"Бързо времето минава, Февруарче на годинка става!" 10-та тема

• 29 666
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Честит Рожден ден на малката Дани!
Да расте здрава, усмихната и щастлива!! Heart Eyes

# 106
Добро утро, момичета! Simple Smile
Най-напред Честит рожден ден на на двете прекрасни момичета - мама Стели и детенце Даниела, както и на мама Аничка и таткото! Да сте много здрави, винаги усмихнати и щастливи! Нека този първи празник с малките бъде незабравим!  Hug
Скрит текст:
Ние се готвим за разходка, че тук времето е прекрасно, а и скоро не сме си подавали нослетата. Нещо последните две нощи Рали се буди към 3-4ч, ама то е защото вечерите заспива към 21ч, нещо много непривично. Ще видим дали ще оформим тенденция тази вечер...
Приятен ден на всички!  Heart Eyes

# 107
Добро утро, мами!
Тука съм, ама тия дни нали беше хубаво времето, та кат са разчистих ви казвам.... апартамента свет-на! Спокойно и с кеф мой да Идеш баничка у кУлзетя!  Joy hahaha Та, за това ме нямаше. А веяе две сутрини се опитвам да ви изчета. Най-накрая успях  Laughing
Честит 1-ви РД на Дани! Да е здрава, весела и безгрижна!   bouquet
"Водните бомби" и аз ги намирам сутрин само. И Димитко вода не пие. И аз като Нелито успявах да пробутам малко с лъжичка след хранене, колкото да не е без хич. Обаче, от 2 дни пием повечко вода. С чашка. И си пие, което ме учуди. И захвърлихме пак в коша за игра всички шишета с накрайници и преходни чаши. Вече си пием като големите хора, от чаша Grinning
Нищо специално иначе не ни се е случило тия дни, ама бяхме много заети с почистването... аз с чистене, нинЖата с цапане... Всеки ден е ходом марш, след мен.... с паяка, щото още не може да ходи сам. Иначе има желание, ама хич не знае да се пази и пак ше има обелен нос.
Не ядем, а от няколко дни и изобщо през деня не спи. Децата си елиминирали единия сън към годинката, ама ние имахме само  дневен сън, та май останахме и без него...  newsm78 Няма спокойствие за мама вече през деня, само вечер като заспи. И да не си мислите, че като не спи денем, вечер ляга и заспива  Naughty Няаааама такова нещо. Ляга, спи 1 час и се е рефрешнал за купонЯ! Е, снощи примерно се киска и търкаля в креватчето до към 3....  Shocked Сутрин в 7,30-8, най-късно (и много рядко) в 9 е пушка. А мама - зомби.  Close ДК не мисля да взимам, за момента успешно се котират домашните манджи.
Вчера в помеждутъка между миенето на прозорците в хола и спалнята излизахме на разходка. Една мама, дето се натресе на пейката до нас, за 30 мин ме накара да я убия поне 2-3 пъти в главата си по възможно най-бавните, унизителни и мъчителни начини, за които се сетите  Twisted Evil
Скрит текст:
Като ме заразпитва... ама колко яде, колко спи, кво прай, кво не прай, колко тежи, колко е висок. А кой го гледа, ама помага ли ми някой, ми ММ кво работи, ми колко му е голям само дет не ме пита и къф размер съм в бюста...!!! И накрая не издържах!  #Cussing out Ама алоУ, хич нИ та познавам, ма, сестроооо! Къв е тоя разпит! И тя ми мига на парцали! Как па ги привличам все такива изкукали, не знам.... ooooh! Че и ме поучава на всичкото отгоре. Нейния син бил 1 мес по-малък от моя и тежал 11,500кг, па нинЖата бил по-голям, па само 10. То не било туй добре, слаб бил, можело да е анемичен. Ама булкаа! Ша ми приказваш, като си донесеш шаманската диплома! Ма аз вика не съм лекар, ама така знам. Ми викам, "кат не си лекар, не ми говори. Не ща да ми говорш. Стой си там и си кротувай, ку не щеш да та номинирам за изгонване от пейката!" И тя млъкна. Мълча, мълча, ма то явно й напира от вътре, та взе да ме разпитва за обувките на малкото... Е те тогава вече не издървах и са самономинирах. И напуснах.... пейката. Хванах си количката и детето под мишница, и дим да ме няма. Айде бе, ша ме занимава с глупости!  newsm78 И ся са замислих, що другите стадни жиУотни с колички ме отбягват... Ма ако ма щът! Аз си мога и без тях! Че ми е и по-добре даже!  Crossing Arms Grinning
И така, сега мама отива да бута попара. И после да гоФтя манжи за големи. Хубав ден, мами!  Heart Eyes

P.S. ЧРД на адашката забравих! Стели, извинявай мила!
ЧРД, да си ни жива, здрава, засмяна и обичана жена и майка!  Hug   bouquet

Последна редакция: сб, 17 яну 2015, 10:25 от г-жа Irukandji

# 108
  • NE
Икуранджи Ша мА умориш. hahaha
Аз такива стадни изпълнения не понасям и бързо бягам, която ме зачопли как си гледам детето. Малко съм на нож и с една френдка по темата.
Скрит текст:
Вика ми слагай Вилито да спи, ще се унесе, а ние ще излезем. Shocked Викам "Ко речИ?" Joy
Стели Честит рожден ден! Бъди здрава, обичана и щастлива жена и мама.  bouquet

Последна редакция: сб, 17 яну 2015, 10:39 от Flower Fairy

# 109
  • София
Добро утро.
Честит първи рожден ден на Дани   newsm38. Много голяма да порасне и много щастливо и безгрижно детство да има .

Стели честит рожден ден, да си жива и здрава и много обичана и щастлива  smile3525

Мечева това с майките е нямам думи. И аз почнах много да страня тук от нашата групичка, защото ме влудява точно всичко това състезание кое колко и тн. И аз съм малко като теб - не си трая много и така не ме имат за най милата майка , ама ми дреме .
А тази мома не знам дали знае , че и да е дебел не е добре, има риск от диабет и рахит. Както и да е, всяко дете си се развива  различно.

Ани знаеш ли по скоро ще ги питам във фотото дали нямат някакви декорни торти, че те имат доста декори , може и това да имат.

И ние тази нощ се будихме доста и отказахме пак да закусваме  Sad.  Уж изби зъбчето, но още драматизира.

Хубав ден , ние след малко излизаме, че тук е много слънчево и приятно.

# 110
Честит първи рожден ден на малката Даниела и честит празник на семейството на мама Аничка-Хрис  bouquet newsm67 newsm38  bigdance2 да е здрава и щастлива малката принцеса, много весели игри  и безгрижно детство  bouquet

# 111
Скрит текст:
Емииии надявах се да оставя Мони при свекито да мога да се наспя поне за 2 часа, ама ТЦ. Тя си мисли, че ще го оставям когато тя иска, а не когато аз имам нужда, ама не е познала #Cussing out
Систър  Shocked къв е тоя откачок дето си го привлякла  hahaha и аз като Флауърчето имам изолирани няколко "приятелки".
На мен пък все ми викаха, че "много е голям Мони, много, малко гигантче" бил... Shocked УАТ ДА ФАК?! Tired
И сега като гледам си имам дългуч 80см и 10кг, май в темата нямаме 80см бебе на тези кг. А на кг гледам горе долу отчитате близки на 10кг и то момиченцата, та....
Много ме дразнеха разни изказвания #Cussing out няма дете с дете еднакво, как има майки дето си мислят, че всички деца се развиват еднакво, не знам newsm78
Скрит текст:
Преди 2 дни си писах с моя позната от Бургас и тя ме "настъпа" за дето щяла съм да си оставям детето да го гледа баба му. Изкара ме /индиректно/ някаква..... абе не знам много гадно се почувствах дали наистина от страни изглежда така... че си оставям детето, а аз ще щракам с пръсти...  ooooh! ама както иска да изглежда от страни. Аз не съм само майка. Аз съм и жена, и съпруга, и все пак съм на 25 не мога да си позволя да се изоставя и да занемаря семейството си. Нищо няма да му стане на Маноел 2 дена в месеца да остане при баба си и дядо си-било то с приспиване или не-все пак не са чужди хора, а и той вече не е бебе за да го "счупят"
Точно както каза Гери... някакви състезания:
"ааа на моето първо му излезе зъбче" или "оооо на нас още в 4тия месец ни поникна зъбчето"
"неее, на моето беше първо, не помниш ли" или "ама моето яде по-малко, твоето много яде" - или обратното ooooh! майки състезателки Tired
Последно имаше състезание на тема "коя майка дава повече пари за козметика"  hahaha знаете ли какъв смях беше
Скрит текст:
гледаха ме като телета, като им казах, че мажа Мони с олио Бочко и го къпя също с Бочко -имам една мустела, която вчера я подарих на една позната. Ама... то голямо сравняване беше, то голямо надхвърляне, а видите ли ме мен - бедна мишка, нямам пари за детето си.
Не, че е важно, но все пак давам 3 апартамента в Бургас под наем, не че нямам, просто не виждам смисъл. Нямам проблем с Бочко от 2 лв - мажа с него. Ако имам проблем ще купувам от 102 ако трябва #Cussing out
Ей пак се ядосах

