"Бързо времето минава, Февруарче на годинка става!" 10-та тема

• 29 668
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Абе, мОми, паднА ми завеската и на мене: и аз не съм по стадните представления, щото...абе напатила съм и аз, от преди да се роди детето, по повод въпроси "Ама вие още ли нямате дете", "Айде на тая почивка/екскурзия да се върнете трима", на новогодишни късмети все ще се подсмихват и ще шушушкат бебето да ни се паднело, и ред други все от този род, щото видиш ли женени сме от години. Така че се асоциализирах от такива и даже бягам със засилка. Сега пък ще ми сравняват детето. Не знам дали съм ви разправяла една "близка" приятелка как ме пита ама нормално ли роди, еййй герой си, ама още ли кърмиш, еййй, тц тц. Сега пък за дрехи, играчки и козметика за бебето - абе я у лЕво който ще ми прави сметка на кинтите дето ги харча. Някой да не би да ми ги плаща?!
Та, и тука в парка стада колкото ти дУша сАка, ама не - мерси. Самички си цъкаме където си искаме и изобщо не ми е терсене, напротив.

Направо се чудя кат сите тука сме "изолирани случаи", как се "сприятелихме" виртуално.  Heart Eyes
Мамита, я да си гледаме дечицата с любов и внимание както до сега, защото всяка мама е най-добрата мама за нейната си рожба и само тя му мисли най-доброто. Убедена съм в това Peace

# 121
Привет!
Първо искам да честитя празника на първата малката рожденичка Дани на мама Ани. Пожелавам и да бъде здраво, щастливо, обичано и усмихнато дете !!!!
Честит празник и на мама Стели. Много радост, здраве и късмет.
А също честит имен ден на таткото на Димитко! Да слуша много мама Ируканджи и малък Митко  Grinning

При нас тези дни е ужас. Не знам какво става. Това дете пищи нощем, буди се през 20-30 минути. Иска само да суче т.е. по цяла нощ. Опитах се две нощи да му давам да суче по-рядко, но така пищи, че никой от квартала не успява да спи. Опитваме се да го носим, друсаме, но е едно удряне, блъскане, огъва се, хапе ме, дращи. Реве ми се. Сега съм при мама и тате и имам помощ, не се оплаквам, но като тръгна на работа не ми е ясно с тези изпълнения как ще устискам, ще ме уволнят за нула време  Sad Миналата нощ заспахме в 5. Cry

Гери, съжалявам за яслите, че така се е получило. Дано намериш бързо такава каквато те устройва. А за ДК, поръчвах веднъж от такава софийска, частна, уж добра. Е, ужас. За първи път детето ми си сви устата и не иска да яде. А за отбиването може и така да е. Макар че аз искам да отбия, но за тази цел детето трябва да пие от шише, биберон или каквото и да е. При нас това е мисия невъзможна.
Къти, аз също бих оставила на твое място детето вече за ден-два някъде. Проблем с кърмене нямате. А и когато скоро детето няма да тръгва на ясли, не е излишно постепенно да се учи да свиква и с други хора. Поне това е мое мнение. А и да не подценяваме, че родителите имат нужда да бъдат сами и на спокойствие.
Аз моето дете днес го видях за 5 мин. Сутринта си доспивах, после бях на козметик и маникюр, той беше на разходка и сега спи и ми е много кеф да не ме закачат, особено след среднощния номер, който ми спретна.

Аз с други майки не се движа. Малко са ми грижите с моето ами и да ме нервят колко супер майки и супер деца са другите. Всеки все се опитва акъл да дава, да се хвали и това много ме натоварва.

Болничките се надявам вече да са по-добре и скоро да са здравички и вече без АБ.

# 122
Привет,мами!
Малко се освестих и явно всичките химии дето се тъпча дават ефект.ТА,бързам да се включа докато спи малкия гущер:)
Честито на Стелито и Дани,да са обичани и здрави!!!На мъжа на Мечева -честит имен ден и да я почерпи Wink
Ако някой пропускам-да му е честит празника и на него Mr. Green
Гледам,голяма дискусия се е оформила за събирането на мами с колички.Мен в района си ме знаят,че освен по работа за друго не съм особено разговорлива,като прибавим и темерут и социопат-картинката е ясна.И няма проблеми Twisted Evil
Мечева-ще задам въпрос:Във вашия парк други пейки без досадници няма ли?И що изобщо и отговаряш на тази ако е непозната.Възможно е да е била крайно скучаеща ама би трябвало да се усети при липсата на внимание от твоя страна,че не си подходящ обект за компания newsm78
Къти-твоята приятелка може да ти е леко завид за материалното положение или пък да няма опит с деца и за това да коментира така избора ти на Бочко,кой знае?И ако позволиш
Скрит текст:
свекито ти ми се струва ,че ще ти иска висока цена за гледането на детето.Дано не изляза права Crossing Arms
Хубава събота и много весели февруарчета:)

# 123
Нели и на мен така ми мирише тая работа, ама да видим Whistling
17.10 е и все още никой не е звъннал ЕВЕНТУААААААААЛНО да вземе детето  Laughing
Та, май ще си права

