Бъдещи мами през януари V :)

• 15 604
  • 265
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
 ето и аз бързам да се отчета с резултат от видеозона. Бебенце е момиче и таткото е много щастлив за това. Аз обаче сам много притеснена, защото ми казаха че е около 600 гр., а пак според мен вече трябваше да е по - голяма. Тази която ме гледа на видеозона каза че всичко е наред. Доктора пък ми каза в понеделник след опипване на корема, че бебето расте нормално. Като чета колко са големи вашите бебчета и започвам да се тревожа дали всичко е о.к. Възможно ли е да е така, защото сам вегетарианка и само от време на време хапвам риба и бяло пилешко месо? Кажете моля ви как е при вас.

# 91
Абсурд е защото си вегетарианка да е по-малко бебето.
А и то не е толкова малко-нормално е.
Много добре правиш даже че не ядеш месо освен риба и пиле.
Защо ти е да замьрсяваш с излишни токсини и своя и организма на бебето.
Продьлжавай все така и лека бременност!!

# 92
  • Варна
Gergana, не се притеснявай- може видеозона да не е отчел правилно, освен това ти си в 26 г.с., а аз и Slunce сме почти в 30 г.с.Не е от вегетарианството- всичко е наред, след като лекар ти го е казал. Grinning

Момичета преживях най- голямата си уплаха от както съм бременна- преди десет минути във Варна имаше доста здраво земетресение, което продължи около половин минута Neutral Face . Хубаво разлюля/а аз съм на ниско- трети етаж/, а аз така се уплаших, че подскочих поне метър над стола Sad  Sad  Sad . Мразя земетръси Sign Exclamation

# 93
  • Варна
Уфффф и аз се събудих от земетресението и се разсъних. И сега седя тука и чета. Дано ми се доспи по-скоро, че утре съм на работа.

# 94
И за мен това беше най-големия стрес за цялата бременност. По принцип не се страхувам от земетресения, но сега докато разбера какво става......
Katusha, ти при Давидков ли ходиш на ехо? Какви са ти впечатленията от него?
Иначе, момичета вие купували ли сте вече нещо за бебоците, че аз вече имам голямо желание, ама нещо все се въздържам.

# 95
Добро утро, бъдещи майчета!
Днес и аз съм си вкъщи (аз работя 3 дни в седмицата) и мога дасе включа отново.
Гергана, щом ти казват, че бебето расте нормално, значи е така. Не се притеснявай излишно, може грешно да са измерили на ехото. Мен тука изобщо не ме мерят с ехо цяла бременност (всички жени де), пък се раждат пак нормални бебета, само с опипване. Миналия път точно с опипване разбраха, че е малко. Иначе честито, че е момиченце! Ние решихме тоя път да не искаме да знаем какво е, за да остане изненада за раждането. Но съм адски любопитна.
А, това с месото не е трагично, и аз не ядех отначалото като много ми се гадеше, но докторката каза, че кашкавала и яйцата ми набавяли същите неща като месото.
Аз така съм се побъркала с тая командировка на мъжле, че не можах да спя.
Оня ден един колега разправяше за раждането на жена му, та ми се изправиха косите. То вярно, че бебето е било 4.5 кила, ама все пак...
Аз ще спирам, че Дани се буди. Днес нямаме плуване Cry , иначе всеки четвъртък сутринта поне ми е запълнена, а и той е уморен и после яде и спи добре.
Чао засега, Сара

# 96
  • София
И тук се усети заметресението.Точно свърши Big Brother и се намествах, как по-удобно да си направя "гнездото" Grinning  за лека нощ и разлюля. Явно е било доста по-слабо отколкото във Варна, защото не бях сигурна какво става докато не видях, че лампата се люлее.
Слава богу сега по новините съобщиха, че не се очакват вторични трусове. Мен много ме е страх от природни бедствия.

Момичета много добре изглеждате на снимките. Колко сте слабички, само коремчета напред Grinning .

# 97
Съжелявам за уплаха на всичко мами от Варна, добре че е било лекоо.

За Гергана: Спокойно и аз съм вегетарианка, почти не ям месо, яйца хич не понасям, мляко дори пия трудно.
А моето бебе е голямо - доктора каза че може и да сме 31 седмица, това със седмиците е много объркващо.

И друго каза доктора, но трябваше да преспяя, че ми дойде много снощи. Има вероятност бебо да се роди преди Нова година и то секцио, защото съм нямала фигура да родя нормално и съм била мъка за всеки гинеколог. Та сега ще ходим още няколко пъти на изследвания и на ехограф по начесто, и ще видим как се развива бебо и ако така вървят нещата може да се сдобия с бебе по Коледа - но да знаете че от клуба на Януарките не се махам, тук се чуствам като у дома си. Kiss

Качих нова снимка от снощии, с голямото шкембе.

# 98
Добро утрооооо 55
И ние още не сме започнали с покупките. Евентуално от другата седмица започваме, но аз нямам търпение. Като ходя по улиците единственото, което ми привлича погледа са магазините с бебшки неща. Направо ми действат като магнит. А като вляза и продавачките разберат, че става въпрос за моето бебе отказват да показват и обесняват. Предполагам водени от идеята, че за новородено не се купува нищо предварително. Снощи как ме издразни една - 'има време, не сега'. Все едно няма да си го плащам, а ще ми го дава без пари.   People No Good
Значи във Варна си е било страшничко. Сега ще се обадя на майки, бащи, сестри, племенници и приятели да чуя как са (аз съм от Варна, но дойдох да уча тук и тук си и останах, засега)

# 99
  • София
Слънце, няма страшно в секциото.  И не даваме да се махаш от Януарските мами. Аз също ще раждам със секцио и то за 2-ри път. Още не са ми определили дата, но предполагам, че ще бъде някъде около Коледа. С теб може да бъдем първите Януарки с бебета. Grinning

# 100
Asa и аз така като гледам, ще съм към Коледа, ако вървят така нещата.
Не се плаша от секциото, според това което каза доктора трябва да се плаша повече ако тръгне да се ражда нормално, защото ще е трудно и за бебо и за мен, а аз не искам мъника да се мъчи.

За пазаруването: големите неща без количката сме ги купили, другата седмица почваме и дрехите.  Grinning  
Аз вече нямам търпение.

# 101
И аз съм мама за януари,ама незнам как да си пусна снимката тук:(

# 102
  • Варна
Цитат на: didi72
Katusha, ти при Давидков ли ходиш на ехо? Какви са ти впечатленията от него?

Аз лично съм с много добри впечатления от този лекар. Истината е, че макар че сме се виждали през месец и половина три пъти с онзи ден, не ми се е случвало да не помни като му се обадя или отида за кого става въпрос, какво е било бебето и как се е развивало в общи линии. Вярно е, че има и недоволни от него, но според моите проучвания не са бъдещи мами, а жени, които лекува по един или друг повод и то съвсем не голям процент. Когато съм говорила с лекарката, която ми води ЖК-то и после с лекаря, който съм избрала да ме изражда за това, че ходя на преднантална диагностика при Давидков, не са изпадали във възторг, но са признавали, че ехографът му е може би най- добрия за момента във Варна/при все че съм наясно че не е 3D, както самия той твърди/и че биха ползвали данните от ехографските му прегледи/той всеки път, освен че снима прегледа на видеокасета, дава и подробни бележки за измерените размери на бебето, развитието на органите и прочие/. Та, така...Аз по някаква необяснима за мен причина му вярвам- вероятно защото ми е в полезрението отдавна/без да ми е бил лекуващ лекар/ и волно или  не съм следила развитието му/сестра ми работеше преди години в МЦ"Астрея"/.
Ех, че се разписах... Wink

# 103
  • Варна
Цитат на: petrova
И аз съм мама за януари,ама незнам как да си пусна снимката тук:(

Здравей и добре дошла! Grinning
То Слънцето вече предложи, но аз да повторя предложинието й/самата аз имам проблеми с качването на снимки в bgphoto Neutral Face /- прати си снимката на s_bojinova@yahoo.com  и тя ще я качи на сайта Grinning .

# 104
  • Варна
Цитат на: Slunce
... но да знаете че от клуба на Януарките не се махам, тук се чуствам като у дома си. Kiss

То пък сякаш някой ще те пусне да се "махнеш"  

Цитат на: Slunce
Качих нова снимка от снощии, с голямото шкембе.

И аз току-що се "качих" под тебе в сайта  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт