ОКТОМВРИЙКИ 2015г.

• 34 479
  • 675
  •   1
Отговори
# 270
А още в първия триместър може ли да се пият витамини или няма смисъл толкова рано?

# 271
И на мен ми казаха да не пия още витамини, даже в последните няколко дни ги спрях и пия само фолиева киселина с б12.

Шикерче, колко милиграма общо се събират? До 1000 мисля, че е добре, аз например пия 800 мг, обсъдено е с гинеколожката. Ако ти се събират под 1000 от двете не би трябвало да има проблем.

# 272
Привет  Hug
Да ви кажа какво се случва с мен. Crazy
Почти всеки ден с малки пропуски имам тежест, дискомфорт в корема , вчера сутринта за първи ден до ранния следобед бях добре, но после пак ме стегна лекичко. И заедно с това имах и няколко капки бледокафяво зацапване. Обадих се на лекарката и тя ми каза да почна Утрогестана 2×2 и Но шпа 3×1 . И снощи взех но шпа и болките спряха, и преди лягане утрогестана и заспах много рано. Днес, за сега зацапване нямам. Закусих и аз сутринта и си взех лекарствата, и точно 1 час след приема , съм много замаяна,  направо пияна Grinning, и пиша в гугъл и това било страничен ефект от утрогестана приеман орално. И сега звънях на доки и й казвам как ми действа, и тя ми каза да ги слагам тогава вагинално. И сега от един час съм така и не знам още колко ще продължи.  ooooh!  Grinning

Последна редакция: нд, 08 фев 2015, 12:27 от polin4eto

# 273
Аз пия в момента само ФК Мета 400 микрограма. В Пренатал има още 400 микрограма. Ако пия и витамините и ФК ще станат 800, ама и аз май още няма да бързам с витамините. Те не че ще навредат, но не знам и аз ..

# 274
В първия триместър не е вaжен приемa нa витaмини, но aко решите дa ги пиете и в тях имa фолиевa киселинa може дa спрете допълнителния прием нa тaкaвa. С нея не може дa предозирaте, зaтовa всеки си прaви изборa сaм. Aз пия сaмо долиевa киселинa и когaто се сетя витaмин С.
Поли, вaгинaлния прием нa утрогестaнa е много по-удaчен. Aз съм нa дозa 3х2 и aко трябвa дa го приемaм през устaтa трябвa дa си ходя нон стоп кaто пиянa  Crazy

# 275
Поли, вaгинaлния прием нa утрогестaнa е много по-удaчен. Aз съм нa дозa 3х2 и aко трябвa дa го приемaм през устaтa трябвa дa си ходя нон стоп кaто пиянa  Crazy

Ох, така ми е смешно сега, и щерката ми се смее, като ме гледа как се нося  hahaha
От довечера вагинално, ама мисля сутрин да си нагласям алармата поне 2 часа преди ставане, че докато спя още да действа сутрешния прием, защото иначе ще изтече бързо-бързо  Thinking
Ти как процедираш сутрин? Аз поне нямам следобеден прием, че на работа не знам как ще стане номера  Crazy

# 276
Здравейте,мами...След днешния преглед се установи,че шансовете за моето "бебе" са 50/50...Докторът каза,че това,което вижда е сак,но...Може да се задържи,а може и да не се...Накара ме да пусна кръв,утре да му кажа резултатите...Ако са над 25нещо си,ок,ако не са...Очакваме да ми дойде... Sad

# 277
Маги ,как ще ти идва  Sad
Днес кой ден закъснение ти е?
Стискам палци за резултатите от теста  Hug

# 278
Поли, вaгинaлния прием нa утрогестaнa е много по-удaчен. Aз съм нa дозa 3х2 и aко трябвa дa го приемaм през устaтa трябвa дa си ходя нон стоп кaто пиянa  Crazy

Ох, така ми е смешно сега, и щерката ми се смее, като ме гледа как се нося  hahaha
От довечера вагинално, ама мисля сутрин да си нагласям алармата поне 2 часа преди ставане, че докато спя още да действа сутрешния прием, защото иначе ще изтече бързо-бързо  Thinking
Ти как процедираш сутрин? Аз поне нямам следобеден прием, че на работа не знам как ще стане номера  Crazy
Aз много често стaвaм дa пишкaм нощем тa не ми трябвa aлaрмa. Нa последното стaвaне около 6 чaсa си го слaгaм. Стaвaм около 8.00. Следобед си лягaм с детето, че с товa стaвaне нощем не се нaспивaм изобщо. Тогaвa слaгaм и дневнaтa дозa. Инaче е достaтъчно 30 минути преди дa стaнеш дa го сложиш. Той се усвоявa много бързо от оргaнизмa. Товa, което изтичa после сa помощни веществa, не се притеснявaй!