# 112
Гери, и мене ме нямат за една от "добрите" мами. Даже май малко като чума ме отбягват... Те затва кукувиците ми се лепят, щото не са наясно с йерархията Grinning Grinning Grinning  Има си тука 3 "стада", на най-обикновените мами, на по-обикновените мами, и на мамите от хай-лайфа. В нито едно стадо Мечева не е желана. Ама ти казваааам, сън не мой да спя, щото овцете не щяли да си разширяват стадото  smile3502  Joy Joy Да си се стадосват там без мен. Лъва не мой да е в едно стадо с овцете! Рекох и отсекох!  Joy
Абе, да ви кажа аз нормите за теглото не са ми много ясни, ама 10 кила на 11м не мисля че е малко. А оная ми ти Изаура (не я знам персоната как се казва) се завайкала, че нейното дете било 11,5 и бил слаб едва ли не... Та после като са запритесни и за мойто, че е по-голямо, пък по-слабо... ужас ти казвам. Ся, ша ми тежи на съвестта, за дето така я разтревожи теглото на детето ми...  hahaha
А и тия норми, дето се опитват да вкарват децата в тях са изключително дразнещи! Детето не е радио, че да му врътнея копчето - да яде повече/по-малко, да качва повече/по-малко, да спи повече/по-малко, да се развива по-еди как си, че да сме по нормата... За туй на ЛЛ, дето ни води ДКонс съм я предупредила тия графики и таблици, да си ги завре в... шкафа и да не ми ги показва. Ама нестандартни сме били...  ooooh! Нека! То па не може всички да са еднакви! Трябва да има и изключения, така за цвят.
Систър! Напълно те подкрепям в мисленето ти! Все едно моите мисли си написала. Не е случайно тва, да знаеш!  Hug Тва, да знаеш, че само ша сме близначки, разделени при раждането!  Naughty Ама аз съм по-голяма 2-3 години, та ша ми викаш како  Peace  Joy
Много, ама много си права за тва изхвърляне и вечното състезание коя е по-по-най. Нима това дали си добра майка се мери по това колко пари даваш? Пълни глупости, породени от кухите глави, монтирани върху кифла. И аз мажа с Бочко! И ми харесва! И ше си мажа с Бочко, па кой с квото иска да маже. И с лай*о ако искам ше си го мажа, тва си е мойто дете и шси го мажа с квото си искам. И нема нужда разни кифли с коса на вафли да ми разправят те колко добри майки са, щото клепат само Мустела... Или Чико или другите комерсиалки, щото са най-скъпи => най-хубави. И аз съм мазала с Мустела, и къпя в момента с Мустела. Е, разлика Бочко-Мустела за нас не съм открила. Ам, че що да давам 20+ пари за еди коя си марка, като същата работа ми върши и Бочко или Тео бебе, при положение, че нямаме проблеми с кожата? А за остатъка от парите, дето вместо Чико примерно, съм взела Бочко, ще му купа дрешка или играчка.... Грижовната майка се познава по това, че щом има нужа - маже. А не с какво маже  Peace

Aбе, голяма съм шматка!
Почерпете се за здравето на ММ, че днес е именник. Да ми е жив и здрав и все така послушен Grinning

Последна редакция: сб, 17 яну 2015, 11:27 от г-жа Irukandji

# 113
Систър, опааа... така де.. како... да ти е жив и здрав мъжа и само на галено да му произнасяш името, тъй де, да не те ядосва Joy  bouquet

# 114
  • гр.София
Цоп,да драсна два реда,докато диването разстартира рс  Crazy
Честита първа годинка на сладката Дани! Да е здрава и усмихната,а другото мама и тати ще и го набавят!
ЧРД и на Стели,само положителни емоции!
Са като отговорихте,аз от всичко най-мразя да сравняват децата. Та те са толкова различни,Ируканджи,значи според кукувицата от пейката,мойто чаве е умрело от глад бе. На 1г.е 9,500кг. А не се роди малък-3,650кг. Екстра си мие детето,яде си,здраво и жизнено е,такива статистики следователно не ме вълнуват. Важно е да са ок мъниците,а размери и кг,са доста относително нещо. Този месец е така,другия може да качи повече,или изобщо дане качи.
Къти,е това вече не го разбирам,доста пресилено звучи,да ти кажат,че едва ли не,е лудост,за дето искаш да оставиш малкия на баба му.Ясно е,че децата са най-важното нещо,ама айде сега,да спра да живея ли. Аз,като майка,която сама си гледам детето,всеки ден си представям как щеше да ми е хубаво ако мама живее в Сф. Искам някой да ми го взима за 1-2дни,или за по 2-3часа на ден. Искам да обърна внимание на мъжа си,а не вечер като приспя детето ,едва да се добирам до банята,и после да припадна на спалнята. А и понякога сили и търпение не ми достигат да правя увеселителен парк цял ден. Понякога съм толкова изнервена,че не съм такава каквато искам да въда,и изнервям и детето и мъжа си. Просто за себе си знам,че имам нужда от време без него,за да почина и да се разведря. Мрън,надух ви главите  ooooh!

# 115
Хилоу,
Честит рожден на Даниела, да е жива е здрава и да расте щастливар newsm59
Честит рожден ден и на мама Стелида е здрава, щастлива и обичана Heart Eyes

Ируканжи да ти е жипи здрав мАжо, да те слуша и обича!!! И ти също  Joy ша ма усмъртиш с твоити постве, а детео страхова невроза ще получи, че тамън я приспивах, а ти ме разсмя на глас  Joy

Аз сстдо си немам, щот си падам малко темерут, ама като трябва да си общувам за да имам контакти после дятето да има с кого да си играе, не ги отразявам много кой какво си говори  hahaha

Къти и аз много се дразня, че трябва аз и детето да се съоразяваме с графика на свеки а не обратното. Иначе ако не кърмех и мама ми беше под ръка, девойката уикендите редовно щеш да заминава по предназначение. Както казва една приятелка : Никой не е длъжен да гледа внуците на бабите и дядовците. Само да споделя мое мнение
Скрит текст:
аз си мисля че маминитепбаби гледат по-добре от баби свекърви, щото мислят и за майките

И ако позволите едно размишление - чудя се децага дето не цокат през деня, дали не цокат толкова нощем, за да си наваксат newsm78 Ние тая вечер само веднъж се събудихме и не беше на чеверме, та се чудя дали, защото спряхме топлото и спа на 19° ама с олекотена завивка newsm78

И да се похваля - купих си рокля за ГС, даже ми стой добре  Joy но за дребното нищо няма, голяма скръб
... та някой ако знае он лайн магазин за хубави роклички, да не си мълчи Naughty

днес май е ден на дълги словоизлияния, бегам преди да сте ме номинирали, хубав ден  Heart Eyes
и сайта за игрите - чууууу-ден. Благодарско  Heart Eyes

# 116
Здравейте, момиечетаа!
Честит 1-ви рожден ден на Даниелка! Нека е жива и здрава, да има безгрижно детство и да е гордостта на мама и тате! Честит празник Аничка!  Hug
Стели, честит рожден ден и на теб! Много здрава, обичана жена и майка да си!   bouquet
Честит празник на мъжа на Мечева и на всички именници  Simple Smile

За стадата  Laughing Тука са много. Много млади майки има, което е хубаво. Но аз си излизам сама в повечето случаи...или с една приятелка и нейното бебе. Ма и с нея се натоварвам понякога  Laughing А за сравняването е ...наистина ужасно. Братовчедка ми роди 6месеца преди мен и ми говореше как само най-скъпото купува, как това и това са най-доборото и няма друго, което да го замести (нарочно не споменавам кои са марките - всеки има право на избор)...но след няма и половин година беше заменила всичко "незаменимо" с други по-евтини и по-добри в случая за нейното дете продукти. Та това изхвърляне и на мен ми малко в повече  Peace

Дребната от както я държа будна за един дневен сън, след като обядва само се подпира на мен и е заспала веднага  Laughing Ще влезем ние в ритъм  Simple Smile

Гери, това за отбиването и на мен така ми се струва, че е. Майката трябва да е готова.  Hug Дано е лесно и за двама ви, когато настъпи момента.
Къти, хич не се ядосвай. Не го оставяш за 2 месеца, а за два дена.  Hug И аз ще почна да я оставям, ама за по няколко часа, за да ходя на танци два пъти в седмицата. Ще тропкам хорца  Laughing
Мечева, ма тия жени са изкукали. Не съм забелязала Димитко да е анемичен  Joy

Приятен уикенд, момичета!   bouquet

Едит: Копче, тук за сега намерих някакви по-официални роклички и с едно болеро например и чорапогащник може да стане. Иначе само ежедневни дрехи и роклички гледам навсякъде  Sad

