Тромбофилия

• 170 489
  • 769
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Аморе,
За синините специално съм питала имунолог - могат да са признак на тромбофилия. Аз откакто пия аспирин протект (7-8 месеца) имам чувството че по-бързо ми се разнасят.
Също по време на бременността може да ти се случи изтръпване на крайник за по-дълго време.

Стискам палци да си се възстановила вече и всичко да върви добре занапред  Hug
Здравейте,  момичета!
Радвам се, че намерих тази тема.
Имам два миседа в 5г.с. и 9г.с. миналата година в рамките на 4 месеца. При втория аборт ми пробиха матката и се наложи спешна лапаротомия. Отвориха ме през корема и ме зашиха. Казаха ми да изчакам 6мес. и преди да запопнем опити отново да изследвам тромбофилия. Това и ще направя. Но бих искала да попитам ако някоя от вас знае дали синините, които получавах много лесно и дълготрайно докато бях бременна са признак за тромбофилия? Споделих го с АГ-то ми, който ми беше назначил да пия аспирин протект, и той каза, че било от аспирина. Вие какво мислите по въпроса?

# 736
Аморе,
За синините специално съм питала имунолог - могат да са признак на тромбофилия. Аз откакто пия аспирин протект (7-8 месеца) имам чувството че по-бързо ми се разнасят.
Също по време на бременността може да ти се случи изтръпване на крайник за по-дълго време.

Стискам палци да си се възстановила вече и всичко да върви добре занапред  Hug
Здравейте,  момичета!
Радвам се, че намерих тази тема.
Имам два миседа в 5г.с. и 9г.с. миналата година в рамките на 4 месеца. При втория аборт ми пробиха матката и се наложи спешна лапаротомия. Отвориха ме през корема и ме зашиха. Казаха ми да изчакам 6мес. и преди да запопнем опити отново да изследвам тромбофилия. Това и ще направя. Но бих искала да попитам ако някоя от вас знае дали синините, които получавах много лесно и дълготрайно докато бях бременна са признак за тромбофилия? Споделих го с АГ-то ми, който ми беше назначил да пия аспирин протект, и той каза, че било от аспирина. Вие какво мислите по въпроса?
На колене се моля за това! Благодаря ти  Hug
Аз по принцип синини не получавам лесно , а и да се ударя бързо ми минават, но докато съм бременна и от най- лекия удар и ми посиняват краката и се разнася синината и дъъълго не минава. Аспирин протекта го започнах втория път само от 6г.с. Първият път не го пих, но пък не си спомням за синини да съм имала. А също така по време на Б често ми се случваше да получавам тежйо прескачане на сърцето и двата пъти. Все едно има нещо в кръвта, което трудно минава през сърцето. Това може ли да е признак за тромбофилия?
Ох, много са ми въпросите Simple Smile
Хем се радвам, че отново съм на фронта , хем ставам по-неспокойна за причината, която искам да открия за миседите. Направо ме е страх да забременея.

# 737
Какво значи ако АПТТ падне до 28 при норма 31-35, след терапия с Клексан?
Че кръвта е разредена или обратно... newsm78

# 738
Фибриногенът показва съсирването.

# 739
Но той никога не е в норма при терапия.
АПТТ явно не се следи от вашите лекари, но доц.Русев държи само на него.
Незнам защо са различни наблюдаваните показатели...
Аз питах за АПТТ..и какво значи ниската стойност..но както и да е

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 20:01 от CAFFEDELMAR

# 740
С цялото ми уважение доц. Русев няма нужната специалност.
Той е имунолог.
Аз съм с проблемен фактор 5 и моят фибриноген винаги е бил в норма при терапия.
Тромбоцитите като са ми играли, е било заради анемията.
Не знам какво е при тромбоцитопения, обаче.

# 741
Не споря кой колко е компетентен, но неговата терапия за мен досега е подходяща и адекватна.
Не получих отг на въпроса си-така че не ми се коментират лекари. Отдавна приключих с това.
Нямам тромбоцитопения, а тромбофилията ми е изследвана в клиника Мемориал в Турция и никак не е безобидна-напротив. Проф. Кахраман е дала одобрение за др Русев, поради интелигентния му подход при загуби следствие нарушения в кръвосъсирването.

# 742
Caffedelmar, никой тук не е длъжен да отговаря на въпроси, камо ли по точно очакван начин - всички споделяме знанията и информацията, доколкото ги имаме, а питащите преценяват сами кое и доколко им е полезно. За конкретни въпроси си има специалисти и специализирана литература, пък и недотам специализирана - един от първите резултати при бързо търсене в Гугъл дава доста подробна информация по въпроса за АПТТ и отговаря на въпроса Ви дали ниската стойност означава "разредена" кръв или обратното: http://www.arsmedica.bg/lab/hemostaza/aktivirano-partsialno-trom … oplastinovo-vreme. Фактът, че споменавате, че лекуващият Ви лекар държи единствено на това изследване по отношение терапията с НМХ, показва, че той не е безкрайно наясно точно в тази сфера и затова Герда Ви е обърнала внимание, че специалността му е друга. Ако прелистите темата назад, ще видите и че единственото адекватно изследване за терапия с НМХ е анти-Ха. Поздрави и успех!

