Тромбофилия

• 171 361
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
Магнитке, старост- нерадост  Joy

# 91
  • София
Здравей Тайга, честито бебенце!! Да ви носи много радост и да го кръстите с най-красивото и специално име Simple Smile Ние с теб сме се засичали в една тема за мисед аборти. Направих си изследвания, имам имунологични и геенитични отклонения, ще имам терапия.

Предполагам, че си много заета сега, но ако имаш време и желание, може ли да напишеш как премина бремеността при терапията. Родила си малко по-рано, имаше ли усложнения? При терапия едва ли не гарантират, че няма проблем, но аз много се плаша.

Това ми е резултата:

Повишена популация на „утеринни“ НК клетки. Хомозигот по мутантен алел на PAI и хетерозигот по мутантен алел на MTHFR (C667T).
За вливане на 20 мл Интралипид 2-4 дена преди овулация и повторно 2-4 дена след положителен тест за бременност. Аспирин протект х1тбл през ден преди и по време на бременност. От 3-та г.с. Клексан 0.4 през ден до 5-ти месец.
Фолиевата к-на да бъде –МЕТА форма.

Настоявай да оставаш при бебенцето колкото ти дават, носи им подаръци, опитвай само с кърма, за съжаление в БГ, особено в държавна, а ти сигурно си в такава заради базата, е малко феодално отношение на принципа ние сме шефа Simple Smile

Много прегръдки и възстановяване.

# 92
При терапия едва ли не гарантират, че няма проблем, но аз много се плаша.
Терапията много подобрява шансовете за живо и здраво бебе, това е доказано с годините, но бременността си остава рискова до края.
Тайга роди отдавна, надявам се, че бебенцето е добре и е наваксало с теглото.

# 93
Четох я Тайга някъде по темите, че са добре.

# 94
  • София
Аз бях на хард терапии и с двете ми успешни бременности или: след овулация аспирин протект и дуфастон,неофолик мета години наред приемам, след + тест минавам на фраксипарин 0.4 и вагинално утрогестан, медрол, неупоген, вливания на първия път Киовиг, а с беба Октагам. Фраксипарина беше до самия финал и след операцията. Вярата в терапията е 50% път към успеха.

# 95
  • Варна
Здравейте! Радвам се, че сте се сетили за мен!
Нашето бебе е вече на два месеца и е добре.

Но подред - аз съм с мутация 4G/4G, която е сравнително безобидна, но въпреки всичко бременността ми беше много тежка и проблемна. Бях през цялото време на терапия с Фраксипарин 0.3 и АП, което - вярвам - е и причина за добрия финал, но лежах в болница за задържане три пъти. Според лекарите това по-скоро няма връзка с тромбофилията ми (много чувствителна матка, постоянни контракции), но така или иначе, преждевременните раждания са характерни при наличие на мутации.
Борис се роди в 33-та седмица, тежеше 1.900 кг и остана в болницата три седмици.
Цитат
Настоявай да оставаш при бебенцето колкото ти дават, носи им подаръци, опитвай само с кърма, за съжаление в БГ, особено в държавна, а ти сигурно си в такава заради базата, е малко феодално отношение на принципа ние сме шефа Smile
Бях в частна болница и отношението беше без забележки. Цедях и носих кърма, разрешиха ми да го докосна и подържа на десетия ден. С днешна дата е наваксал килограмите, но все още обикаляме по прегледи - правихме трансфонтанелна ехография, бяхме при гастроентеоролог и невролог, предстои очен и кардиологичен преглед. Засега всичко изглежда наред, но притесненията си остават.

# 96
Тайга, Борис е едно от любимите ми имена. Hug

# 97
Тайга, не пропускай и рехабилитацията.
Тука има и раздел недоносени и там има страшно много информация. А във фейса има група- нашите недоносени деца.

# 98
fatoumata ти къде си раждала?
Да те питам, на нашите деца правят ли генетични изследвания при раждане за тая скапана тромбофилия. В неонатологията ми казаха, че са направени, но щом никой нищо не ми е казал значи няма проявление. Обаче сестрата която ми обгрижваше детето ми каза, че по скоро не правят. То е ясно, че след време ще я бода, но засега не знам дали носи тоя моя скапан ген.

# 99
  • София
Тайга, Борис също значи животното барс. И на мен много ми харесва името. Дано всичко е наред отсега.

А някои някакви хранителни добавки пие ли? Може ли да ми препоръчате АГ в София с отношение към тромбофилия/имунни проблеми? Моят ми предписа само неофолик мета до положителен тест, но имунолога даде и други неща вкл. преди овулация. Искам някой, който предписва...Simple Smile

# 100
fatoumata ти къде си раждала?
Да те питам, на нашите деца правят ли генетични изследвания при раждане за тая скапана тромбофилия. В неонатологията ми казаха, че са направени, но щом никой нищо не ми е казал значи няма проявление. Обаче сестрата която ми обгрижваше детето ми каза, че по скоро не правят. То е ясно, че след време ще я бода, но засега не знам дали носи тоя моя скапан ген.

Със сигурност не се правят при раждане, нито по-натам, освен ако самите вие не заведете детето за изследване. По принцип е добре да се направят, защото при редица случаи е разумно да се приложи профилактика (при същите рискови случаи, както при възрастни - при продължително залежаване, травми, гипс...), да се има предвид при продължителни пътувания, да се знае предварително за момичетата, така че като пораснат, да не приемат противозачатъчни, както и да си знаят, че ще им бъде необходима профилактика при бременност.

# 101
  • Враца
Здравейте момичета,
Вие по време на бременност приемали ли сте утрогестан и смятате ли, че е несъвместим с тромбофилията. Изписан ми е в ударна доза, но навсякъде чета, че е по приемливо да се приема дуфастон.

# 102
Малкият се роди във Франция. Никъде не изследват бебета за тромбофилия. Моите са момчета, но ще имам предвид, че може да носят съответния ген. Докато са деца, проблем с тромбофилията няма.
Утрогестан съм приемала на поразия и с голямото, и с малкото дете. Не съм чувала да е несъвместимо с тромбофилията, не знам.

# 103
За съжаление, не е точно да  няма. По-малка е вероятността да се проявят проблеми в детска възраст, но я има.

# 104
Какви проблеми имаш предвид? Не съм проучвала този въпрос, но доколкото съм чела конкретно за Ф5 Лайден, той може да създава неприятности при възрастни.

Общи условия

Активация на акаунт