Тромбофилия

• 171 399
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
Аз защо останах с впечатление, че при разширения панел от амниоцентезата бих могла да изследвам плода и за тромбофилия?

# 121
Друго се сетих да попитам, защото генетиката ми е абсолютна тъмна индия.
Полът на детето влияе ли на носителството на тоя ген?

# 122
Аз защо останах с впечатление, че при разширения панел от амниоцентезата бих могла да изследвам плода и за тромбофилия?
Тромбофилията не е болест, все пак. Няма какво да се тревожим излишно.
Ако не бях забременяла, изобщо нямаше да знам, че имам фактор 5. Сега знам, но не планирам нови бременности и с рибено масло и червено вино мисля да се профилактирам барем още някоя и друга годинка  hahaha
Сигма, не знам. Едва ли зависи.

# 123
  • Варна
А може ли да обясните взаимовръзката между тромбофилията и противозачатъчните средства Thinking

# 124
А може ли да обясните взаимовръзката между тромбофилията и противозачатъчните средства Thinking
Пушенето и някои видове противозачатъчни са фактори, които повишават риска от тромбози. Просто трябва да се консултираш с гинеколог, те знаят кое противозачатъчно е безопасно за твоя случай.

# 125
Естрогените сгъстяват кръвта.

# 126
  • Варна
Разбрах, благодаря Peace

# 127
Тромбофилията не е болест, все пак. Няма какво да се тревожим излишно.
Ако не бях забременяла, изобщо нямаше да знам, че имам фактор 5. Сега знам, но не планирам нови бременности и с рибено масло и червено вино мисля да се профилактирам барем още някоя и друга годинка  hahaha
Сигма, не знам. Едва ли зависи.

Ах, това червено вино. Laughing Ще наблегна на него - по една чаша вечер ли е дозата?
Вече сънувам генетика, вярвате ли ми. Освен тромбофилията имам и други проблемчета с хематологична насоченост освен Тромбофилийката.

# 128
Здравейте, пак!
Оказа се, че имам хомозиготно носителство на 4g/4g. Идната седмица ще ходя в МД София на консултация с генетик. Бихте ли ми препоръчали достатъчно надежден такъв от там? Чувала съм хубви отзиви за Кременски. Дали генетиците от 2ри ет.на медицинския център са достатъчно добри?
Каква терапия изписват преди планирана бременност-знам за прием на асп.протект от 15 ден на цикъла до края му.
Аз имам една успешна бременност, но бебето изоставаше от 25 сед., за щастие без последващи усложнения. Тогава никой не се сети да ме насочи към такова изследване. Втората завърши с аборт в 24г.с.

# 129
Имам приятелка в момента бременна след инвитро, бебето започна да изостава и доплерът показа, че има проблем с кръвъносен съд, кръвотока. Предписаха й някакви съдоразширяващи и нещата се оправиха.
Но това е конкретно за нейния случай.

# 130
  • Русе
Здравейте, и аз съм с тромбофилия бременна след един мисед и едно мъртво раждане в 28 г.с.Сега  съм в 14 г.с .Да знаете някой лекар в гр.Русе  който да се занимава с този проблем.За сега пия само аспирин протект.

# 131
  • София
Milá, otočí pri doc. Konova ot pleven nezabavno, na men mi naznachiha terapia predo zabremenqvane, a pri polojitelen test se list i druhí lekárstva za razrejdane na kruvta. Pisha ot telefón, sijalqvam za latinicata.

# 132
Здравейте! Искам да попитам лечението за тромбофилия кога се назначава : преди забременяване или  по време на бременност? Имам и още един въпрос, т.к. направих спонтанен аборт преди около 40 дни, докторът ми изписа противозачатъчни, които да пия след като ми дойде цикъла, има ли опасност да ги употребявам след като имам тромбофилия? Може ли да ми се сгъсти до толкова кръвта, че след 3 месеца това да ми попречи да забременея? Питам, ако някой има опит в това...

# 133
Като цяло приемът на противозачатъчни при тромбофилия е силно противопоказен. Могат да ти докарат дълбока венозна тромбоза, емболия, инсулт и пр.  Това обикновено е първото, което се казва на всички жени и момичета, при които се установи каквато и да е мутация, свързана с тромбофилия - никакви хормонални противозачатъчни. Терапията иначе зависи от вида на мутациите и други фактори - може да нямаш никаква профилактика преди бременност или да пиеш аспирин протект, след зачеване може да ти назначат съответно аспирин протект или направо фраксипарин или клексан. Аз лично бих потърсила консултация с  друг специалист, не този, който при установена тромбофилия предписва хормонални противозачатъчни.

# 134
Благодаря! Така и ще направя!

Общи условия

Активация на акаунт