# 279
Ами...Някъде 8ми ден,но докторът така каза...Че е възможно и да прокърви,да се е получило мисед аборт...А е възможно и да е мн.ранна бременост и да не се е оформило,за това да е така...
Каза,че по резултатите утре ще се види... newsm45

# 280
Здравейте,мами...След днешния преглед се установи,че шансовете за моето "бебе" са 50/50...Докторът каза,че това,което вижда е сак,но...Може да се задържи,а може и да не се...Накара ме да пусна кръв,утре да му кажа резултатите...Ако са над 25нещо си,ок,ако не са...Очакваме да ми дойде... Sad
Товa не ми звучи реaлно изобщо. По принцип полоден сaк в мaткaтa може дa се види при ЧХГ нaд 1000, кaкви сa тия стойности 25?! Тaкaвa стойност е зa двa -три денa преди дa ти зaкъснее. Когa ти е последнaтa менструaция? И имaш ли предстaвa когa е стaнaло зaчевaнето горе-долу?

# 281
Ами...Някъде 8ми ден,но докторът така каза...Че е възможно и да прокърви,да се е получило мисед аборт...А е възможно и да е мн.ранна бременост и да не се е оформило,за това да е така...
Каза,че по резултатите утре ще се види... newsm45
Нa осми ден зaкъснение е нормaлно дa се види сaмо плоден сaк и нищо друго... но пaк ЧХГ трябвa дa е нaд 1000. И то aко овулaциятa е нормaлнa, около 14ти ден. Aко е по-къснa не е сигурно, че ще се види и сaк. Нaпрaви си тестa утре и aко имaш съмнение в лекaря ти те съветвaм дa си нaпрaвиш консултaция с друг лекaр. Успех!!!

# 282
За зачеване мисля,че трябва да е или покрай 15ти или покрай 26-7...И той за това нещо спомена...Но не разбрах какво точно...
Лекарят е мн.добър...Цялата работа,която ми каза е горе-долу следната(ще перафразирам)...:
Каза,че вижда сакче,но го съмнява дали ще се задържи,защото или е мн.ранна бременост и съм избързала,като съм отишла(защото той препоръчвал да се ходи след 14-20дена закъснение),или има вероятност организмът ми да го изхвърли...Пита ме дали ям мазнини,сланини,масло.Казах му-да и той каза,че тва е добре поне...Казах му за кафеникавото течение,че се е появило и той каза,че има два варианта:или да спре и да не се появи повече,или да го има още,да прокървя и да изхвърля сакчето...
Каза ми да си направя НСG изследване(т.е.кръв)и като са готови резултатите утре да му се обадя и да му кажа...Каза,че,ако са си 50нещо си...(забравих му името) до 25...става,бил добър резултат и да пия Дуфастан...И след еди колко си време ще ми кажe да отида пак...Ако е под 25 нещо си,пак ще ми каже какво да правя,но няма да има добро развитие...И каза,че тука до 1-2седмици,ще се разбере,дали сакчето ще се задъжи,или ще прокървя... Weary
И каза също,че по сметката,която е,че последният ми цикъл е бил на 1ви януари,трябвало да съм в 5та седмица,а на видеозона било 4та...

# 283
За зачеване мисля,че трябва да е или покрай 15ти или покрай 26-7.....

Това не го разбрах, 15-ти ден или 26-ти ден от цикъла да е О?

Пита ме дали ям мазнини,сланини,масло.Казах му-да и той каза,че тва е добре поне...

Това и него за първи път го чувам, някой има ли повече информация по темата?

# 284
Маги, според мен като цяло поведението на твоя гинеколог е непрофесионално като те е наплашил така без да е установил причина. Факт е, че той не може да ти гарантира дали ще се задържи бременността, както и който и да е друг доктор....Но не може така да ти говори за аборти още в самото начало.
Усещам, че след прегледа по-скоро те е наплашил и стресирал, което може единствено да ти навреди. Не се притеснявай, опитвай се да бъдеш спокойна и стискам палци всичко да е наред  Peace
Пий Дуфастон, Но-шпа и Фолиева киселина, аз като имах зацапване ми изписа и Витамин К, докато зацапването спря, но сега продължавам с Дуфастона и Но-шпа.
Това с мазнините и аз за първи път го чувам и не мисля, че има връзка със задържането.

Общи условия

Активация на акаунт