# 124
Къти, вземи да говориш с Тм. Да вземе отношение по въпроса, така де-той мъж ли е или лукова глава, пък и Мони е и негов син, нали😲

# 125
Здравейте Simple Smile

Първо Честит Първи Рожден Ден на Дани  newsm59 Пожелаваме и едно приказно детство и безброй палави моменти Simple Smile
Честит празник и на Стела и на ММ на Мечева   bouquet
За козметиката и ние сме с Бочко и Здраве даже от началото с домашна свинска мас, защото нашите гледат и имаме, така че Гери ако искаш мога да ти пратя един буркан само дай координати Simple Smile

За компаниите аз излизам с няколко майки и бъдещи майки, но рядко, в повечето случаи сме със сестра ми Simple Smile

Къти Нахалствай, както някой беше споменал никой не е длъжен да им гледа внуците  Joy

Хубава вечер момичета   bouquet

# 126
Нели Н  Heart Eyes няма как да вкарам подобно изречение на мъжа ми, защото той се грижи изключително много за детето Peace в смисъл, ако е някой небрежен тип, айде еди-дойди, ама при положение, че когато е в къщи, аз почти не си мърдам Д-то....
А и той майка си и баща си ги слага на място със и без повод, та... от него нищо не мога да искам в това отношение. Те просто са си такива.... утре като ми каже обаче остави го да го погледам ще й го рекна така тъничко, че ще го помни цял живот и няма да пита повече ЗАЩО не й оставям детето #Cussing out
Скрит текст:
все пак се обадиха в 18,30 за да ни кажат, че са ни взели яйца от село... дори не спомена на мъжа ми нещо от сорта на... "да дойдем да го вземем или да го докарате.." и мъжа ми й вика "кво стана, Мони щеше да гледаш днес" а тя му вика "ми малко така стана ама...." Tired
Ще видим, утре мисля да й разясня, че 2 пъти в месеца искам по 24часа само за мен и за мъжа ми. Графици ли ще си прави, планове ли ще си прави, все ми е тя. Crossing Arms

Нели  Heart Eyes ми тъй де, аз даже такава снимка й бях постнала преди известно време във фейса "Мила ми свекърво, държа да ти кажа, че никой не е длъжен да ти гледа внуците" Naughty
Така се смяхме с мъжа ми, че....

# 127
БЛАГОДАРЯ ви бг майчета от сърце! Много ме зарадвахте и развълнувахте!
Не мога да повярвам че мина година. Това беше най-хубавата ми година в целия живот. Дано всички напред са такива. Пожелавам си да сме здрави цялото семейство и много поводи за усмивки да имаме.
Цял ден ви мятам по едно око, но така и не ми остана време да пише. Беше много емоционален ден за цялото ми семейство. А сега тортата - Дани черпи Simple Smile))
http://zygo.snimka.bg/other/.846591.34706309
 Hug Hug Hug

Едитвам се - Честит рожден ден и на мама Стели Simple Smile и на всички именници също честито (мъжа на Мечева да се чувства поздравен Simple Smile

# 128
  • NE
Къти Ох то си е лукс да имаш свободно време, но и свекърва ти си изгърмя шанса. Тъй е тъпо, наистина.
Аничка Прекрасна торта и още по-прекрасна рожденничка. Сияете!
Мечева Честит рожден ден на ЙиуГиО. Нека да ти е жив и здрав, много да те слуша и боготвори.

Това моето диваче не се спря цял ден. Само виси и се чуди какво да събори. Дотук добре, ама се лепна и на конвектора докато го дръпна и рева беше ужасяващ. Поне не се опари.

# 129
  • София
Добър вечер!
Като за събота доста сте изписали мацки, браво това да се чете  Joy. Ще се връщам да ви дочета, че не успях, бързам само с отчета, че да не ме привикат Simple Smile
Алекс е добре, почна да яде пак, изяде си на обяд пюрето, че даже и кашата вечерта. И при нас нощното кърмене е 'n' на брой пъти, минимум 5-6. Подкрепам, че трябва майката да е готова да спре да кърми.
За стадните сбирки- не само, че не ги понасям, ами може би съм единствената мама, която няма нито една позната друга майка от квартала. Не понасям досадници и ми е много добре така.
За това ви обичам, тук намирам подкрепа и ценна информация, за което съм ви много благодарна!
Спокойна вечер!

# 130
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Аничка - прекрасни и сияещи сте  Hug Hug Hug

В 5,30 ме събуди средната ... пренесе се при нас Simple Smile ... събуди и малката ... и хайдеееее, вече привършвам второто кафе Simple Smile

Аз пък мно'о жаля, че няма покрай мен някоя луда майкиня да си джиткаме заедно ... Гери, ми се връзва на акъла, и когато има възможност и времето позволява се моткаме по цял ден в парка ... Аз не бих се прибирала по цял ден ... , ама сама ми доскучава ...
Със средната имах такава дружка и първите 2 години беше много хубаво ... Излизахме в 10 и се прибирахме към 18-19 ... Свобода, въздух и шматкане Simple Smile

Хайде, лек ден и ... усмивки  Heart Eyes

# 131
  • NE
Безобидничка Мерси за кафенцето. Имам нужда. Tired

От мен ще са сладките. Mr. Green

Снощи голямо ставане, голямо въртене. Имам чувството, че ни предстои двойна зъбна драма с горнитете резци. Много ми белее, а не беше така досега. Thinking
Реших накрая за ГС да си направя сама тортата. Хубава, лоша ... поне ще бъде от сърце. Детето ме кара да се развивам, което е огромното ми желание. Е майка ще хвърли някое рамо. Wink
Почнах да разучавам и този фондан. Когато малко време ми остане (някой слънчев ден) ще се пробвам и с него. То като имам всички инструменти не е толкова страшно. Blush

# 132
Добро утро и от мен!  Simple Smile
Вчера бяхме в свекървата,та не успях да ви пиша... Crazy Честит рожден ден на малката Дани-да расте спокойна и щастлива!  newsm59 Честито и на мама Стели!  Heart Eyes
Относно стадните изпълнения и аз съм от отбора на темерутестите майки-имам само една позната  мама от квартала,ама и с нея се виждам само по празници!  Crazy
Аз да попитам за записването на държавна детска кухня-знам,че месец по-рано се подава молба,а трябва и бележка от ЛЛ за алергии,обаче като бях при нашата на консултация тя каза,че после щяла да ми даде!  newsm78 Ако може някой да драсне как точно стават нещата,защото ми се струва ,че още с молбата се дава и тази бележка и ще трябва сега пак да се разкарваме до клиниката!  Crossing Arms

Благодаря ви,че ме успокоявате за бърборенето на малката,но и ЛЛ каза другия месец задължително да и кажа дали има някаква промяна,т.е. малката да реши да избърбори вече нещо!  Confused
Вчера ни пристигна столчето за кола от анлийския Амазон-много съм доволна,препоръчвам го!  Peace Материята му няма нищо общо със спарващите найлони на китайските столчета-надявам се и малката да пътува вече по-спокойно! Praynig http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00AE2OO0Q?psc=1&redirect … etailpage_o00_s00 За доставката използвах тази фирма GGBG.bg-коректни са,а и офиса им е на удобно място за мен-на метростанция Младост 3!  Peace http://www.ggbg.bg/
Къти-понеже свекърва ми е доста заета,та няма как да и оставям малката (освен за някой и друг час уикенда),но на майка ми редовно я оставям!Не за цял ден,защото от както отбих малката се приспиваме само на ръце,но все пак си е облекчение!  Peace

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 10:36 от sunny:*kiss

# 133
  • София
Добро утро.
Мерси за кафенцето и аз имам нужда, нашето диване снощи до 12 дивя и обикаля къщата, нощес пак се буди сума пъти и ми се събуди в 8 и нещо. Катери ми се по глава , по  какво ли не, че ме мързеше да стана  Grinning, но накрая станах.

Ние ще правим прощъпулника по рано, мислех да е на РД-то, но той до 19/02 ще си ходи като голям човек вече. Обикаля си къщата сам, навежда се и клакя сам и си взима играчки и си ги носи, та мисля другата неделя да му направим прощъпулника.

ani4ka_hris много сте хубави с малката пораснала госпожица  Simple Smile

nelli90 мерси за предложението. Ще видя какво ще направя тук с познати и ако не намеря ще ти пиша да ми пратиш ти.  Hug

Аз искам да поразпитам малко за вашите столчета за кола, че аз нещо хич не съм много доволна от моето и без туй нямам какво да си поискам за РД-то на детето - ще си искам едно ново столче, а нашето ще го продам.
Та какво не ми харесва в нашето - най вече това че за мен въобще не се захваща здраво към  седалката. Като съм сложила коланите на колата и столчето си се мърда, трябва да бутна предната седалка максимално назад за да ми фиксира столчето, но Влади вече много подпира и му е тясно.
Та най- важното ми питане е вашите столчета как успяват да се фиксират на седалките.
Другото което  ме дразни е че се изисква много сила от моя страна с тъпото копче за да мръдна седалката в легнало или седнало положение. И последно нещо не ме кефи седналото положение- не ми е много седнало , малко ми е полегнало.
Та моля ви дайте малко мнения как е с вашите.

Оставям ви , че дребното само ми дърпа ръката и ми е супер трудно да пиша

Хубав ден  Hug

# 134
Здравейте,мами  bouquet
Къти-браво на ТМ за самоотвержеността,и...дай боже всекиму HugПонякога от първия път е ясно какво ще следва и за в бъдеще
Скрит текст:
свекито визирам Mr. Green
А иначе ,браво за смелостта ти за собствена торта.
Мами,някоя успяла ли е да "премахне "бибероните като залъгалка за детето вече?Аз опитах и не ми се получи нещо newsm78А пък на 1година ще станат/станаха вече бебетата ни Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт