвсем директен и прост смисъл:
- Мислиш ли, че ще вали и да взема чадър?

# 18 824
На мен пък това "мислиш ли" ми звучи много уравновесено и деликатно, все едно събеседникът е бил на друго мнение, но след като е чул твоето, се е разколебал и замислил в твоята посока.

Общи условия

Активация на акаунт