Последна редакция: сб, 17 яну 2015, 13:08 от duceto

# 117
Аааа Копче, чЕкай, промяна в плана май ще има Laughing
Мони (МАЙ) ще го оставим вечерта при баба му (свеки), че отидоха при баба и дядо на село (бабата на мъжа ми е именничка днес, та има празник женицата) и довечера ще се прибират - тъй разбрах аз Laughing
Та.. май като се завърнат и отиваме да им го оставим  Laughing
Довечера има баскетбол /Ямболския и Черно море Варна/ та мъжа ми вика да идем да го гледаме, пък после да сме пиели някъде по нещо smile3521 Тъй че... довечера може и да ме огрее Blush
Скрит текст:
Дай Боже и  luvbedда има най-сетне Blush Joy

Миме тъй де, и аз тва викам, ама има жени дето осъждат това. Все едно не си обичам детето, баси майката Tired

Дученце и аз в началото купувах само мустела, ама щото беше с АД и ме беше страх, а и все пак бебешката им кожа беше толкова нежна... а и първо дете, гледаш в началото всичко да ти е НАЙ-НАЙ... ама стига вече. Първите месеци, ок... ама вече дете на 1 годинка ще се притрисам, ТЦ няма как да се прожектира тоя филм повече. И за 2рото и 3тото (ДАЙ БОЖЕ) ще знам - първата козметика нещо по-хубаво докато му свикне кожичката с третиране и козметика и после.. БОЧКО Grinning и крем здраве. Ааааааама страаашна съм стипца, а? Laughing

Сега си спомням още докато бяхме бременни Безобидничка как се опитваше да ни каже, че няма смисъл от туй-онуй и в хвърляне на скъпи неща. И все пак мисля че е нормално с първото дете, после всяка е с опит.
Като казах , къде си? Пак те е хванал мързела Whistling Ила, Ила да пием по едно следобедно кафе Hug

Хайде на следобедното кафе момичета Hug
Правих и един кекс, ама не ми се получи на фаца, тъй че... от нета ще ви почерпя

# 118
  • София
ей ма пак Simple Smile.
Това с козметиката мога да поспоря с който трябва Simple Smile. Като се роди Влади беше целия на люспи, с много суха кожа. В болницата го мажеха с биодерма ако не се лъжа и нищо. В нас пробвах с други тук и нищо. Хванах аз и си преварих зехтин и за една седмица го оправих детето.
Сега го закъсахме пак с кожата, много ни е суха и по бузките направо на рани е станал. Лекарката ми изписа А-Дерма и мажа вече седмица и нищо. Една торба с пари дадох и резултата е нула до момента. Та сега се чудя от къде да си намеря домашна свинска мас и като ще захвърля всичките тези скъпи козметики и ще си мажа детето с мас и ще видите как ще го оправя и хич ми е зор кое колко струва.

Къти според мен е нормално вече да почнем да ги оставяме.
Мен майка и сестра ми искат да го вземат така за да мога да си почина, че аз много изперках вече и съм много зле с нервите вече, много ми идва вече напрежението с работа и дете и къща и тн. Мъжа само де не съм го изгонила, всичко на него си изкарвам, но това е друга тема. Та нормално е, но аз не мога заради цокането нощем. Но пък аз ще го дам на ясла скоро. Хем ми е тегаво, хем знам че така ще е по добре и аз ще се поуспокоя.
Та давай си детето и не го мисли.

Оф да ви кажа голямо улеснение си е ходещо дете. Поне за мен . НЕ ми се налага да го нося или да го водя , друго си е като си щъпурка сам Simple Smile

Бегам аз да дремна с бребното малко, че имам нужда.

# 119
  • Varna
Здравейте, момичета!
Честит празник на нашето малко първо рожденниче- да е жива и здрава Дани и всички около нея!
Честит рожден ден и на мама Стели- само усмивки и желая!
Ааааааааааа, и на Мечева мъжа- и на него честито!
Гледам, супер разговор сте заформили. И аз съм на мнение, че не може да се сравняват бебоците- ми Бобо като ми е дребус - 8,200 гр кво сега, а голяма работа- яде си, бърбори си, спинка си. Тва с размерите от опит ми е ясно- баткото от 2 кг мръвка стана човек вече с две глави над мен. Яяяяяяяяя, мани ги тия, дето само се филмират, ми се опитват и други да вкарат във филма. Аз тук излизам с няколко майки, но не се сравняваме- всяка си е решила за себе си как си гледа детето и само си говорим и си правим весело.
Толкова засега.
Ще вземем да направим една разходка.
Много усмивки от нас!

Общи условия

Активация на акаунт