Сгрешен термин

• 9 909
  • 47
  •   1
Отговори
Мили мами,
случаят ми е доста особен за това пускам нова тема, дано да може да ми дадете някакъв съвет.
Бременна съм, по дата на последния МЦ ми изчислиха дата на термина 10 април. Първият път като отидох на консултация доктора ми каза, че има разминаване от тази дата и датата, която дава видеозонът, обаче това се случвало (разликата беше около 2 седмици, а прегледа в 4 месец). На следващите няколко прегледа не е ставало дума изобщо за това, защото докторът каза, че имам изчислен термин и не правел точни настройки на видеозона. Та, след това беше 2 месеца болничен и консултациите ми се състояха само в мерене и запис на тонове. С мъжа ми решихме да отидем края на предната седмица при друга лекарка за преглед, за да сме спокойни, че бебето е добре. Тя много се учуди та тоя термин 10 април, но не посмя да каже нищо. И днес отидох да си взема болничен, когато ме погледна на видеозон моя лекар установи, че според плацентата, според това в какво положение е бебето и т.н. терминът ми бил за 15 март. Което е ужасно много разминаване, чудя се дали не е сбъркал нещо, имал подозрения, че първия месец съм карала т.нат. "цветна бременност", но до колкото помня МЦ ми беше нормален. Искам съвет какво да правя, да потърся друго мнение или и аз не знам. Какво ще стане с всичките документи, с болничния, в които пише термин 10 април. Моля ако някой може да ме посъветва нещо, ще съм много благодарна.

# 1
Търси друго мнение. От лекар до лекар и от видеозон до видеозон може да има разминавания, но не и толкова големи. Възможно е също да си била и с ранна овулация. На мен също не ми вярваха като им кажа кога ми е бил последния МЦ. И бебето си тръгна 3 седмици по-рано от предвиденото.
Та затова търси някой с много нов видеозон. А на ФМ какво излезе?
А болничния няма как да го променят вече след като от началото си писана с термин 10.04. Между другото това е кофти и за майчинските, защото при по-рано родено бебе, после ще имаш повече болнични, вместо майчински. Но това е др тема.

Успех!  Hug

# 2
Мари-Я  Hug Благодаря за бързия отговор.
На ФМ не съм ходила, но скоро научих, че тази лекарка (д-р Калчева от Г. Оряховица), която вече ме гледа, правела и 4D прегледи (мен ме гледа на обикновен), чудя се да взема направо пак при нея да отида, да видя и там какво ще излезе. Ако някой все пак има някакво впечатление от нея, нека каже, да знам има ли смисъл да си давам парите или да отида при друг.  Simple Smile

# 3
  • София
Тъй като тя вече те е гледала и нищо не е казала, не е ли по-добре да отидеш до Велико Търново за трето мнение?

# 4
  • София
Термин се определя по ПРМ. Данните от ехографа не местят термна, а само дават ориентировъчни данни за размерите на бебето.

# 5
Търси друго мнение. От лекар до лекар и от видеозон до видеозон може да има разминавания, но не и толкова големи. Възможно е също да си била и с ранна овулация. На мен също не ми вярваха като им кажа кога ми е бил последния МЦ. И бебето си тръгна 3 седмици по-рано от предвиденото.
Та затова търси някой с много нов видеозон. А на ФМ какво излезе?
А болничния няма как да го променят вече след като от началото си писана с термин 10.04. Между другото това е кофти и за майчинските, защото при по-рано родено бебе, после ще имаш повече болнични, вместо майчински. Но това е др тема.

Успех!  Hug

Това не е вярно. Броят на дните в болничен са едни и същи, независимо преди или на термин раждаш. При по-ранно раждане майчинството не свършва точно на годинката, а по-късно, преизчислено след болнични. Общо болнични и майчински са равни на 410 дена.

# 6
  • Пловдив
Между другото това е кофти и за майчинските, защото при по-рано родено бебе, после ще имаш повече болнични, вместо майчински.

И какво от това,че ще има повече болничен???Плащат се еднакво

Термин се определя по ПРМ. Данните от ехографа не местят термна, а само дават ориентировъчни данни за размерите на бебето.

Абсолютно

Деска,това че документално термина ти е един,а доктора казва друг не ти е никакъв проблем.Примерно знаеш,че много майки раждат в 7 ми месец примерно и нямат проблем с документите и болничните.
Аз бих отишла при доказан специалист,но не в Горна Оряховица или прилежащите градове.Насочи се към София.25 дни  е голямо разминаване

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 20:26 от ♥Elfita♥

# 7
  • София
Кога ти беше последният редовен цикъл? И кога бебеправихте?

Все още недоумявам че лекари променят термин според ехограф. Ние сега излизаме една седмица напред но док даже не съм я чула да каже че термина е еди кога си, остава си при мен 04.04.2015

# 8
Ами последно ми дойде на 3 юли, а сме бебеправили общо взето през целия месец, както и няколко месеца преди това, почти през ден, така че нямам точна дата. И моя лекар в началото ми каза, че това разминаване е нормално и не влияе на термина, но когато излезе чак толкова голяма разлика днес... А за 45-те дена болничен ми казаха, че не било проблем да ги взема, само да не родя преди това. А за специалист не знам, точно това се чудя, къде да отида и реално това някакъв проблем ли е или пък може ли да стане проблем за в бъдеще.
Благодаря на всички!  Hug

# 9
  • София
Термина ти е  9ти април. Доктора ти ме оставя без думи. Ако бебето върви толкова напред означава че или ще родиш доста едро бебе, или може да имаш гестационен диабет.Но не се притеснявай то ще си реши кога да се роди!

# 10
  • София
Ох как може лекар да дрънка такива глупости?

# 11
Ами честно казано не знам, другото, което ме озадачава е, че при прегледа при д-р Калчева, тя каза, че бебето е 1150кг, което изобщо не отговаря на 32 г.с., в която ме изкара, че съм моя лекар. Това също някак не ми се връзва.

# 12
  • София
А тя в коя седмица казва, че си?

# 13
  • Пловдив
А за 45-те дена болничен ми казаха, че не било проблем да ги взема, само да не родя преди това.

И да родиш преди 45 дневния ти нямаш никакъв проблем.Ще имаш 2 болнични вместо 3.Не всички раждат след издаването на 45 дневния все пак

или може да имаш гестационен диабет.

Да,възможно е

Деска,обърни си внимание на здравето.За възможен гестационен диабет направи обременяване с глюкоза

# 14
  • Пловдив
Според последния ми цъкъл, термина ми е 21 март. На първите прегледи, според размерите отговаряше на 19 април, после стана 9 април, после първи, преди месец 30 март, а след една седмица - ще видим колко още се е променило.
В началото си говорихме с доктора, че има вероятност наистина да е април, тъй като имам цикъл на около 40дни и може да е имало по късна овулация, но също така за, че когато дойде7-8- месец само ще си покаже - както и стана. Също така говорихме, че въпроса е бебо да стане 2.5кг и от там нататък да си излиза когато иска (трябва).
В крайна сметка от миналия път си говорихме за документи и тнт, и ми каза, че каквото и да показва ехографът, дата за термин ще ми бъде вписан този, от последния цикъл - 21 март.

Общи условия

Активация на акаунт