За изневярата

• 111 663
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 750
Ами не , не е така .Логиката ми е ,че щом аз съм способна да изневеря и на мен не е изключено да ми изневерят . А Пенчо и Иванчо изобщо не ме интересуват.

# 751
То, че не е изключено - не е. Задължително, обаче, също не е.

Изневярата е неизбежна да , тъй като човека не е моногамен .

# 752
ако си любовница и нямаш мъж , паралелна връзка ли е???  Laughing
За мъжа - да. Peace
Това е и доста често срещан модел.
По-....интересно е когато омъжена жена има две връзки с неженени мъже едновременно, освен съпругът си.
Я ми кажи ти тогава за нея каква връзка е това? Laughing

Един гледа децата , ако ги имат , втория дава пари за екстри , третия е с голямото ..... за удоволствие.

Харесва ли ти този отговор.  newsm78

# 753
И от двете страни на монетата съм била . И мога да кажа неизбежно е  Naughty винаги се случва , няма моногамни хора .

И аз съм била, но зависи какво разбираш под моногамен.
Съдейки по себе си човек е различен в различните връзки. В тези, за които не ми пука (или в един момент е спряло да ми пука) наистина не съм моногамна. Но обичам ли и уважавам ли човека до себе си, другите въобще не ги приемам за сексуални обекти. Затова и съм на мнението, че случи ли се, няма нужда да се насилват нещата, изневерилият ясно е показал, че всичко е приключило. Може да се "лепи", може да се изприказват хиляди мили думи и да лази по корем заради удобството и сигурността, "заради децата" и хиляди измислени глупости, но действията са красноречиви и за доброто на двамата е да се сложи край.

Изневярата е заложена еволюционно. Защо?

Основната цел на индивида е да продължи рода, да отгледа малките си, да оживеят до възраст в която да могат сами да се справят с живота и те самите да имат свои малки...

Не е вярно, зависи от конкретното животно. Наистина има такива, които само чукат и бягат, без да погледнат поколението си, но има и други, които за цял живот остават с партньора си и заедно отглеждат "децата". Какъв ще бъде един човек е въпрос на лично решение, природата дава избор на всеки  Wink

# 754
Ами не , не е така .Логиката ми е ,че щом аз съм способна да изневеря и на мен не е изключено да ми изневерят .
Т.е., за света трябва да важат само твоите правила?    Laughing
Или, иначе казано, ти (например) пееш фалшиво, значи целият човешки род пее фалшиво?Или, ти танцуваш полка прекрасно, значи не е изключено и целият човешки род да танцува полка прекрасно?
"Логиката ми е, че щом аз мога да готвя перфектно, значи и другите могат да готвят перфектно"
Интересно.    Mr. Green

# 755
Полиандри, полигами, силно удобни природни срещания с човешки названия. В интерес на истината, повечето хора използват тези термини повече  за оправдание или  от разочарование, отколкото същтностно вярват в природно заложената им норма. Твърде вероятно е  поли-нещо си да стане  моно-такова, когато си намери майстора....а майстори трудно се намират(не е много природно, но е факт)Религия, природа, обикновено са си бла-бла удобности на  разочаровани хора, които всъщност тайно си очакват Годо, обаче  ресурсът им е само да гонят Михаля.

# 756
И от двете страни на монетата съм била . И мога да кажа неизбежно е  Naughty винаги се случва , няма моногамни хора .
Кое са тия две страни на монетата

# 757
Ами не , не е така .Логиката ми е ,че щом аз съм способна да изневеря и на мен не е изключено да ми изневерят .
Т.е., за света трябва да важат само твоите правила?    Laughing
Или, иначе казано, ти (например) пееш фалшиво, значи целият човешки род пее фалшиво?Или, ти танцуваш полка прекрасно, значи не е изключено и целият човешки род да танцува полка прекрасно?
"Логиката ми е, че щом аз мога да готвя перфектно, значи и другите могат да готвят перфектно"
Интересно.    Mr. Green
момичета не знам защо не следите разговора ,а се обаждате . По-напред споделих ,че това е лично мнение за моите връзки - тоест  щом аз не съм моногамна във връзката ,със сигурност очаквам същото.
брей голяма мистерия ,кои ли са  Thinking

# 758
  • Ямбол
Ето тук изобщо не си личи да казваш, че това е някакво лично становище, а доста обобщаващо и категорично становище, че моногамни хора няма. Можеше да кажеш, че ти не си моногамна и че при теб е неизбежно.
И после за да се разбере какво точно имаш предвид отговаряш несвързано и подигравателно, а можеше да кажеш нормално още в началото. Ето сега пак виж как си отговорила:
брей голяма мистерия ,кои ли са  Thinking
В една изневяра има три страни, ако не знаеш, ти ги пишеш две. Затова хората те питат, както и аз те питах. Ти вместо да отговориш човешки, се зъбиш с някакви излишни реплики, които правят темата ужасна. Защо? Отговори като човек.

# 759
  • София /Абсурдистан
Eто какво ми каза един колега с 20+ годишен брак и любовница по темата защо мъжете изневеряват - защото като поживееш с една жена няколко години, тръпката я няма вече, тя ти става другарче и приятелче, роден и близък човек, но не и сексуален обект. Обичаш я само като приятелка, майка и сестра, но тя не предизвиква сексуален интерес за теб. Няма и какво да си говориш вече с нея, тъй като тя ако работи, също си има своите интереси, които пък на теб не са ти интересни, а ако е само домакиня, хептен не ти е интересна с нищо.
Тя също спира да проявява интерес към теб, за нея ти си само банкомат, мрънкало и още едно дете за обгрижване. Но ... няма да я напусна заради никаква любовница защото: готви и се грижи да има нещо за ядене в къщи, чисти и поддържа къщата, занимава се с  децата, грижи се за мен - купува ми дрехи, за да не се мотая аз по магазините, пере ми гащите и чорапите, глади ми ризите и каквото ми трябва - за всичко се е погрижила, аз нямам грижи за никакви битовизми. СПЕСТЯВА МИ МНОГО ГРИЖИ и МИ Е УДОБНО, това е главното. Имам си време за себе си, защото не се налага да се занимавам с битовизми, само ходя на работа. Аз от своя страна се грижа за финансите - давам достатъчно пари и си купувам много спокойствие. А пък и като те изритат от всякъде, или ако се разболееш, на кого друг ще трябвам и коя ще ме приеме освен нея. А любовницата дава блясъка в очите, тръпката, емоцията, ползва се само позитивната страна от връзката,без битовизмите, не ти мрънка за нищо, винаги е хубава, винаги е усмихната и винаги ме желае.

Звучи тъжно, но има много е истина, за съжаление.

Последна редакция: ср, 04 мар 2015, 11:00 от Unknown_lady

# 760
Е добре Лейди,аз го разбирам.Но примерно от моя страна,аз не мога да си легна с мъж с който не мога да си говоря примерно,с който не мога да излезна на вечеря.Абе изобщо май това любовник не е за мен.Така че,най-вероятно има и мъже като мен дето си обичат партньора и не си търсят любовници.За останалите то е ясно-който го влече и си търси си намира.Пиша го това след 11 г. брак.Даже не съм се заглеждала скоро по реални мъже в смисъл не съм срещала такива дето да "фанат око"-дет съ вика.
Явно одъртявам  Crazy

# 761
.... И мога да кажа неизбежно е  Naughty винаги се случва , няма моногамни хора .
Кое е неизбежно? Изневярата ли? Или връзка след приключена друга такава?
личното ми заключение след запетаята не е ли достатъчно красноречиво за това кое е неизбежно Лиле?
Лиле пак не внимаваш в час

# 762
  • Ямбол
.... И мога да кажа неизбежно е  Naughty винаги се случва , няма моногамни хора .
Кое е неизбежно? Изневярата ли? Или връзка след приключена друга такава?
личното ми заключение след запетаята не е ли достатъчно красноречиво за това кое е неизбежно Лиле?
Лиле пак не внимаваш в час
Личното ти заключение е обобщение за всички - няма моногамни хора.
Тук аз те питам кое е неизбежно, а ти ми отговаряш с някакво обобщение за всички хора. Това ли е личното, че няма моногамни хора. Ако искаш да е лично - казваш - аз не съм моногамна и точка.

# 763
Скрит текст:
Eто какво ми каза един колега с 20+ годишен брак и любовница по темата защо мъжете изневеряват - защото като поживееш с една жена няколко години, тръпката я няма вече, тя ти става другарче и приятелче, роден и близък човек, но не и сексуален обект. Обичаш я само като приятелка, майка и сестра, но тя не предизвиква сексуален интерес за теб. Няма и какво да си говориш вече с нея, тъй като тя ако работи, също си има своите интереси, които пък на теб не са ти интересни, а ако е само домакиня, хептен не ти е интересна с нищо.
Тя също спира да проявява интерес към теб, за нея ти си само банкомат, мрънкало и още едно дете за обгрижване. Но ... няма да я напусна заради никаква любовница защото: готви и се грижи да има нещо за ядене в къщи, чисти и поддържа къщата, занимава се с  децата, грижи се за мен - купува ми дрехи, за да не се мотая аз по магазините, пере ми гащите и чорапите, глади ми ризите и каквото ми трябва - за всичко се е погрижила, аз нямам грижи за никакви битовизми. СПЕСТЯВА МИ МНОГО ГРИЖИ и МИ Е УДОБНО, това е главното. Имам си време за себе си, защото не се налага да се занимавам с битовизми, само ходя на работа. Аз от своя страна се грижа за финансите - давам достатъчно пари и си купувам много спокойствие. А пък и като те изритат от всякъде, или ако се разболееш, на кого друг ще трябвам и коя ще ме приеме освен нея. А любовницата дава блясъка в очите, тръпката, емоцията, ползва се само позитивната страна от връзката,без битовизмите, не ти мрънка за нищо, винаги е хубава, винаги е усмихната и винаги ме желае.

Звучи тъжно, но има много е истина, за съжаление.

Е, то така е най-лесно. Да не се опиташ да оцветиш сивата си връзка с разходки, почивки, общи хобита, спорт или каквото и да е друго, а да сменяш различни, че да са интересни всеки път.  Stop Ужас.

# 764
...
Тя също спира да проявява интерес към теб, за нея ти си само банкомат, мрънкало и още едно дете за обгрижване. Но ... няма да я напусна заради никаква любовница защото: готви и се грижи да има нещо за ядене в къщи, чисти и поддържа къщата, занимава се с  децата, грижи се за мен - купува ми дрехи, за да не се мотая аз по магазините, пере ми гащите и чорапите, глади ми ризите и каквото ми трябва - за всичко се е погрижила, аз нямам грижи за никакви битовизми. СПЕСТЯВА МИ МНОГО ГРИЖИ и МИ Е УДОБНО, това е главното. Имам си време за себе си, защото не се налага да се занимавам с битовизми, само ходя на работа. Аз от своя страна се грижа за финансите - давам достатъчно пари и си купувам много спокойствие...

Много точно казано. Затова винаги съм била против този модел. Мъжът вижда в жена си грижовната майка, когато са му спестени въпросните отговорности.
Тъжното е само, че в цялата картинка няма и грам уважение към този човек, независимо дали вижда в него, както казваш другарче и приятелче, роден и близък човек... Как след това се живее така?

И за останалото съм съгласна, с допълнението, че и при жените често това е причината. Много двойки просто се носят по течението, не осъзнават, че както за забърсва прах, за да блеснат нещата, така трябва да се прави и с тръпката. Тя не е просто факт, иска поддръжка. И пак стигаме до това, че го правят, когато имат проблем, но нямат желание да го решат, а избират най-лесния начин.

Общи условия

Активация на акаунт