Тромбофилия

• 171 475
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, пак въпрос към вас. Взех да получавам големи около 3-4 см в диаметър сърбящи петна около мястото на поставянето на фраксипарина. Чакам отговор дали мога да го заменя с клексан, пък и търся в момента такъв, та въпроса ми е опасно ли е за бебето тази може би алергична реакция? Когато започнах да си слагам инджекциите нямах, но от скоро взех да ги получавам, не е нетърпимо, като не ги пипам,но се притеснявам да не навреди на бебо. Някой получавал ли е такива?

# 376
  • Пловдив
Моята приятелка получи същото и на нея го смениха с клексан.Не е опасно за бебо,не се безпокой.Чела съм,че на много момичета им става така от фраксипарина.Добре,че ми изписаха клексан.

# 377
  • София
easy rider, благодаря за изчерпателния отговор. А колкото до петната от фраксипарин и аз от скоро започнах да ги получавам. в началото нямаше проблем, но сега на всяко бодене се получава леко подуване и сърбеж, както и червено петно ако го чеша. Според доктора ми е нормално да получавам синини но не съм го питала за подобни сърбящи петна, понеже не сме се виждали. В събота- следващата, ще питам и за това. аз си мисля, че може би вече започваме да улучваме  места, вече засегнати от предишно бодене и затова става и по-болезненои се подува.

# 378
Благодаря момичета  bouquet Много труден за откриване е този клексан  ooooh!

# 379
И аз получех сърбеж след 2 месеца слагане...но Аг каза,че е нормално. Ако беше някаква алергична реакция, нямаше ли да се появи от 1вата инжекция,не от 60тата? Сърби малко.... после отшумява, даже бих казала, че туй като си ги бия вечер....в повечето случаи ме сърби чак на другия ден. И сякаш един ден сърби, др ден не.... може би се пренасища мястото... newsm78

# 380
  • София
И аз получех сърбеж след 2 месеца слагане...но Аг каза,че е нормално. Ако беше някаква алергична реакция, нямаше ли да се появи от 1вата инжекция,не от 60тата? Сърби малко.... после отшумява, даже бих казала, че туй като си ги бия вечер....в повечето случаи ме сърби чак на другия ден. И сякаш един ден сърби, др ден не.... може би се пренасища мястото... newsm78

да, и аз така мисля... според мен не е алергия, защото щеше да е появи в началото още. А както казах и по-горе - улучваме вече засегнато от боцкане място и затова се подува и сърби, не е нещо много дразнещо, ако не мисля за това, може даже и да не го усещам.

# 381
Даже забелязах, когато бодна на място където е бодуто, почти винаги изкарвам малко кръв, и усещам как самото лекарство влиза по-бавно, немога да натиска добре спринцовката, незнам аз  ли си го внушавам.Естествено,че влиза но не така плавно... Rolling Eyes

# 382
Всичко което казвате е и при мен. Местото почва да сърби чак на другия ден, ако не му обръщам внимание минава. И на някои места лекарството много бавно се инжектира, на други е лесно и лекарството влиза безпроблемно. Някъде кожата може би се е одебелила и боли когато иглата я пробива. Засега само един път съм си правила синина, голяма около 2-3 сантиметра. Благодаря за споделения опит момичета  bouquet

# 383
Взех си изследванията и аз.
Доколкото аз успях да разбера нещо от тях, имам нарушено усвояване на фолиевата киселина, както и хетерозиготен генотип 4G/5G(PAI), който било пречоръчително да се интерпретира в комбинация с генотипа за АСЕ и фактор XIII, за да се прецени комплексният им ефект.
При хетерозиготен генотип за 677С-Т(MTHFR) се наблюдава симтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност от 35%.
Сега чакам отново изследванията по първия генотип. Дано всичко да бъде наред. А и да излизат по-бързо, че .....
Вие какво ще кажете, мога ли да се успокоя малко или не са добри показателите и тепърва започва всичко.

# 384
  • Пловдив
Моите резултати бяха абсолютно същите.Пия повече ФК и се боцкам с клексан.

# 385
Здравейте момичета, присъединявам се към темата, тъй като и аз се оказах с тромбофилия. Моите резултати са хетерозиготен носител на R506Q (фактор V Laiden) и хомозиготен генотип 4G/4G за PAI. От скоро правим опити за бебе и от двата опита имам 2 БХ, поради което док. ме прати на изследването. Сега от една страна съм доволна че бързо открихме вероятната причина поради която не са се задържали, но от друга страна след като изчетох всичко тук, съм много притеснена  Sad  Аз толкова тежко ги изживях тези БХ че не ми се мисли направо в какъв страх ще съм при евентуален следващ двучертичков тест. Възхищавам ви се колко сте силни и се надявам да успея и аз да прихвана от вашата борбеност. bouquet

# 386
Здравейте момичета, присъединявам се към темата, тъй като и аз се оказах с тромбофилия. Моите резултати са хетерозиготен носител на R506Q (фактор V Laiden) и хомозиготен генотип 4G/4G за PAI. От скоро правим опити за бебе и от двата опита имам 2 БХ, поради което док. ме прати на изследването. Сега от една страна съм доволна че бързо открихме вероятната причина поради която не са се задържали, но от друга страна след като изчетох всичко тук, съм много притеснена  Sad  Аз толкова тежко ги изживях тези БХ че не ми се мисли направо в какъв страх ще съм при евентуален следващ двучертичков тест. Възхищавам ви се колко сте силни и се надявам да успея и аз да прихвана от вашата борбеност. bouquet

И аз съм хетерозиготен носител на R506Q (фактор V Laiden)... но без 4G/4G за PAI
С 2 спонтанни аборта съм, но в момента съм в 14г.с с терапия фракси+АП, така че спокойно... всичко ще бъде наред,поне аз така се успокоявам...а и краят със сигурност си заслужава.. ! Hug

# 387
Моите резултати бяха абсолютно същите.Пия повече ФК и се боцкам с клексан.

Ти в момента бременна ли си?
Аз от днес започнах да пия x4 таблетки фолиевата.
А за другото, чакам др изследвания дали ще са проблем при ново забременяване  Confused

# 388

Спокойно, момиче.  Знам, че е трудно,  всички тук треперим и живеем от преглед до преглед, или сме минали вече по този път. Бъди спокойна, всичко ще е наред следващия път, когато знаеш проблема и с подходящата терапия. Има толкова момичета, изкарали с твоята мутация. Успех и мисли положително.  bouquet

# 389
  • Пловдив
Мишленце,в момента съм в 21г.с.Изследването ми стана в 9г.с. и тогава ми изписа 3х3 ФК и клексан 0,4 сутрин.Аз се бях успокоила като пишеше няма тромбофилията,но моя док каза,че 4G/5G PAI при бременност си било тромбофилията и затова клексан.

Общи условия

Активация на акаунт