Тромбофилия

• 171 368
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
В 6-7 г.с.
Предишният път в 8-ма Sad

# 571
  • София
  Благодаря за отговора, малко тайно се надявах да кажете,не - не е необходимо...но явно ще се започва с клексана...само да успеем да намерим, че в апт. мрежа го няма...

Защо не назначават на вс бременни изследвания за тромбофилия, ами трябва да се загуби..  и след това задължително подлежиш на терапия.. От четене из форума разбрах за този проблем и изследвахме основния пакет без лекар да ни каже. Няма ли доктор Хаус.. да каже направете тези изследвания важни са или след като ги направим да има адекватно решение, а не различно трима лекари-
 имаме три назначения за хетерозиг носител на 20210 само клексан, клексан и аспирин и само аспирин.  И избора е май на бременното зайче..

# 572
За съжаление, е така. В същото време да се вярва на форуми също не си е работа Simple Smile Но доктор, който спира НМХ при такава мутация, без съществени показания, е за съд. Съжалявам за крайното мнение. Разбирам двоумения при хетерозиготен PAI, но фактор 2... Все едно, важното е, че вече знаеш на какви специалисти да се доверяваш. Ако можеше обаче другите  "специалисти", дето не разбират, да си траят, вместо да заблуждават......

# 573
Привет! Simple Smile          
  Искам да ви попитам има ли някоя от вас  с назначена терапия при положение, че има само 20210 мутация, чета че повечето имат и други фактори. Д-р Дяволов попита кой ви я назначи,а в случая беше самоназначено изследването и ето ти резултата... И назначи само аспирин.   Д-р Паскалева назначи веднага клексан и аспирин. А доц Русев само клексан. Артт е 30 при норма 31-35
Аз съм с фактор 2- хетерозихот. В началото редувах АП и фракси, но при мен се оказа, че аспирина не ми влиае много добре. Засега само с НМХ-то съм идеална (да чукна на дърво). За твое успокоение АГ-то ми от ЖК и местен явно неразбиращ хематолог същото като при теб бяха казали „само евентуално по едно аспиринче на ден” нищо страшно. Добре че не се доверих на тях, а послушах момичета тук и потърсих компетентентно мнение. Иначе изследванията също си бяха по мое усмотрение след един аборт в 6 г.с., иначе ми казваха няма да трябва, правят се чак след два-три.  bouquet

# 574
  • София
 Те абортите май за нищо ги нямат....два, три...кво толкова..  А дали не искат подобни изследвания предварително като застраховка за добро износване защото не е съвсем доказано, че тромбофилията е причина, иначе защо не включат тези изследвания като задължителни..Просто си мисля..Или е модерна тази тромбофилия или безхаберно се отнасят нашите лекари и чакат да се изследваме и лекуваме от интернет,форуми и пр.
И клексан изписват, а го няма ..е да ходя в чужбина ли? Sick

# 575
Истината , че за да се случи един аборт причините може да се хиляди и никой не може да докаже на 100% какви може да са те ( изкл. доказан генетичен  проблем на плода ) .Аз лично  имам същата последователност на абортите и направих всички възможни изследвания (  а колко още сигурно има - но няма как да си направим).Единственото при мен се откри положителен крос мач тест , появил се от раждането на сина ми преди цели 8 год .Сега съм бременна и въпреки всичко ми се предписват всички терапии които могат да съществуват за една проблемна бременност - АП , вливания и фраскипирин.Като последното ми е за  всеки случай .Глупавото че е ми е предписан през ден - порф.Паскалева от 3 *та градска казва , че няма таква терапия в световната практика , защото фраксипирна действа до  24 часа и това е напълно безмислено в моя случай ( аз съм смао с 4г/5Г и без друго вродени или придобити тромбофилии) .Всеки лекар каква различно , мисля че или трябва да се довериш на един ли на интуицията си  и да се молим всичко да е наред до края .Аз фраксипирна все още не съм го започнала , но пия АП и правя вливаниятаа на Октагам като вярвам че причината е положителния крос мач- за сега бебето върви напред с няколко дни и се надявам,че добре се храни !
Стискам палци за добър финал и при двете ни !
Истината , е че изпитвам неистов страх от тия лекарства да не навредят на бебето ми , имаме случай на дете с вродена слепота в семейството ми ,а четох някъде  , че аспирина увреждал и очите - направо не  знам как ще избутам до края от страх !
Здравей Виолетке,
Аз също имам положителен крос мач и препоръка за 2 вливания с Октагам или Имуновенин и след месец пак крос мач Отделно пия Преднизолон кортико, Азитрокс и Валтрекс. Правила съм всички възможни изследвания( или поне така мисля)- единствените отклонения са: вит Д е на долна граница и пия по 20 к. на седмица-назначен от ендокринолог. И не усвовояване на фолиева киселина, зарди което пиех по 4 т/дн Мета фолиева киселина. Имам живо родено дете на 6 год и след това 2 мисета, синехия след 2-рия мисед и после и 3-ти. Мисля, че няма да преживея повече  #Crazy
Правиха ли ти вливания Октагам/Имуновенин през бремеността? Колко често? Къде ти ги правеха?
Благодаря ти предварително!

