Мъници от всички страни, добре сте дошли!- 2

• 37 294
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет  Mr. Green

при нас са пак жеги. снощи валя и сега е лепкаво и жегаво  Crazy

два дена подред имахме деца на гости. едното беше на 4г. другото е колкото Тим.
и двата пъти майките ги оставиха и тръгнаха.
правят ли и при вас така?

с едната майка се виждаме от отдавна и взе един път Тим при нея да спи, когато ни се наложи.
нямаше я 40 мин, отиде да си закара колата до сервиза. нищо диво.
обаче другата майка я виждах за първи път! Тим покани детето й да ни посети (ходят в една и съща ДГ). тя дойде с 2 деца, постоя, остави ми дъщеря си и отиде със сина си вкъщи да пишат домашни  Shocked
докато я нямаше Тим започна да се тръшка и да реве неистово и беше весело...

та оставят ли при вас така децата?
тук масово наблюдавам, че се уговарят майките и си водят децата и после изчезват. newsm78

# 481
  • Rennes, France
Малко време имам, та се разписвам...

Първо ЧРД на Кирил - много здраве е весели игри  bouquet

Ася, при нас е след уговорка, че детето ще дойде на гости. Но, да, оставят ги - аз също. След като уговорката е че ще дойдат на гости да си поиграят, значи идват, оставят ги и се уговаряте задължително, кога да дойде да си вземе детето Peace

Калалили, завиждам че имаш какво точно да правиш, което да ти доставя твое лично удоволствие! Аз нямма хоби  итова понякога ми липсва...освен четене а книги, които изчетох, пък на френски нещо не ми се отдава ooooh!

Тити, Дани, Перегрина - браво засрещата - децата очевидно са се забавлявали!!! Wink

При нас нищо ново, освен че 4-ти ден Луи е с Т. Бяхме при доки вчера, съмнява се за токсоплазмоза или мононуклеоза, тъй като лимфните възли на шията и под мишницата са леко подути. Нищо не изписа, каза само ако продължи след понеделник Т, да го водя пак Tired Та така - иначе нищо чу няма, но вдига Т и през деня и през нощта. При горещините сега, каза да давам парацетамол за да сваля Т, ама чакам да  едоста висока и тогава свалям, нали така организма сам се бори Rolling Eyes Та така - в къщи сме си с двамцата. ММ е на работа и шоуто е пълно Mr. Green

# 482
бързо оздравяване! дано не е нищо сериозно!  Hug

оф моето дете нали е лепка и без мен не иска никъде, та ми е странно да ми оставят децата. Confused

# 483
аз не приемам сами деца под 6 г. Тъй де, това са ми условията. Дори 6годишните са достатъчно капризни. Ако почне да ми се тръшка, звъня на майката. Друг е въпросът, ако предварително съм поела ангажимент, имам предвид, че детето може да смени няколко настроения, тогава съм подготвена. И полудявам, ако оставят децата си за цял ден. На мен ми е неудобно да поставям ограничения и (вече знам, ако не попитат или не кажат кога ще дойдат) те си забравят децата за по 5-6-7 часа. Обикновено това им е последният плейдейт вкъщи Simple Smile моите големите ги оставям за 2-3 часа и го уговаряме предварително.

# 484
  • на брега на морето
Бързо оздравяване на Луи! Hug
На мен не са ми оставяли да гледам деца, или поне не и откакто имаме дете/ца. Аз Кирил не съм го оставяла така, нито пък Борис. Може би като са малко по-големи бих ги оставила за някой друг час, но на този етап не си го представям. И не че толкова е привързан Кирил към мен, но не ми се е и налагало...Иначе съм чувала, че правят така и норвежките. Сигурно не бих се навила да гледам дете под 6 год и аз, освен ако не ми е близка приятелка, тази която ме помоли и за няколко часа. Според мен е нормално да има уговорка...Hug

# 485
тук е масова практика да си оставят децата.
друго ме озадачи: аз не познавах майката, нито тя мен  Shocked
детето е на 4г.  newsm78

Дзвер вчера беше на един празник, после ходихме до Икеа. спа от 21.30 до 6.30  Crazy
сега в 11 заспа.
да видим как ще е следобеда. исках да идем в гората на излет, но е 30С и току вали, т.е. ужасно лепкаво време. чудя се дали да не си останем вкъщи. Thinking

# 486
  • USA
На мен ми е странно непознати да си оставят децата!Когато гледах чужди,често си ги менкаха майките с деца от класа на техните деца,но дали са се познавали нямам представа.Аз не бих си оставила децата на непознат,а и Лекси рядко се съгласява и дори с познати да остане дори и за малко.Моя приятелка веднъж ми остави за час нейната дъщеричка на 2.Тя много ме харесва и директно се лепва за мен Crazy ММ беше с нас и много се учуди как детето не протестираше изобщо и с радост реши да остане,а Лекси е вече на близо 4 и все още не се отпуска.Бих си оставяла деца на приятелка и вземала,но за не по-дълго от час два.
При нас също е лепкаво горещо и влажно.Стрината в 8 тръгнах с надеждата ,че ще е по-прохладно с децата до площадката в квартала,но като се показахме ме блъсна една гореща вълна.94% влажност и 27С. #Crazy Всеки ден вали а в прогнозата дъжд няма абе лудо време.
Къти как е Луи? Четенето на книги си е хоби Simple Smile Майка ми обожаваше да чете и си спомням летата как отивахме на вилата и до като с брат ми гоним пеперуди и скачахме в купчини сено,тя прелистваше дебелите тухли.ЗА мен рисуването беше професия,но сега е само хоби.Надявам се да намирам и аз повече време за него.Децата като станаха и ме видяха да рисувам и те пожелаха  Crazy

# 487
  • Rennes, France
Луи е по-добре, мисля, макар че кашлицата му се засили...ще го видя и утре, и преценям Rolling Eyes
Аз обаче се накоприх с гнойна ангина, каквато не съм виждала през живота си...като отровните гъби съм - червени сливици и бели гнойни топченца по тях...бррррррррррр Cry няма да ви казвам какво ми е, добре че днес бях на дежурен лекар и почнах веднага с лечението Rolling Eyes

Кали, давай и на децата да рисуват - моите много обичат с тебешири да рисуваме на двора Peace

Оставям ви че дзверовете са в банята, единия мрънка, другия пее ooooh!

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 22:15 от cutty

# 488
Здравейте съвесем се изгубих...
Откриха ми доброкачествен тумор на гърдата миналия петък ме оперираха вече съм по добре Simple Smile 
Християн е добре лази,ходи изправя се но те първа почва със белите пипа на всякъде страшна работа е Simple Smile Мама все още не е казал,но всичко друго си казва ахахахс
При нас е мноого тоопло не хдим никаде само в къщи на климатици ден и нощ  ooooh! ooooh! ooooh! зимата излизахме повече  #Crazy #Crazy #Crazy
Още си е със 2 зъбчета,но са тръгнали и другите   bouquet последно като го водих на ваксина беше 8,200кг и 73,5 см Simple Smile Ми май това е от нас   bouquet  bouquet  bouquet

# 489
  • UK
Слънце, сега прочетох за операцията ти - дано с нея приключи всичко и никога да не се повтаря такова изпитание. Само здраве да е, останалото се подрежда някак   bouquet

И аз се включвам набързо да ви пожелая хубави августовски дни - ние чакаме тези дни нашия тати да се присъедини към нас и ще пътуваме из страната почти да края на престоя си в БГ. Ще си направим и църковен брачен ритуал другата седмица та ще го раздавам малко младоженка. Днес очаквам да се видим с Тити и Варнагърл и нейната Вики, които малко се поизгубиха във форума, но се надявам да се завърнат скоро. Много се радвам на тези срещи - какъв късмет извадих това лято да се срещна с няколко мами. От вторник натам съм за седмица в Пловдив, някой няма ли да има и там Wink?

# 490
привет банда!
всички сте го отдали на почивка:)
слънце,дано наистина е приключило всичко при теб!бъдете здрави!
перегрина,ти голяма почивка му удари в бг.браво че може да си го порзволите,аз една седмица круиз го умувам как да го направя с работата.
къти,как сте?дано всичко е минало заминало по-леко!

При нас всикчко е с покани,не може просто така да си дропнеш детето на някого,а и трябва да с епознават,поне с тези майки които се познавам са много предпазливи,може би защото в района в който живеем татковците са или полицаи или пожарникари и жените им са много обучени и предпазливи:)Аз специално не съм оставяла Моника на никого,само на един РД беше поканена в дом и я бях оставила за 3 часа,но иначе винаги ходя с нея и оставам и аз,по ми е спокойно,а Кайл също не го оставям.Миналата година Моника имаше плей дейт с една нейна съученичка и комшийка на басейна,аз помислих че майката ще остане а тя ми вика"Как ще се оправиш с 4 деца"-(племеника ми също беше по това време тук).Аз се учудих на въпросът и а тя си взе чантичаката и 4 4аса я нямаше,ходила да си пазарува Joyаз пък оцелях с 4 деца Simple Smile

Аз реших да не ходя в бг.Ще си правя зъбите в мексико(4,5 4аса с кола),и ми препоръчаха много хубава клиника която работели с ам,материали,как пък не се сетих за това по рано да избегна тревогите ooooh!Мони е малко разочарована но и обещах февруарската ваканция круиз и и мина бързо,решихме че по евтино ще ми излезе сестра ми и батко ми да дойдат за 1 месец,а не аз на бързо 2 седмици и да се чудя как да го комбинирам с уроците,а пък и щеше да ми е криво далеко от Кайл.

На почиващите-да си сикарате чудесно!!!! Hug Hug Hug

# 491
  • USA
Слънце ужасно е това през което си минала! Радвам се ,че все пак е доброкачествен! Прегръдки на теб и Хрис и повече никакви болести Hug
Перегрина весело прекарване на вас и още по-прекрасни емоции! Много ми се иска и ние някой ден да си направим църковен брак!
Люци добре си го измислила с Мексико,та на вас си ви е съседния щат Simple Smile
При нас ежедневието е малко монотонно.Повечето приятелчета на Лекси заминаха или в БГ или на почивка и на него му е малко скучно,та се старая да му намирам занимания всеки ден за да не му омръзва.На Андрей деца не му трябват,за него Лекси е достатъчен Simple SmileТой му е идол във всичко къде за добро там и за лошо.Да са здрави пък ще тичаме по тях! Лекси изкара някакъв вирус на крак.оплакваше се от гърло няколко дни после започна да кашля,но вече отшумя.Вчера се събуди с едно подуто и зачервено око.Каза,че го боли,но не ми даде да му слагам капки.Сложих му като заспа фр.Баща му каза,че предния ден някое дете му хвърлило пясък в очите на площадката.Явно е било просто замърсено,защото днес му няма нищо.
Весел уикенд!

# 492
  • Немция
Привет, прелестни девойки! Мислех, че ще заваря един куп изписани страници след нашето отсъствие, но не ... бързо ви изчетох. Simple Smile

Прибрахме се от една интензивна лятна ваканция, свързана с много пътуване и много срещи, сега си почиваме след почивката Laughing, сигурно ви е познато.
Децата изкараха рождените си дни в Бг, малкият вече е на 3, големият на 6, малък Б. махна дневния памперс, на големия му се клати първи млечен зъб.
От сухото и горещо време окончателно се простихме с кашлиците и никой не се разболя допълнително. Grinning

Сега накратко за почивката ни, която беше белязана от жеги нон стоп- в Гърция си изкарахме спокойна и приятна седмица, без да усетим кризата. Всичко си беше нормално, жилището бе с малки стаи, но си имахме веранда с маса и столове директно на двора пред нас и това беше голям плюс. Отделно масово гръцки семейства с резервации в хотела бяха отказали почивките си, в нашите къщички нямаше никой, освен едно сръбско семейство, така че големият двор бе изцяло на разположението на децата ни- те бесняха, търчаха, пръскаха с маркучи, малкият бягаше по голо дупе насам-натам, опишкваше терена на свобода Mr. Green. Именно в Гръцко се осъзна за тоалетните си нужди Wink, цял ден гол на плажа или на дворчето имаше своето положително влияние.

После бяхме в родния град на майка ми, не бях ходила там от 4 години, най-южният град на Бг, който ни посрещна и изпрати с трудно поносими горещини. Добре, че през нощта спяхме на климатик, че иначе тежко ни и горко ни. При баба им имаше двор на разположение, голяма игра падна, малък Бибитко се изявяваше гол и там, маркираше гордо двора с пишкане Laughing и за дреха не даваше и да се продума.
Покрай горещините и двамата малко ядяха, малък Б. направо мина предимно на течности.

После бяхме и в града на ММ, там хранителните им капризи още повече се засилиха, баба им само кършеше ръце как не ядяли, което още повече ме вадеше от равновесие. Twisted Evil
Играха много с братовчедите, дисциплината излезе извън строя, баткото взе много да го избива на настроения и "искам това, искам онова", на всеки ъгъл се криеше поредното изкушение. Отделно двамата почнаха да посрещат с динозавърски рев всеки по-далечен познат или роднина, вместо поздрав, което почна много да ме дразни. Само най-близките биваха поздравени радушно. Rolling Eyes
Като цяло дечурлигите се чувстваха щастливи и сякаш по-отвързани, на ранното лягане вечер също му отвързахме края, но покрай жегите се излизаше чак след 17 часа, минахме на друг, южняшки ритъм. Simple Smile

Слънце, всичко е добре, когато свършва добре! Hug Съжалявам, че си минала през такова предизвикателство! Бързо възстановяване!

Брюксел, не си писала през последния месец- надявам се при теб всичко да е наред! Hug

Към останалите- радвам се, че сте добре, разпишете се какво ново при вас!

Относно оставянето на деца при съседи- при мен никой не е оставял дете самО у нас, моите две съседки с деца имат роднини и приятели тук, израснали са си в града и има кой да им удари рамо, когато се налага. И другите ни познанства оттук са все с подобен кръг, все има някоя роднина, на която да разчитат. Голям Бибитко няма желание да го оставам сам в чужди хора, може би би склонил да е без нас в 1-2 семейства за някой и друг час, но не се е налагало. Веднъж изяви сам желание да посети възрастната съседка с/у нас, но беше с уговорка и през това време си бях у нас, докато той й гостуваше.
Неговото най-близко приятелче също не иска без майка си да остава у нас, поне на този етап.

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 01:11 от .Бибит.

# 493
  • на брега на морето
Слънце, съжалявам за това, през което си минала! Дано вече си добре, и ти - и Хрис! Hug
Бибит, добре се завърнали! Hug По прочетеното, добре сте си изкарали, много се радвам! Честит Рожден ден и на двете ти момченца с малко закъснение! Да растат здрави и щастливи, и все така да ви радват! Hug  bouquet
Браво на малкия Бибитко за махането на памперса!  bouquet И при Кирил почивката, на която бяхме като беше на 1 год и 1 мес(във Франция) му бе подействала затвърждаващо с разделянето с памперса(аз го бях махнала на 10-11 мес). Даже в самолета му бе останал сух памперса(бях му обула тогава). След почивката повече не му обух памперс.
Ние ще ходим на почивка сега- от 8 до 22 август на Майорка. Тази година нямаше лято при нас, затова решихме да вземем една почивка, че да видят лято децата и да се порадват. Дано Борко свикне бързо с новото място, че досега не е спал никъде другаде нощем, освен вкъщи. Ще вземем само таблет, така че най-вероятно няма да пиша. Весело продължаване на лятото на всички! Hug  bouquet

# 494
Здравейте и от мен.
И ние се върнахме от почивката и вече всички сме по задачи.

Преди да тръгнем ходих на очен лекар и излезе че нямам промяна на диоптрите. Само астигматизъма ми е коригиран и трябва да си сменя стъклата заради него.
От скенере излезе че имам проблемни синуси (синузити) но тепърва ще остановяваме от какво е това. От това ме и боли и главата.
Слава богу всичко се нарежда и вече се чувствам във форма.

До Испания пътувахме с колата - на отиване карахме нон стоп (20 часа - 1,850 км). Йоан беше повече от послушен. На връщане спряхме да спим в хотел, но сякаш бяхме по изморени с това спане. И Йоан започна да мърмори след 5-тия час в колата....добре че после заспа че успяхме да се приберем без много разправии.

Самата почивка мина много много добре. Апартамента който наехме се оказа в толкова спокойна част че имах чувството че освен пенсионери и ние, други хора нямаше. Лелята на ММ живее в същото градче и готвенето беше подсигурено.
Детето много се радва на морето и най-вече на вълните когато беше по развълнувано.

Та прибрахме се в неделя и от понеделник и аз и ММ - на работа, а Йоан - на занималня по цял ден. Беше се затъжил и си питаше за учителките .

Бибитче, радвам се че сте си изкарали хубава почивка. Не знам защо си мислех че малък Б. е по-голям от Йоан.

Как ще се организирате за новата учебна година? - Въпроса е към всички ви.

Слънце, дано всичко лошо е минало и от тук само хубави и добри неща.

Мелина, да си изкарате хубава ваканция. Дано един ден решите пак да посетите Франция че и да имаме време да се видим.

Люци
, доста често скъпото излиза по-евтино. Та ето и Мексико ще те огрее - дори и за зъбен туризъм...

Къти, как е Луи? Надявам се да вече всичко да е отшумяло.

Пери
, до кога ще сте в БГ?

Относно оставянето на деца, един път ми се наложи за 2-3 часа да оставя Йоан в приятелката му (БГ семейство от квартала и децата са в един клас и бяха заедно на ясла). Това момиченце също е оставало 2 пъти в нас за през деня. Но всичко е оговорено предварително.

Общи условия

Активация на акаунт