С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - тема 6

• 27 323
  • 722
  •   1
Отговори
# 690
А 20 седмица, точно 20, подходяща ли е за ФМ, или да си изместя часа с няколко дена?

# 691
А 20 седмица, точно 20 подходяща ли е за ФМ, или да си изместя часа с няколко дена?
По принцип втората се прави м/у 18 и 23 г.с., оптимално 20-22г.с., така, че ти е идеално. Аз също бях в 20  Peace.

# 692
Ай, супер, нямам търпение!

# 693
Привет Simple Smile Да се отчета и аз след вчерашната ЖК - бебо се развива нормално, отговаря си на възрастта, все още не е 100% какво е, пак се беше скрило с петичка, но докторката каза, че според нея е момиченце 99% Simple Smile Ама аз не смея още да се зарадвам напълно, ще чакам ФМ. Е, това не пречи на щерка ми да разнася снимките и да обяснява на всички, че това е снимка на нейната сестричка  Heart Eyes

За креватчетата да кажа и аз - ползвах с дъщеря ми сгъваема кошара, много държах да е нещо леко, което да мога лесно да местя насам-натам, да чистя под нея, да я взимаме като пътуваме и такива работи. Естествено сложихме матрак, не сме разчитали на това, което е към кошарата. А две легла в никакъв случай не исках, гледам да внимавам с вещите, които трупам. Доволна съм много, не съм я усещала нестабилна, притеснявах се, че като няма пръчки ще и е трудно да се учи да се изправя, но такъв проблем също нямаше, освен това не ме беше страх, че ще си удари главата някъде. Нещо, което отчитам като грешка - че не си взех такава с цип. И съответно я ползвах до година и осем месеца, когато я хванах да се опитва да си прехвърли крака отгоре, за да излезе.

# 694
2880лв-предния път тъкмо завърших юни, а родих ноември и не успях да ги взема. Сега ще се вредя. Вече обаче наистина проверяват. При нас студентите, които са взели парите и не се явяват на изпити ги притесняват по телефона да си взимат изпитите, ако не щели да връщат парите. Така че явно мерките вече са по-строги.
Кошче-люлка-има ли мами, които са използвали кошчета до 6 месец вместо легло. Нашата кошара в момента си стои празна. Дъщеря ми спи при нас, от време на време обаче си иска в нея. Чудя се дали да не я науча на кошарата, а за бебето да вземем кошче, мисля че ще ми е много удобно вечер като трябва да ставам да кърмя или да я гушна. Знам как предния път бях адски изтощена от постоянното ставане от легло и дори заспивах с Маги на ръце без да се усетя. Ако има някой с опит моля да сподели  Flutter
За зацапването ако се появява в този етап на бременността и преди това е нямало, не мисля че е маловажно. Задължително трябва да се говори със следящия лекар. Може да е от инфекция.
Въпрос за Троян препоръчайте ми хотел в Троян или на Беклемето, който да става за деца и да има вътрешен басейн? Може да е около града, но в по високите части. Искаме да отидем на планина, но да има сняг. Другия вариант е към Пирин, но като че ли ни се иска да е по-близо. Мин година като падна един сняг затвориха пътищата и за малко да пропуснем почивката.  Laughing  Пък и в Троян не сме ходили и в околността.

# 695
Здравейте и от мен момичета! Сигурно вече ме забравихте, не съм писала от около месец, защото бяхме в почти постоянно движение Бургас-София.
Мъжа ми получи предложение за работа в София, което не е за изпускане и ще се местим там другия месец. И сега усилено търся квартира и някаква превозваческа фирма, с която да преместим обемните мебели.. и така. Много съм доволна, защото отдавна исках да се върнем в родния ми град, но има много неща които трябва да оправям и незнам дали ще съм много активна тук.
Стискайте ми палци всичко да е наред и бързо да се справим с преместванаия, смяна на лекари, педиатри и  т.н.
Иначе бебчо е наред, на 100% чакаме момченце! С ММ се майтапим, че явно така чаканото от нас момиченце ще дойде като трето дете Wink

Сега се връщам почти цяла тема назад за да вляза в час с пропуснатото Wink

# 696
_Sweety_, добре завърнала се  Hug. Помним те, разбира се, дори скоро си мислих за теб, че не си се вясвала. Успех в местенето и гледай да не се претоварваш много  Wink.
deiza, не мога да ти помогна нито с кошчето, нито с Троян. Дано другите момичета да се включат.
Много пусто днес тук  newsm78.

# 697
svetlu6ka Честита количка! Ползвайте си е със здраве без никакви технически забележки.

Момичета може ли номера на др Троянчев. Също така мамите от Бургас който ходят и там ли има хубава апаратура или само в Пловдив?

Аз тъкмо преди да отворите темите за легълцата и аз четох. Мисля, че ще вземем и дървено и кошара. Има доста теми може да прочетете опит и всеки сам да си прецени. Пишеше за кошарите, че като детето стане след 6мес. пропадало по средата на кошарата, което разбира се е лошо. Майката беше писала, че все едни спи в хамак.

poohito ако не е тайна какво работиш? Както казах обмислям 2ро висше

А това за помощите има хора който по отдавна злоупотребяват и правят деца, за да се издържат и да не работят. Да бяха се захванали първо с тях....

# 698
Edna_Me4ta, телефона на Троянчев е 0888 99 74 74. Апаратът му в Бургас е нов, много скъп и много хубав.  Поне моят док така ми каза. Аз съм го виждала 2 пъти, ама нали не разбирам и не мога да дам лични впечатления. Описвала съм как минава един преглед при него и колко режими включва на апарата и т.н.
За кошарата, преносима ли имаш предвид, че пропада? Ако е така, не знам каква е била кошарата на тази жена, но аз за пръв път чувам такова нещо. Нашата е на 2 нива. Първото е до 6 месеца, след което се маха. И в двата случая се слага една твърда основа и върху нея дюшек, който се купува отделно. Вярно, че малкият спа само 9 месеца в кошарата, ама имам много познати с такива кошари, които са ползвали поне 3 години и не съм чувала за такъв проблем  newsm78.

# 699
Пишеше за кошарите, че като детето стане след 6мес. пропадало по средата на кошарата, което разбира се е лошо. Майката беше писала, че все едни спи в хамак.

Много ми е чудно каква ще да е била тая кошара, в която 6 месечно бебе да пропада  Shocked Дъщеря ми до 1,8 г. спа в такава и определено не е пропадала, както писах и преди, махнах я, защото започа да се опитва да се прехвърли. Мисля, че и сега (почти 3 г.) ако я сложа, няма да пропадне. Вероятно става дума за много некачествена кошара или матрак, или пък майката яко е преувеличила

# 700

Ellle Благодаря ти за информацията. Записах си час и реших и да отида при него точно заради подробният преглед който описа. Във Варна съм ходила при двете светила, но такъв преглед никой не ми направи, а единият доктор взема 150лв за ФМ. Сега за втората ФМ пак ще отида на 2ма лекари и вече ще мога да сравня с точност 2мата доктори.

За сгъваемите ставаше въпрос във форума. Незнам може би тази майка да не е слагала тази твърда повърхност  newsm78

# 701
~Mimko~ и на мен ми казаха да пия много вода , но май повече от 2 л и то с голям зор не мога да изпия
poohito в момента хормоните ни бушуват много , като се роди бебо и се нормализират малко хормоните нещата може и да ти изглеждат по съвсем различен начин и аз имам периоди в които като започна да се самонавивам за нещо и спирка нямам  , а на другият ден  неща изобщо не ми изглеждат така .
svetlu6ka аз контракции още нямам( не броя двете които имах преди повече от месец ) , но като гледам при всеки по различно време се появяват , важно е да не са болезнени и да не са много на често .Не пия нищо , но док каза ако имам всеки ден ще ми изпише магнезии.
И моята ФМ беше точно в 20та седмица
deiza  аз съм от Троян , но сняг нямаме , така че не се надявай на снега нито тук нито на Беклемето . За хотел честно казано не мога да препоръчам  на Беклемето няма хотел , в който можете да ползвате вътрешен басеин в момента .

# 702
Днес всеки втори пост е мой, ши мъ извинявЪтИ  Mr. Green.
Edna_Me4ta, само не ми казвай, че ще ходиш от Варна в Бургас само заради моя пост. Еми дано не останеш разочарована, че ще се чувствам виновна  Blush. Макар, че до сега всички, които са ходили са останали доволни. Аз мисля, че на теб писах, че първата бременност правих феталната в МД Варна при Яков младши и също бях много доволна. Прегледа протече по същият начин. Ще стискаме палци, а ти да се похвалиш после Simple Smile.
Шушулче, ти кога и къде си на ФМ. Чакаме хубави новини и от теб  Peace.
Вода и аз не мога да пия много. Колкото и да се наливам повече от 1-1.5л на ден не мога да изпия  Rolling Eyes.

# 703
Вода се пие по 30мл на килограм. Ако тежите 60кг-1,8л на ден Simple Smile
tedi8811 то сега къде ли има сняг. Ние ще ходим към края на февруари, надявам се дотогава зимата да ни изненада  Joy

# 704
Ellle така е ще пътувам от Варна. Ама аз искам да се презастраховам и плюс това има 2 колички от продавалника които съм си харесала- ще видя и тях. Иначе понеже предните ми 2 бременности който бяха неуспешни ходих в Майчин дом и повече не искам да стъпя там. Не ме разбирайте погрешно лекарите са супер и нямат никаква вина, но за мен това място вече е свързано с много мъка и болка. Даже последният път след мисед като ходих на контролен преглед и изпаднах в криза и плаках неутешимо.

Общи условия

Активация на акаунт