Мъници от всички страни, добре сте дошли!- 2

• 37 291
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • на брега на морето
Брюксел, радвам се, че сте изкарали добре в Испания! Hug Франция и Испания са ни от любимите дестинации, така че със сигурност пак ще посетим Франция някое следващо лято.(Даже вече знаем къде- по едни стари, добре познати места  Sunglasses Grinning). И живот и здраве, ще се радвам много да се видим. Hug
Синузит е малко неприятно, дано не се е разминало и не ти се възпаляват синусите повече. Hug
За новата уч.год-на не мисля още. Кирил почва градина от 24ти август. ММ излезе в бащинство от 27ми юли и тази седмица искаше да отдели и на Кирил, а другите 2 е почивката... Затова ще започне с 3 седм. закъснение градина, в същата градина, в която беше мин. година. Hug

# 496
  • USA
Бибитче добре завърнали се от почивката! Радвам се ,че сте изкарали добре и децата са се забавлявали много.Поздравления за махането на памперса!
Брюкселче радвам се ,че и вие сте имали хубава почивка! Синусите много са болезнени като се възпалят.Майка ми често страдаше от тях и лятото си правеше слънчеви компреси с лук.Дано не се възпаляват пак!
Мелина весела ваканция и на вас!Дано малкия успее да заспива и на новото място!
Ние след лекия вирус изкарахме един ужасен тежък такъв и все още се опитваме да наваксаме спането.Първо го подхвана Лекси и мм в един ден и 3 дни по-късно и Андрей и свекърва ми се тръшна след него.Имаха висока т и се оплакваха от болки в гърлото ,ужасяваща хрема ,а Андрей и мм хванаха и конюнктивит.За първи път малкия след такъв тежък вирус се възстанови без усложнения и АБ.Дано вече се е засилил имунитета му.Той все още не се храни от вируса и живее на айран,но се надявам да започне да се храни.Лекси от друга страна много ме радва ,като след вируса започна да си търси храна и то здравословна,а не както беше я подхванал в БГ...Все още има много неща които не иска да опита,но покрай Андрей се престрашава за някой,но задължително с вилица особено ако изглеждат лигави на вид.Въобще не знам от къде се извъди такъв естет по отношение на храната като иначе умира да се мърля.
Записах го на училище 2 дни в седмицата с неговата приятелка едно чехкинче.Имах среща с учителката и единственото нещо което ме притесни е ,че искат от тях да могат да си сменят сами дрехите ако се намокрят или изцапат жестоко.Лекси с бельото и панталоните се справя,ако са на ластик,но с блузата е голяма нерва и успява да си извади главата а ръцете му остават зад гърба.Може да я облече,но и аз това трябват напътствия и търпение. Rolling Eyes Показаха им тоалетната и беше много миниатюрна точно като за тях.Лекси вече се престрашава да пишка в тоалетната прав и навсякъде по тревичките сам,но с акането все още сме си там.Надявам се да му хареса! На мен ми хареса всичко което говореше учителката.Обясних и ,че може и двамата с Неговата приятелка да не я разбират в началото и за това да не изпълняват ,но тя ни увери,че имат много двуезични деца и са свикнали и са търпеливи.Показват всичко нагледно за което говорят и децата бързо схващали. Ще имаме още една среща с всички деца и родители в началото на септември.Сега се опитвам да го насърчавам да се облича и съблича сам.
Това е от нас за сега.Надявам се да сте здрави!

# 497
  • Немция
Мелина, добро решение за Майорка, друго си е да те напече слънчице и децата да почувстват лятото.
Весело изкарване и хубави емоции!

Брюксел, бях се притеснила за теб Sunglasses, добре, че се разписа и че само синусите са виновни за главоболието.
Супер, че сте си починали като по план.
Не знам какво имаш предвид под организиране относно новата учебна година Thinking. При нас ще има промяна, голям Бибитко от другата седмица е първолак, ще има голяма промяна в ежедневието, свързана със самостоятелност, а е още такъв дечко.... В у-щето няма да влизаме до го съпровождаме до класната им стая, ще трябва с много неща сам да се оправя и ми е притеснено. Майките сме особена порода, все ще се намери за нещо да се тревожим.
Та относно организацията- плануваме таткото да води ученикът сутрин на даскало, още към 7 и 30, което значи , че ще е сам в стаята им, което също го мисля- може и други деца да са там по това време. В 8 почват часовете. Първолакът ще се наложи да става доста рано и няма да е лесно сутрин. Въобще свършва удобния и приятен свят на детската градина, сега ще трябва да сме още по-организирани сутрин. Дребното аз ще го водя на ДГ. Вземането им по различни часове по обед също ще са авантюристични, но ще свикнем.