# 743
Здравейте и от мен! Аз съм хомозиготен носител на MTHFR. Искам да си направя допълнителни изследвания, от които да стане ясно имам ли повишен риск за съсирване на кръвта или не. В момента съм бременна в 5 г.с. и ми е необходимо, за свое успокоение, да знам имам ли нужда от някаква терапия, или не newsm78
Въпрос към всички Вас, които сте на терапия с НМХ - кои показатели са Ви изследвали преди да Ви я назначат? Четох за тромбоцитно-левкоцитни агрегати, анти-Ха, фибриноген. Кое от всичките (или най-добре всичките  newsm78) да изследвам? Нещо друго ако е необходимо?
Знам, че трябва да си намеря хематолог, и то бързо, защото искам още в началото на идната седмица да изследвам каквото е необходимо и с резултатите при доктора. В тази връзка бихте ли ми препоръчали някой хематолог от Хематологията в Дървеница (ако някой ходи там)? Буквално на две крачки ми е и ще ми е много удобно.

Да допълня, че имам една успешна бременност и един мисед в 8 г.с. още преди да разбера за тромбофилията.

# 744
Само MTHFR  ли си изследвала? В другите фактори имаш ли проблем?

Аз следя фибриноген. Една ПКК с хемостаза ми е достатъчно.

Може да пишеш на мейла на НГЛ и да си зададеш въпросите за консултация - ngl@abv.bg
http://genetika.maichindom.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8/

Но от собствен опит препоръчвам да направиш консултация и с проф. Паскалева.

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 14:03 от Анонимен

# 745
Фактор V Лайден, фактор II и PAI са ми ОК. Изследвах пълния пакет в НГЛ. Само хомозигот по тази мутация излезна.
Разбрах, че повечето от Вас ходят при проф. Паскалева, дори и писах и имейл. При нея с предварително записан час ли се ходи? Дали ще мога да се вредя за идната седмица  newsm78

П.П. И все пак ако някой се включи с хематолог от Хематологията, ще ми е от полза  Hug

# 746
Там не можах да открия специалист по Тромбофилия, с който да си пасна.

Направи си уговорка утре по телефона с Паскалева и преди непосредствено да тръгнеш звънни по телефона, че веднъж тръгнах, а тя беше отишла да изпитва студенти.
Но до колкото азз разбирам проблем само в MTHFR е само за прием на мета фолиевата киселина.

КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯМИКРОБИОЛОГИЧНА ЛАБОРАТОРИЯТРАНСФУЗИОННА ХЕМАТОЛОГИЯ
Началник отделение:

проф. д-р Ива Паскалева

За контакт:
02/9211 364 – Регистратура
02/9211 363 – Лекари
02/9211 365 – Дежурен лаборант
02/9211 361 – Началник отделение, e-mail: paskaleva@hearthospital.bg
02/9211 375 – Р. Колева – Старши лаборант (тромбоцитна функция)
02/9211 368 – Р. Кирова – Старши лаборант (хемостаза)

Лекари:

д-р Добринка Динева - главен асистент

д-р Д. Дончева - главен асистент
Старши лаборанти: Росица Колева, Райничка Кирова

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 15:09 от Анонимен

# 747
  • София
Maslenka,
Може би е добре да изследваш и MTRR - той влияе на усвояването на Б12 и често е свързан с мутациите на MTHFR.
Успех, стискам палци всичко да е наред до край  Hug
Здравейте и от мен! Аз съм хомозиготен носител на MTHFR. Искам да си направя допълнителни изследвания, от които да стане ясно имам ли повишен риск за съсирване на кръвта или не. В момента съм бременна в 5 г.с. и ми е необходимо, за свое успокоение, да знам имам ли нужда от някаква терапия, или не newsm78
Въпрос към всички Вас, които сте на терапия с НМХ - кои показатели са Ви изследвали преди да Ви я назначат? Четох за тромбоцитно-левкоцитни агрегати, анти-Ха, фибриноген. Кое от всичките (или най-добре всичките  newsm78) да изследвам? Нещо друго ако е необходимо?
Знам, че трябва да си намеря хематолог, и то бързо, защото искам още в началото на идната седмица да изследвам каквото е необходимо и с резултатите при доктора. В тази връзка бихте ли ми препоръчали някой хематолог от Хематологията в Дървеница (ако някой ходи там)? Буквално на две крачки ми е и ще ми е много удобно.

Да допълня, че имам една успешна бременност и един мисед в 8 г.с. още преди да разбера за тромбофилията.

# 748
Здравейте момичета, взех си резултатите за тромбофилии. Оказа се, че съм хомозиготен носител 4G/4G и  хетерозиготен носител С/Т  на MTHFR мутация С677Т. Докато се свържа с лекар, моля ви кажете какво значи това, опасно ли е , тъй като в момента с приятеля ми правите опити отново за бебче/ имам мисед в 9г.с/ Благодаря ви предварително!

# 749
Светлето03 предполагам при бременност ще ти назначат терапия с фраксипарин/клексан и също ще трябва да приемаш мета фолиева киселина.

Общи условия

Активация на акаунт