Фраза, която мразя

• 1 194 673
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 20 100
Не е от възрастни. Аз мислех, че е регионален диалект - Пазарджик и региона. Докато не показахте речника.
ДомАшар не съм чувала.

# 20 101
„Домо(а)зет“ не знам дали е остаряла, или нова форма, но определено е регионална. При нас е непозната, използва се „заврян зет“.

# 20 102
И за мен е непозната. Заврян зет да, зет на къща, също.

# 20 103
  • SF
В "Преди обед" има една готвачка Веси, която пригАтвя продуктите и съдовете.

# 20 104
Е, това пък как го е измислила?! 😆
Или да говори толкова лигаво, че О да звучи като А. 🤭 (не гледам тв отдавна и не я знам тази готвачка)

# 20 105
  • España
Аз се дразня на всякакви умалителни
Обаче постоянно казвам "тъпичко" за нещо тъпо, явно успя да ме хване омаловажаващия вирус
Мисля че тийн ме "зарази"
От умалителните най-дразнещото и масово употребявано е "картофки".
Мен “парички” повече ме  дразни….почти колкото “обичкам” .

# 20 106
О, дразнещи са умалителните много. Като чуя "коремче" - ми се повдига вече. То не бяха чудодейни чайове, капсули и не знам какво, които слагат край на "подутото коремче". И навсякъде по социалните мрежи го виждам и чувам... С парфюмите и обувките нямам проблем, ама средства против метеоризъм не търся, та да ми ги набутват. 🤭
Хубаво, че поне най-сетне намерих работещ браузър без реклами. 🤭

# 20 107
О, дразнещи са умалителните много. Като чуя "коремче" - ми се повдига вече.

Аз пък мисля, че "дай да те цункам по корема" звучи по-зле, отколкото ако се използва "коремчето" Wink

# 20 108
  • Mars Hotel
Или да говори толкова лигаво, че О да звучи като А. 🤭 (не гледам тв отдавна и не я знам тази готвачка)
Диалект е, в Плевен съм го чувала.

# 20 109
Мен пък много ме дразни цял израз - някоя известна или мислеща си, че е известна забременяла жена показва "наедрялото си коремче".

# 20 110
  • Пловдив
Диалект е, в Плевен съм го чувала.
Аз не бях, но ми прозвуча логично да го има, непротиворечащо на езика някак.

# 20 111
  • София
Мен пък много ме дразни цял израз - някоя известна или мислеща си, че е известна забременяла жена показва "наедрялото си коремче".
В случая не жената е виновна, а жълтеещите мисирки, умиращи да се правят на оригинални.
Обаче като гледам колко тънкообидни са станали хората, не се учудвам на умалителното. Явно комплексите за външност са страшни

# 20 112
Дразни ме целият израз - тъпо звучи, а очевидно го използват "стандартно" и се е превърнал в стереотипен. Показала/виждало се/личало си "наедрялото й коремче". Боже, ще си помислиш, че само тези известни личности, които забременяват и в един момент бременността започва да си личи.

# 20 113
Правилно ли е да се каже "Стоим седнали?" Thinking

# 20 114
Колкото и "седим прави" Grinning но и двете се ползват разговорно.

Общи условия

Активация на акаунт