Калалили, а на теб размина ли ти се вируса, не уточняваш?
Добре, че не е имало усложнения.
За избирателния апетит те разбирам много добре, при нас баткото не се влияе от никого, много е своенравен в това отношение. Днес му щукна щурата идея да си опита сухото мюсли с малко червен пипер ooooh!, взе, че му хареса. Crazy
За преобличането- може и да имат изискване за самостоятелно обличане, но ако детето има трудности да се справи самО, предпологам, че ще помогнат.

Малък Бибитко в четвъртък бе за пръв път на ДГ след почивката и макар че отиде с желание, там изведнъж се върна в немската реалност, заговориха го на немски и той, милият, рев, рееев, голям плач падна. Опитах се да го успокоя, разведох го гушнат наоколо, но накрая ми предложиха да вляза с него за малко в стаята, за 10-ина минути. Оставих баткото в коридора, обясних му, че след малко ще дойда, само да успокоим малкия. По едно време затвориха вратата на групата, пяха песни, минаха 10 минути може би и оставих малък Б. разплакан на възпитателките, излизам в коридора и ми водят баткото, хълцащ и разплакан. ooooh! Драма голяма! Той си помислил, че съм го оставила сам, до 12 часа да си седи....почувствал се е изоставен. Направо не ми се мисли как ще е с училището, макар че ще му обясним точно как ще протича един ден там, да не вземе да изпадне в паника.
Днес малкото Б. беше отново в свои води днес в ДГ, все едно вчерашния ден не беше се случвал- влезе с настроение, не плака, дори е пишкал в тоалетната там(вчера се беше изпуснал покрай всичките емоции), всичко си е било наред.

# 498
Кали, добре че сте се оправили вече и да ви  разминават вече тези вируси.

Бибитче, милите вие. Няма да ти е лесно ама всичко ще си влезе в релси. Не се притеснявай.

Въпроса ми беше точно така както си го разбрала. Кой на къде от септември? Кои на работа, кои на училище за по-малко, за по-много.....

Йоан от 1-ви септември си е на училище и след училището на занималнята на която и сега ходи целодневно. При нас никаква промяна освен че свеки ще доиде за 2 месеца края на септември, докато траят ремонтите в новият офис и после мине местенето. Да не мисля допълнително и за детето през този натоварен период...

Чакаме новини за работата на ММ защото принципно от май догодина им махат фирмата. Тоест местят един сектор в Холандия, друг не знам си къде и логистиката искат да я дават на някоя голяма фирма. Края на август предполагам че ще знаем дали ще го преместят и него във фирмата която ще вземе транспорта или ще излиза на борсата....

# 499
  • Rennes, France
Привет Дами!!!

Ето ме и мен, разписвам се...
Бибитче, радвам се за почивката ви в БГ и в Гърция - хубаво е когато нещата минават плавно, без проблеми. За храната в БГ - хич да не ти е, за ревовете - също - който както иска да го разбира/приема Peace Важното е че децата са играли и са се забавлявали с братовчедите... За училището - смяташ ли че ще е абсолютно сам? Възпитател, евентуално друго дете което го оставят също рано? Няма ли приятелче което да е с него в класа? Друг вариант е да си взима любима книжка или малка играчка, да е "с него" докато дойдат другите деца. Иначе, ви пожелавам лесна и бърза адаптация! За малък Б. - само като мнение изказвам - но не смяташ ли е като сте навън, не в къщи, може да говорите на немски? В къщи говоря на БГ, навън също, но като сме с други деца/майки говоря на ФР - макар и развалено и с акцент, но така децата виждат че употребявам и този език, и няма страшно...Дано се наредят нещата с градината на малък Б.