# 576
Здравейте, Паскалева ми отговори на мейла.
Припомням, че съм хомозигот по MTHFR AC667T и носител на 4G/5G.
Ето за инфо :

Алелните варианти, които носите за риск или предразположение за клинична изява на тромбофилия е нисък. Приложението на НМХ - 0,4 ml Fraxi/d е по-скоро свързано с всички други съпровождащи състояния и провеждащо се лечение. 3-4 дни преди 21 декември поставяйте 0,4 ml Fraxi/ сутрин между 6,00 и 7,00 и елате около 4-ти час след като сте си поставили подкожното инжекция. Ще изследваме ниво на хепарин в плазмата и ще определим подходящата доза. Изследването и консултацията се осъществяват в рамките на 1 час. Засега всички изследвания на кръвна картина (вкл. тромбоцити)  и фибриноген са в референтни граници и отклоненията не са значими.

# 577
  • София
Супер, ето план на действие Wink
Всичко ще се нареди  Sunglasses

# 578
Здравейте, Паскалева ми отговори на мейла.
Припомням, че съм хомозигот по MTHFR AC667T и носител на 4G/5G.
Ето за инфо :

Алелните варианти, които носите за риск или предразположение за клинична изява на тромбофилия е нисък. Приложението на НМХ - 0,4 ml Fraxi/d е по-скоро свързано с всички други съпровождащи състояния и провеждащо се лечение. 3-4 дни преди 21 декември поставяйте 0,4 ml Fraxi/ сутрин между 6,00 и 7,00 и елате около 4-ти час след като сте си поставили подкожното инжекция. Ще изследваме ниво на хепарин в плазмата и ще определим подходящата доза. Изследването и консултацията се осъществяват в рамките на 1 час. Засега всички изследвания на кръвна картина (вкл. тромбоцити)  и фибриноген са в референтни граници и отклоненията не са значими.

Моите показатели са абсолютно същите като твоите.
Засега пия по 3 таблетки ФК. Поне до края на януари ще съм така. После ще се бебеправи. И се чудя към кой док да се насоча да ме наблюдава!?
Тия в Сф са ми на 100 км. Някакви идеи? От Пз съм.

# 579
Благодаря ти, Brayda  Hug
Дай Боже Simple Smile

Мишленце0283, тази доза на ФК е височка. Вече се отричат тези хиляди таблетки Б9, с които да наваксаме дефицита. Даже се коментира, че в големи дози и продължителен прием може да бъде канцерогенна...
Аз пия по 2 таблетки сега, бременна съм в 11 седмица.
Предполагам, че по-натам ще ги намалят на 1т. Ще изследвам фолат и ще решим.
Иначе от ноември 2015 до октовмри 2016 - почивах и не съм пила ФК изобщо.

А иначе аз съм от Плевен и на мен са ми на 180 км. докторите Simple Smile
Но специалистите са в СФ. Няма начин  Peace

# 580
  • Пловдив
ох,направо съм много притеснена Sad никъде няма клексан,а д-ра ми е в отпуск и съм безпомощна,а сама ме е страх да мина на фраксипарин.

# 581
  • София
чух, че зибор взимат хората, като няма клексан или фракси, може да потърсиш или да се чуеш с доктора по телефона

# 582
Успокой се, според мен си мини на Фракси докато не се върне док.
Активното вещество май си е едно и също - прочети.
А иначе в болницата би трябвало да имат такива препарати.
На мен ми казаха, че те са с приоритет и първо там зареждат винаги.
После излиза в аптечна мрежа.

# 583
Когато бях бременна ми се наложи да правя вливка в клиника Малинов една сутрин. Бях си забравила инжекцията клексан всъщи и помолих сестрите да ми сложат като си я заплатя. Имаха само фракси и отидоха да попитат доктор дали няма пробрем - нямаше- боцнаха ме с фраксито, а от сл ден продължих с клексан. Проблеми не съм имала bouquet
ох,направо съм много притеснена Sad никъде няма клексан,а д-ра ми е в отпуск и съм безпомощна,а сама ме е страх да мина на фраксипарин.

# 584
  • Пловдив
Благодаря ви момичета :* .В аптеката ми казаха,че съдържанието е различно и да не решавам без д-р,но щом в болницата така са направили е решение.Фракси ще намеря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт