За изневярата

• 111 672
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 765
Eто какво ми каза един колега с 20+ годишен брак и любовница по темата защо мъжете изневеряват - защото като поживееш с една жена няколко години, тръпката я няма вече, тя ти става другарче и приятелче, роден и близък човек, но не и сексуален обект. Обичаш я само като приятелка, майка и сестра, но тя не предизвиква сексуален интерес за теб. Няма и какво да си говориш вече с нея, тъй като тя ако работи, също си има своите интереси, които пък на теб не са ти интересни, а ако е само домакиня, хептен не ти е интересна с нищо.
Тя също спира да проявява интерес към теб, за нея ти си само банкомат, мрънкало и още едно дете за обгрижване. Но ... няма да я напусна заради никаква любовница защото: готви и се грижи да има нещо за ядене в къщи, чисти и поддържа къщата, занимава се с  децата, грижи се за мен - купува ми дрехи, за да не се мотая аз по магазините, пере ми гащите и чорапите, глади ми ризите и каквото ми трябва - за всичко се е погрижила, аз нямам грижи за никакви битовизми. СПЕСТЯВА МИ МНОГО ГРИЖИ и МИ Е УДОБНО, това е главното. Имам си време за себе си, защото не се налага да се занимавам с битовизми, само ходя на работа. Аз от своя страна се грижа за финансите - давам достатъчно пари и си купувам много спокойствие. А пък и като те изритат от всякъде, или ако се разболееш, на кого друг ще трябвам и коя ще ме приеме освен нея. А любовницата дава блясъка в очите, тръпката, емоцията, ползва се само позитивната страна от връзката,без битовизмите, не ти мрънка за нищо, винаги е хубава, винаги е усмихната и винаги ме желае.

Звучи тъжно, но има много е истина, за съжаление.

Ами, точно каквото написах аз назад .....    Laughing   в масовия случай става дума за егоцентричен, самовлюбен задник.
И пак стигаме до клишето, че:един мъж има ли много свободно време, мисли само за простотии.
И до:не е луд тоя дето яде баницата......    Mr. Green

# 766
Естествено,че е несериозно да се обобщи,че щом аз изневерявам,значи всички го правят.
Напротив,има моногамни хора, аз познавам мъже,които са от 20 и кусур години със законната си половинка и през ума им не идва изобщо мисъл да изневерят. И пак стигаме до извода,че изневеряват егоистите, които искат да имат тази тръпка в живота си, защото новото е по-интересно няма какво да се заблуждаваме. По-трудно е да седнещ да закърпващ, да поправящ старото и това, което ти е  удобно. Постът на Ънноун всъщност каза почти всичко.

# 767
  • Linz
И аз мисля, че кръшкачите по природа са неуверени в себе си и комплексирани мъже. Да имат любовница за тях е въпрос на престиж и проява на мъжественост.
Но пък по-чести мисля, че са случаите, когато човек прави еднократна забежка и след това осъзнава, че е сгрешил.

# 768
Естествено,че е несериозно да се обобщи,че щом аз изневерявам,значи всички го правят.
Напротив,има моногамни хора, аз познавам мъже,които са от 20 и кусур години със законната си половинка и през ума им не идва изобщо мисъл да изневерят. И пак стигаме до извода,че изневеряват егоистите, които искат да имат тази тръпка в живота си, защото новото е по-интересно няма какво да се заблуждаваме. По-трудно е да седнещ да закърпващ, да поправящ старото и това, което ти е  удобно. Постът на Ънноун всъщност каза почти всичко.

+1

# 769
И аз мисля, че кръшкачите по природа са неуверени в себе си и комплексирани мъже. Да имат любовница за тях е въпрос на престиж и проява на мъжественост.
Но пък по-чести мисля, че са случаите, когато човек прави еднократна забежка и след това осъзнава, че е сгрешил.

Според мен това е противоречие.
Как един комплексиран мъж би се обзавел с любовница?
Точно обратното е, такива мъже са много уверени в себе си, самовлюбени и нетърпящи отказ.

Относно полигамията и изневярата, май грешно се тълкуват някои неща.
Човек може да има много партньори през живота си, без да изневерява (без да е полигамен), а да са последователно един след друг.
Така, че изобщо не е неизбежна изневярата. Peace

# 770
Постът на Ънноун показва, че елементарни същества винаги ще има. То пък никакво уважение да нямаш към пералнята и печката за готвене, бива, бива, ама. Ако съм му жена на този ще му стъжня удобния животец.
То явно никой не е застрахован, хората са различни, всеки с неговите си причини. Но за хора като мен, явно извънземни, съдейки по прочетеното, изневярата винаги ще е предателство. Та по тази, моя си логика, не мога да приема, че всички хора са предатели, егоисти, лъжци, комплексари и т.н. А най-ме потрисат мнения от рода на "всеки го прави". На касти ли си вървят изневеряващите не знам, че около тях всички са такива, та да вадят такива заключения.
Откога изневяра се тълкува, като имане на много последователни партньори?

# 771
Откога изневяра се тълкува, като имане на много последователни партньори?

Не се. Ама нали трябва да се измисли някакво оправдание за собствените глупости или тези на човека до тях. Явно така се живее по-лесно.

# 772
  • Linz

Според мен това е противоречие.
Как един комплексиран мъж би се обзавел с любовница?
Точно обратното е, такива мъже са много уверени в себе си, самовлюбени и нетърпящи отказ.
Любовницата служи за избиване на комплекси. Да се докаже като мъж.
Външно може да изглеждат уверени, а вътрешно да се разкъсват от противоречия и съмнения в мъжествеността си. Един наистина уверен в себе си мъж, отказът няма да го разтърси- ще го приеме без това да се окаже някаква голяма драма.

# 773
и аз съм съгласна, че изневеряващият изобщо не е комплексиран , а напротив Peace
той мисли единствено и само за себе си
в очите на  съпругата си е идеален, на любовницата също
този тип мъж има нужда от това някой да го величае, непрекъснато да  се уверява колко е готин, че става и т.н
комплексираните мъже трудно се женят, а тези ,които са под чехъл у дома не смеят и да помислят да изневерят Peace

# 774
  • Мадрид / София

този тип мъж има нужда от това някой да го величае, непрекъснато да  се уверява колко е готин, че става и т.н
 а тези ,които са под чехъл у дома не смеят и да помислят да изневерят Peace

Кой тип мъж има нужда да го уверяват колко е готин и т.н. ако не комплексирания и несигурен такъв? С което си противоречиш. А има мъже под чехъл, дето също изневеряват. Познавам такъв.

# 775
и аз съм съгласна, че изневеряващият изобщо не е комплексиран , а напротив...
Е как, хем не е комплексиран, хем пък има нужда непрекъснато да го уверяват колко е готин?    Laughing

Увереният в себе си и способностите си човек няма нужда от постоянни доказателства за това.

# 776
е как хем е самовлюбен, хем е комплексар Grinning
точно този,който обича себе си гледа само собствения си кеф
някои имат любовница за престиж bowuu
нуждата да му ласкае егото комплекси ли е Thinking

# 777
  • Linz
и аз съм съгласна, че изневеряващият изобщо не е комплексиран , а напротив Peace
той мисли единствено и само за себе си
в очите на  съпругата си е идеален, на любовницата също
комплексираните мъже трудно се женят, а тези ,които са под чехъл у дома не смеят и да помислят да изневерят Peace

Един самоуверен мъж защо би търсил одобрението и на други жени, защо би искал да го ласкаят и да си гали егото с любовници? Само комплексиран мъж би имал нужда постоянно да се доказва колко е вървежен и значим зад маската на фалшива увереност.

нуждата да му ласкае егото комплекси ли е Thinking
А какво друго?

# 778
не съм се замисляла всъщност дотолкова Thinking
обаче ми е правело впечатление,че вътрещно в изневеряващия има някакъв гняв към съпругата
може и комплекси да е , неодобрение към него вкъщи и съответно намирането му  навън
абе-разнищихме ги тия мачовци Laughing
чудя се защо нито един мъж не е пуснал тема-Аз изневерявам,защото..........
щото го е страх,че ще го лупнат с тигана Joy Joy Joy

# 779
А защо пък да търси одобрението?
Не може ли просто да иска да има повече от една жена?
Да не говорим, че в някои религии това е съвсем нормално.

Общи условия

Активация на акаунт