Мелина, приятна ваканция и много слънце да съберете, че в Норвегия малки ви липсва Hug

Калалили, пак ли вируси...страшно е било, но поне е свършило. Надявам се да сте по-добре Hug Успех в у-ще на Лекси - смятам че бързо ще се адаптира, и ще схване езика! А за дрехите - едва ли ще ги оставят мокри, но пробвай с блузи с цип, или V-деколте, което евентуално да улеснява Лукси. Тук научиха Луи да се облича, закопчава, съблича - не съм ги учила аз Peace За яденето - Емма беше така до преди два месеца - нещо лигаво, мокро, да не говорим за месо - не се пипа, да не говорим да се яде Stop - ела да я видиш сега...нагъва пъпеши, диня, праскова - пипа и яде като прасенце. Прояде и месо - ей така да го хване в ръката, да гризка, а не аз да й го режа на милиметърчета ooooh! Много яде, добре се развива детето, виж Луи е друга бира - не яде, или ако яде е много бавен, на кг е 14,200кг - което е малко...та непрекъснато съм след него...Луи, яж, яж, яж... Tired

Брюксел, при вас добре звучат нещата. Дано и синусите се оправят, че това води до проблеми в главата и т.н. Дръжни в течение! Браво за ваканцията и шапка за дългия път с зете - с Луи мога да мина дълъг път, с Емма - не! Спи не повече от час в кола, и после почва да мрънка, да яде, да иска да слиза...абе 3часа път ни е много с нея, та не мисля как ще е 1800км Crazy Успех на твоя мъж и дано нещата се наредят в най-добра посока. За у-щето: Луи е в гранд сексион, последна година преди предучилищната. На него му харесва и си чака с нетърпение у-щето. При нас организацията ще си е пак същат - Луи на у-ще, Емма при детегледачката - оставям ги заедно, взимам ги заедно.

Слънце, дано лошите неща са зад гърба ти! Успех.

При нас нещата с Луи преминаха в инфекция на белите дробове, та беше 10 дни на АБ. Вече е добре. Освен това хвана болест и от котето, но не е опасна - изгражда му имунитет. Та за това не беше "третиран". Сега Емма кашля като магаре, но няма Т, няма сополи, та се чудя дали да я водя на лекар Tired Мисля си че пак зъби почват - има последни два да избиват а те са около 2-год вързаст...ще видя тази седмица как ще е! Аз изкарах страшна ангина, нали помните че писах - ей такова чудо не бях имала, ама и това мина. С ММ бяхме във временна семйна криза, но се изяснихче и сега сме като първо-влюбени Heart Eyes Mr. Green Имахме на гости майката не негов приятел, която остана 3 вечери при нас, и в две от вечерите излизахме сами с ММ, беше много романтично, и ми беше много хубаво, защото вярвайте или не, беше за първи път, токакто Луи се е родил Crazy да бъдем само двамата и да се приберем след полунощ Mr. Green. Та отсега нататък, ще си викаме бейбиситър в къщи, която познава децата, ей така поне веднъж в чесеца да излизаме само двамата. Луи рева, малко но после всичко е минало добре, и е нямало никакви проблеми при излизанията ни!
Днес се завърнахме от 3-дневна визита при сестрата на ММ, но честно не ми беше хич приятно - тя си е особена, да не говорим че се яде масово днъжк фуд, гледа се ТВ нон-стоп, чипса е гарнитура към яденето...абе моите деца не ядат какво да е, не пият кока-кола, не гледат филми, понеже нямаме телевизор и ми беше малко терсене. Добре че ММ е на моя страна, иначе луда щях да стана. Но както каза той- отчетохме се, хайде да се прибираме и днес се прибрахме Peace Другата седмица ще видим дали можем да отскочим няколко дни до океана, да се порадват децата...

Та така, написах ферман. Лека ви нощ и до скоро дами  bouquet

# 500
  • Немция
Къти, ти наистина ферман си написала, но му се радвам, че обикновено пишеш по-кратко.
На Бибитко му говоря навън понякога на немски, а когато сме с други само на немски(освен ако не сме с бълг.познати, което не е често явление). Просто след 4 седмици България и само български беше като в небрано лозе, но влиза вече в час- както той, така и ние.
Относно сестрата на мъжа ти и семейните навици- на моменти бяхме и ние така в Бг- покрай по-големите братовчеди децата ни опитаха и доста неща, които не са ежедневие у нас, но знам, че е временно и си мълча, понякога. Wink В Бг гледаха и доста ТВ, при положение, че у нас е строго дозирано колко да се гледа. Както и да е, ваканция е и му отпуснахме края. Много ТВ се гледа в България, децата не умеят да играят, когато са си вкъщи, все нещо тече по екраните.
За излизането по двама- крайно време ви е било.  Hug В града на мъжа ми успяхме да поизлезем вечерно време, както и успяхме да се съберем вечерно време по дворове с роднини или приятели. Всички бяха впечатлени как в 21 часа децата ни спяли вече... Mr. Green
На нас периодично ни гостуват баби и тогава успяваме да вземем глътка въздух само за нас двамата.
Дано успеете да стигнете до океана и децата да се задържат здрави, за да се получи с начинанието.

За у-щето при Бибитко- ще разпитаме точно как стоят нещата за деца, които ще са по-рано в класната им стая, ще помислим какво може да направи престоя му сутрин по-приятен и спокоен.

За малкото хранене на Луи- и голям Б. е от децата, които ядат по малко, а в нашия случай и много капризно. Яде като мишле, явно не се нуждае от повече, знам ли. Достигна 18 кг, което ме учудва от какво ги е качил. Wink

Утре малък Б. ще празнува детския си РД в ДГ със закъснение, той е фен на рождените дни, свързва ДГ с празнуване и утре ще е на седмото небе сигурно. Днес си навехна крачето на една детска площадка, куца леко, но смятам утре да го пусна на ДГ.
На баткото сме организирали РД с приятелчета след 2 седмици- чак тогава, че всичко живо е по почивки.

Брюксел, дано се наредят нещата при мъжа ти откъм най-оптималната страна! Hug

Ако си спомняте, бях ви разказвала как мин.година падна един скрин на ИКЕА в/у малък Б., размина му се без наранявания. Четох в бълг. вестник, че поради няколко случая с този модел, причинил контузии на деца, два от които фатални Sad, скринът вече се продавал със специални приставки, с които да се закрепя на стената.

# 501
  • Rennes, France
Ох, Бибитче - лошото да ги забрави твоите деца - забравих да им честитя РД Embarassed Hug  bouquet Да са ти здрави, умни и много весели!!!

За спането - абе отпускам края по време на ваканцията, ама чак толкова колкото при сестрата на ММ - НЕ! След това за мен е по-логично да ес яде по-рано, пон еза децата, да си играят после още малко, баня и лягане. Там не е така - яде се не по-рано от 9-9.30ч, след това се гледа малко ТВ и по леглата...
Нашето мишле, наистина яде като мишле - шоколади, ядки - разрешавам  идеята да качи някой КГ, като гледам да се био, без сол ядки и т.н.....абе какво ли не правя, ама удари ли го че не му се яде и се почва драма ooooh!

Весело празнуване на РД по ДГ-и - дано децата се зарадват!!!
За скриновете - но комент ooooh!

# 502
  • USA
Бибитче и аз май забравих да ги поздравя твоите сладури с порастването  Embarassed Да са ти здрави и бързо да се адаптират към новата среда! Весело празнуване!
Брюкселче и аз се чудех как е издържал Йоан 20 часа път.Това аз не мога да го понеса,а от децата съвсем и не очаквам.Моите макс 2 часа и то трябва да е по време на сън.Лекси може и малко повече,но Андрей е абсурд да седи.Мога да ги лъжа с таблет за малко с нещо за ядене,песнички,но се изчерпваме за 30 мин и мрънкането започва.
Не знам как я карат вашите 3 годишни които на обяд не спят,но Лекси е трагедия.Ако преди обяд не се е налудял,заспиването е невъзможно и се превъзбужда и е като на стероиди.Започва да не слуша и да прави всичко на опаки,накрая се удари някъде от преумора и се прекършва и е рев и е неутешим.ДО вечерта аз нямам нерви и не мога да запазя спокойствие.Накрая му се накарам и после аз се чувствам пак зле и не мога да се понасям.Рядко се случва,но като се случи,ми иде да се махна от къщата.
Иначе пък като се наспи е ангелче.Разбран е и играчките си подрежда и като кажа тръгваме си от някъде,не се запъва и да се тръшка за още.Има си трески за дялане,но като цяло иначе е добро дете,но не ми е ясно зимата като няма да се уморява толкова много физически,как ще я караме.
Къти мислех ,че само американките предлагат такъв боклук за ядене на децата си. Rolling Eyes Тук като кажат френска кухня и все едно казват върха на здравословното хранене Simple Smile Знам,че всяко семейство си има навици,но и аз бих останала втрещена като теб.Хубаво е ,че сте си тръгнали.Ние с мм също не сме имали вечер на саме без децата като изключим часовете след като децата заспят.За това ми харесва да си лягат рано децата и да можем и ние да се видим.
Тити имам въпрос към теб Simple Smile Я кажи твоите момчета бият ли се? Моите на моменти,така ме умиляват,но на моменти искам да ги разделя в различни стаи.Кога става по-лесно?Въобще да се надявам ли на по-лесно? Crazy

# 503
  • през девет планини в десета
Привет дами и мъници!
при нас определено е весело. Евгени започна да прави беля след беля. Миналата седмица за малко да направи пожар- обича да си играе с вратата на микровълновата и да натиска копчетата като се залива от смях когато тя светне и започне да се върти. Е нашия човек явно е наблюдателен, защото решил да сложи вътре една дървена играчка. По едно време такъв пушек се разнесе от микровълновата, че трябваше да отварям всички прозорци и стояхме около час навън докато се проветри. Вчера докопал тоалетната хартия и късал ли късал парченца- целият коридор беше в хартия. Научил се е да си отваря сам входната врата, нищо че е с топка(хваща я с две ръце и завърта) и да излиза навън, добре че двора е ограден и не може да излезе на улицата. ММ ще слага днес ново резе на високо. Казва "та" за врата и навън, "тата" или "дада" за татко. Мама не иска да каже. "ка" за лампа и кака, "ба" за баба; "иииха" като каубой от едно детско филмче и " иа-иа о" от песничката за стария Макдоналд, който имал ферма...
Честит рожден ден на всички пораснали мъници.
 Весело изкарване на всички , които ще бъдат във ваканция, на прибралите се от почивка лека седмица.

# 504
Цитат на: Kalalily link=topic=821189.msg31381693#msg31381693
[b
Тити[/b] имам въпрос към теб Simple Smile Я кажи твоите момчета бият ли се? Моите на моменти,така ме умиляват,но на моменти искам да ги разделя в различни стаи.Кога става по-лесно?Въобще да се надявам ли на по-лесно? Crazy

Ммм, че твоето не изглежда много трудно. Ти много им угаждаш, затова се преуморяваш Simple Smile
Не се бият, но се дразнят. Правят различни комбинации, но няма изразена злоба. Само Андрей е по-настъпателен - агресивен не, но може да нападне от яд.  Въпреки че днес както си вървяхме по улицата, едно по-малко от него момченце просто вдигна ръка и го халоса през лицето. Андрей беше толкова учуден, че не реагира
никак, само взе да се обръща да го гледа.
За мен това е първото лято, в което се разбираме лесно четиримата. Вече всички са по-разумни и се вслушват.
Ако искаш, разделяй ги в различни стаи за малко. Не е проблем. Аз го използвам в краен случай - за да не свикват,че това е лесен начин да игнорираме проблема.

# 505

Брюкселче и аз се чудех как е издържал Йоан 20 часа път.

Ами не ни е за първи път да пътуваме с него. Ходили сме си до БГ - 30 часа, миналата година до Франция - 15 часа че и отгоре.
Мисля че разковничето е да се тръгне вечер. Ние тръгнахме в 8, Йоан заспа в колата в 10 и сутринта се събуди в 7. Той обича и да гледа филмчета, но честно казано изобщо не погледна таблета на отиване. Следобед пак спа от 12 до 14 часа и в 4 следобед пристигнахме.
Не знам, при нас се получава.

Йоан не спи от месеци вече следобед. И нямаме проблем с това. Понякога когато се измори много заспива в 6-7 вечерта и аз го слагам направо в неговото легло за нощно спане. Откарва поне до 7 сутринта, дори и до по-късно.

# 506
  • Немция
Да се разпиша най-накрая. Къде изчезна Ася?

Калалили, малкият Б. също издържа без проблем без следобеден сън. В Бг редовно спеше следобеда, но и там много емоции, много хора, жеги. Сега е проблем да го сложа да спи, както и в ДГ почна да не спи. Не забелязвам много да е изморен- а капризно настроение проявява и сутрин, и вечер, не го свьрзвам с недоспиване. Но има деца, които наистина си търсят следобедния сън- едното им братовчедче е така дори на 8 години- като му се доспи, ляга и заспива, където му падне , както следобед, така и вечер.  Crazy Аз такова нещо с децата ми не съм изживявала, до тип нервна система си е.
Моите сладури също се хващат за косите и обикновено големия е виновен. Той не удря, но пищи така неприятно, че чак на мен ми изкарва акъла, а малкият редовно се разплаква от фалцета. Обикновено слеодобедно време или вечерта зачестяват ексцесиите. Но.. забелязвам напоследък , че повече са заиграват, много е приятно да им слушаш гласчетата и как им е хубаво заедно. Ето, днес бяха от сутрин до вечер заедно- чак вечерта имаше сълзи, което е напредък.

Силви, имате напредък с говоренето. Малък Б. все повече се опитва да говори, но не изговаря правилно думите, както и доста смесва езиците, което при баткото го нямаше.

Къти, и аз опитвам да пробутвам ядки- нашичкият какво да е не  яде, но 3-4 вида слага в устата, от което съм доволна. Едно време ядеше адките сурови, неосолени, но мина това време, затова се старая повечето у нас да си ги печем и така да регулирам солта. Самото печене не трае много, надявам се повечето им вещества да се съхранят. Голям Бибитко шоколад не обича, фен е само на бял шоколад и на Киндершоколаде заради по-млечния вкус, но и тях яде рядко, не им налита( не, че е минус това Wink).

Ние вече си имаме първокласниче- първият учебен ден мина в четвъртък, бяха вълнения за малки и големи, Бибитко беше като ошашавен, както и на вторият ден, много е плах на ново място Rolling Eyes, но у нас е съвсем различен, личи си, че е пораснал и се е променил през последния месец. Вече 2 пъти им дават "домашни"- да оцветяват картинки и го прави с голямо удоволствие, затваря си се в стаята, сяда си на бюрото и не излиза, докато не си свърши работата. Дано се задьржи така детето, той по принцип обича да се занимава с нещо, да си човърка, да си рисува, не му липсва търпение и концентрация.

Малкият посвикна с ДГ, макар че често при раздяла устичката му се нацупва и аха-аха да се разплаче. Редовно ми разправя как в ДГ "ще ги стреля" Sunglasses- една от любимите му фрази в момента- вади пръстчетата и почва стрелбата. Mr. Green

Скрит текст:
Ето и малко снимки от първокласника
номер 1
номер 2
номер 3

# 507
ехо,привет:) и аз маи е време да се включа Wink

Бибит,честит първокласник!Дано попадне на хубав клас и учителка,по вода да му върви !Благодаря за снимките Hug
Брюксел,радвам се че изследванията са добри,всичко е стрес душко,не го осъзнаваш,викаш си,а не ,аз съм силна на мен не ми се случва,ама стреса е ужасна работа,така и аз се озовах в ЕР.Спокойно го давай Hug
Мелина,приятна почивка,да си изкарате прекрасно и дано може да се починете!
Калалили,при мен децата си знаят- трябва да легнат на обед.Мони вече не ляга(сега вече чете книги) но до към 4 лягаше винаги.Разбира се малкото се противи,сега е започнал да пищи хистерично малко преди да го сложа да спи,но майка ми сега се дийлва с това,аз се изнасям и те двамата се разправят,но винаги трябва да има някой на другото легло в стаята при него.За боищата-,не са само момчетата,ужасно е при нас постоянно се чува"Гану кака"-"Гадно бебе" или единия реве или другия,понякога не ми издържа нервната система.Ужасни са,малкия и той не се дава и се бие,надявам се да не го пренесе в училище,уж в парка се разбира с децата,но ми е скрита лимонка.
Силвия,белите не свършват никога,подготви се психически:)Сетих се за една случка,бях изпратила Мони в бг и сестра ми  и фемили решиха да заведат децата на море в Созопол.Наели някаква къща с 2 стаи и кухня,привечер седнали на ракийка големите, а Мони и нейния братовчед, който е на същите години(по това време 3,5)намерили на стената -ако се сещате в бг къщите има едни капаци които са за тръбите за зимна печка,та отворили капака и вадили,вадили,вадили саждички от там и мацали,мацали по бялата стена.Докато им се скарат и веднага заспали Joy Joyне питайте какво чистене е падало цяла вечер Laughing
къти,ужасно нещо сте преживели,добре че вече се здрави! HugРадвам се че отношенията ви са  по сплотени,винаги съм казвала че за тези неща трябва постоянно да се говори взаимно,комуникацията между двама души е най важното нещо,иначе единия си помислил че другия си помислил че единия си мислил за друго hahahaа и децата също по отдалечават малко,то докато обърнеш внимание на едното,писва другото,после домашна работа други задължения и малко се позабравят нещата с половинката,така е,но докато са малки ще издържим.Аз от както мама е тук се чувствам като младоженка  :аз:

така,при нас много нови и хубави неща.Мъж ми стремглаво започва да става известен в артистичните сфери(което го очаквахме)артът му се приема с огромен интерес.Бях си наумила да ходя в бг но нали се сетих че мога да си направя зъбите в мексико(по рекомендейшън) и Мони беше малко разочарована та я сложих в един камп от понеделник до сряда-сутрин 2 часа има мат и ленгуич артс и после цял ден игра в басейна,децата са около 10 по 5 на у4ителка,Много е доволна, защото повечето деца са от нейното училище и много се забавляват,една комшийка ми ги препоръча тези учителки,те си правят такива кампове всяка година в тяхната къща и сигурно ако нямаме гости от бг до година ще я запиша пак.
Кайл започва училище на 25 Август от Пон-Петък по 3 часа,сега го подготвям,казах му му че мама и тати няма да са там и трябва да слуша учителката,и съм му дала задача ако виде някое дете да плаче за мамата си да отиде и да го прегърне и да му каже че неговата мама ще дойде да го вземе след скул тайм Laughingчакам с нетърпение да видя как ще реагира,дали ще му хареса.Първият ден ще но разрешат за един час да сме там да разгледаме и да поговорим с учителката,и на следващият ден ще е регуларен учебен ден.Бебето ми порасна Sad понякога си мисля за трето ама много ми са опънати нервите,ако стане добре дошло,но целенасочено май съм приключила.Монче започва училище на 31 Август,така ме е яд че имаха толкова малка ваканция,нищо дано случи на учителка този път,ако не ще реагирам този път на момента за смяна,няма да мога да издържа поредната гестапо.Учителките(които са в части училища) от кампа казаха че е екстриймли адванс,и си казах,май прекалено съм си напънала момиченцето миналата година Sad
времето ми изтече.успешна седмица от мен Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 02:33 от lyuckanova

# 508
  • USA
Тити и мм казва,че съм ги разглезила,защото не понасям сълзи,но и писъка на Андрей ме влудява.Той е като алармата за пожар.Пищи от радост пищи от болка,от заплаха.. Щом мм ми се смее ,че съм си сложила класическа музика в колата(там прекарвам много време с тях).Ако пищенето се случи там ми иде да скоча в движение.Казала съм им ,че се пищи само в банята на затворена врата или на вън или в гаража.На който му се пищи го пращам на някое от тези места и обикновено бързо се разбираме,но ако лекси събуди Андрей от лигости на обеден сън и той накрая не спи,тогава ставам адски изнервена,защото и те са нервни.Провалят ми плановете за след обяда,а аз съм от тези дето винаги нещо са планирали и не обичам неприятни изненади.Малкото се мъчи да говори,но думите са му доста бедни и само ние си го разбираме,а Лекси му подражава и се държи като него и мучи като него,та му казах,че ако говори като бебе ще се държа с него като с бебе.
Сега много иска да му махна помощните колела на колелото,но неговото е 16' и няма да може да се качва сам на него и като тръгне да полита на страни,му е доста далече да се опре на краката си,та търся по-малко колело за тая цел,да видим ще се справи ли с амбицията,при все ,че не е карал баланс байк.
Днес имахме уговорка с приятелка и нейните деца,но момиченцето и като Лекси изпадна в някаква истерия и тя я прибра.Според майката е типично момичешко изпълнение и на тази възраст били такива,според мен детето изглеждаше преуморено(не спи на обяд) и инцидентно тръгнахме на плаж с моите така или иначе бяхме до езерото,а в колата ми винаги има екипировка за такива случай.Децата много се забавляваха ,там имаше и други дечурлига.АЗ си изкарах акъла и от моите не откъснах поглед.Едно дете без малко да се удави.Напарво се потопи пред очите ми и бабата със сетни сили дотича и го извади,мислех че няма да оживее.Уикенда бяхме на басейна на едни приятели,пак падна голяма игра,но следобедите ни все вали дъжд и малко пропада вечерното плуване.Остават още 2 седмици и басейните затварят,та ми се искаше да ги използваме максимално.
Силви радвам се за бързия прогрес с приказките на Е! ЗА белите и ние сме си виновни Wink АЗ все казвам,че ако не бях оставила нещо на достъпно място или бях ги наглеждала,нямаше да има беля Simple SmileТак а и с телефона ми преди време както споменах. Сега мм ми купил водосточен,при което аз много се смях,защото съм убедена,че този няма да падне във вода,а ще се размаже на някой асфалт.
Това е милички,дано се включат и Ася и Перегрина с новини от почивката и венчавката!

# 509
  • Немция
Калалили, при мен големия Б. е цар на писъците, а малкият има силен глас и реве страшно Laughing. И на мен понякога ме хващат лудите от такива децибели, какво да се прави- деца... поне на дребното му намаляха истериите, вече почти няма тръшканици по улиците, което е една грижа по-малко. Wink
И при нас голямото Б. обича да се прави на бебешор, наскоро ми заяви, че иска отново да суче от майка си  Mr. Green, да е бебе на 1 месец, не му се пораства, ама хич Wink... някой път говори грешно като братлето си- тоест имитира говорните грешки на по-малкия. Помолила съм ги и все повтарям на малкия да се говори правилно, за да се учи правилно, поправя се, но следващият път се повтаря същата история. Rolling Eyes

Добре, че не се е удавило детето!!! Много трябва да се внимава с деца, от малко вода може да стане белята!

Люци, ужас е било със саждите- хем си е мръсен проблем, хем под наем на чуждо място ooooh! Grinning.

Браво на мъжа ти и все така да му спорИ изкуството! В щата ви със сигурност има доста хляб в тази професия! Успех и късмет!

Колко дълги са при вас ваканциите? При нас училищната лятна е само 6 седмици, като вариират според провинцията. След 2 месеца имат 2 седмици есенна ваканция.
Успех на Кайл с откъсването от мама и навлизане в новите среди! Ако е комуникативно детето, сигурно няма да имате проблем.

Голям Бибитко свиква лека-полека с даскалото- но както очаквах, трудно се отпуска с нови деца. Някои деца познава от ДГ, но току-така не се заиграва с тях. Време за игри също няма толкова, колкото в ДГ- докато почне играта, свършило междучасието. Той е само до обяд записан , не е на занималня, а първите седмици е само от 8 до 10 и 40 на занятия, докато свикнат.
За голямото междучасие излизат на двора, но стоял сам. В класната стая дума не продумвал. Rolling Eyes Да видим кога ще се пречупи да се включи в игрита на другите. На мен ми обяснява, че щял да чака приятелчетата си от ДГ, двете такива другата година започват у-ще, доста ще почака. Става ми жал, дано се окопити по-бързо и да си намери социална среда. Ще се постарая да се уговоря с майката на някое от познатите деца в класа му да поиграят някой следобед заедно, да се поопознаят повече.

Тези дни подготвям рождения ден на голям Бибитко, може би ще се включвам по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт